Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 914
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
  • София

От 69 да ги намалят на 33 бр в две групи пак е по-малко от лимита. Има ли практика обявяването на допълнителни места извън първоначалното класиране?

Практика няма, но понякога се случва да отпуснат допълнителни бройки, че и цели групи. Но това никой не може да ви го гарантира

Дъщеря ми е 2017-ти набор, трето дете. Най-вероятно ще е приета в малко по-далечната градина. Ако следващата година кандидатствам в по-близката, ще ползвам ли допълнителните точки?

# 361
  • София
Къде мога да видя прилежащите райони или и това го няма вече? 🤔

# 362
  • София
този нулев прием се случва в много детски градини, т.е. предишните години директорите са приемали деца (и по втория, и по третия начин), заради което децата, кандидатстващи тази година, нямат ни най-малък шанс за класиране.
Та...има ли поне една мама тук, която вижда шанс детето да бъде класирано някъде, където на тях им е удобно и където желаят? Просто ми е любопитно.

Аз след като видях ситуацията със свободните места вчера, директно се отказах да пиша най-удобните за нас градини и на първите места съм сложила доста далечни, но с по 18 места. Започнах да търся и частна ясла, толкова се депресирах. В детската градина, която съм сложила на второ желание има 20 чакащи деца с по 9 точки при 18 свободни места, какво трябва да стане, за да се вредим тези с по 8 точки?

# 363
  • София
Къде мога да видя прилежащите райони или и това го няма вече? 🤔
За ДГ няма прилежащи райони. Гледа се административният район.

# 364
  • София
този нулев прием се случва в много детски градини, т.е. предишните години директорите са приемали деца (и по втория, и по третия начин), заради което децата, кандидатстващи тази година, нямат ни най-малък шанс за класиране.
Та...има ли поне една мама тук, която вижда шанс детето да бъде класирано някъде, където на тях им е удобно и където желаят? Просто ми е любопитно.

Аз след като видях ситуацията със свободните места вчера, директно се отказах да пиша най-удобните за нас градини и на първите места съм сложила доста далечни, но с по 18 места. Започнах да търся и частна ясла, толкова се депресирах. В детската градина, която съм сложила на второ желание има 20 чакащи деца с по 9 точки при 18 свободни места, какво трябва да стане, за да се вредим тези с по 8 точки?
Ние с 11 точки нямаме никакъв шанс. За 1 свободно място по общата опашка засега са 96 деца.

# 365
Имам едно питане. Може ли дете да се запише на адрес на баща си? Моя мъж има син, който се води на адреса на майка си. Дефакто детето живее 50/50 при майка си и при нас. Ако го запишем на адреса на баща си, то ще се водим многодетно семейство, но не знам дали имаме право.

# 366
  • Sofia
Хмм, поправям се.
Децата с ХЗ фигурират освен в тяхната си опашка и в общата... Thinking
Това ме обърква и нещо недоумявам. Това означава ли, че участват едновременно в две паралелни класирания или и те като децата от социалната опашка след първия етап от първо класиране ако са повече от местата ще се състезават с децата от общата... В Исодз описват как става първото класиране (първо социалната опашка, после общата), но не пише какво се случва с другите две опашки (СОП, ХЗ), което навежда на мисълта, че това са отделни класирания и местата не се прехвърлят в общата опашка (каквато беше системата досега - местата за ХЗ не се предлагаха за обикновения прием). Но тогава защо децата с ХЗ присъстват и в общата опашка?

# 367

От 69 да ги намалят на 33 бр в две групи пак е по-малко от лимита. Има ли практика обявяването на допълнителни места извън първоначалното класиране?

Практика няма, но понякога се случва да отпуснат допълнителни бройки, че и цели групи. Но това никой не може да ви го гарантира

Дъщеря ми е 2017-ти набор, трето дете. Най-вероятно ще е приета в малко по-далечната градина. Ако следващата година кандидатствам в по-близката, ще ползвам ли допълнителните точки?

Следващата кампания (май 2019) ще ползвате нови 3 точки за първо желание и отново точки за многодетни семейства.

# 368
  • гр.София
Здравейте, за първи път се сблъсквам със сайта за прием в ясли и не мога да разбера откъде виждате колко деца са на опашката и вие на кое място сте:thinking: Нещо не мога да се ориентирам

ПП: Открих списъците. Май и нашето дете няма да се социализира тази година...

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 18:39 от Mimi_Demi

# 369
Tumbi, и аз постъпих като теб. Имаме 2 детски градини до нас, в едната се борим за 1 място, в другата за 4. Шанс няма. Избрах детска градина в друг квартал, където се борим за 31 места, НО....там нямаме точките за адресна регистрация и реално пак сме назад в опашката, т.е. и това не е опция.

# 370
Хмм, поправям се.
Децата с ХЗ фигурират освен в тяхната си опашка и в общата... Thinking
Това ме обърква и нещо недоумявам. Това означава ли, че участват едновременно в две паралелни класирания или и те като децата от социалната опашка след първия етап от първо класиране ако са повече от местата ще се състезават с децата от общата... В Исодз описват как става първото класиране (първо социалната опашка, после общата), но не пише какво се случва с другите две опашки (СОП, ХЗ), което навежда на мисълта, че това са отделни класирания и местата не се прехвърлят в общата опашка (каквато беше системата досега - местата за ХЗ не се предлагаха за обикновения прием). Но тогава защо децата с ХЗ присъстват и в общата опашка?

Според мен ако не ги приемат в ХЗ опашката после отиват с точките си в общата, но без завишените точки за ХЗ. Това е парадокса, пак за определени деца ще има предимство и за това роптая....

# 371
  • София
Често Одз-тата не предлагат места за първа яслена група, или ако обявяват то те са много малко, примерно по 2-6 бройки.

Къде е логиката? Не е ли логично, четвърта градинска група, която от есента тръгва на училище, да освободи места  именно за първа яслена група ?

# 372
stelaartois няма как 4 та група да освобождава за яслена. Първа яслена група и втора са за деца до 3 години и са съвсем с отделни госпожи от градинските госпожи само са в една сграда и са мед седтри а не учутелки.Като едно дете стане над възраста за първа яслена група отива във втора и така се освобождава място.Общо ако 30 деца 1-3 години съвсем малка част от тях минават тази възраст.А и много малко хора си пускат децата преди 2 години на ясла .Втора яслена група освобождава най много места защото децата като навършат три години и отиват в първа градинска и затова са повече местата .ох дали го обясних добре.Госпожите на 4 та градинска група поемат първа градинска

# 373
Кандидатстваме за 1ва яслена група набор 2017.
В яслата има ХЗ 5 места и социални критерии 6 места.
В ХЗ няма никой желаещ, а в социалните са само 3ма.
Знам, че още е рано, но ме интересува, ако по време на класирането тези места не са заети, те ще се прехвърлят ли към децата по общ критерий и примерно от 14 да станат 22 места?

Другият ми въпрос е, защо не виждам критерия Месторабота в секцията Критерии/точки?
Не се начислява допълнителна 0,1 т. дори за ясли, където пише, че са приели този критерий

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 01:30 от anbibian

# 374
  • Sofia
Критерият "месторабота" отпадна.
Незаетите места от социалната опашка преминават в общата опашка още на втория етап на първо класиране.
Незаетите места ХЗ си остават за деца с ХЗ за следващите класирания.

Общи условия

Активация на акаунт