Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 916
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Тоест може да кандидастваме на 3 места и да не приемат детето и на трите ....... тогава отива където има място след трето класиране - така ли

Точно така. Може да се кандидатства на много места, може да не приемат детето на нито едно от тях.

# 511
Здравейте! Включвам се в темата, защото ни предстои прием в първи клас.
Твърде вероятно ще задам вече поставян от други въпрос, но моля за отговор, ако някой е запознат с това: при раждането на дъщеря ми подадох адрес за регистрацията й (дори не помня кой...). Моята настояща адресна регистрация обаче от години е различна, а тази на дъщеря ми така и не смених, въпреки че реално живеем на настоящата ми регистрация. При кандидатсването за първи клас мога ли да ползвам своята, вместо тази на дъщеря ми? Не ми се мисли, ако отговорът е отрицателен Scream

# 512
  • София
Със сигурност не може да ползвате вашата регистрация. Трябва ви документ от общината за постоянен или настоящ адрес на детето. Отидете и проверете тя на кой адрес се води и ако е нужно го сменете, поне ще сте в група 8.3

# 513
Благодаря! Ужас! Нямаме никакъв шанс за класиране в близкото ни училище.

# 514
Отгоре на всичко, нямам идея къде мога да проверя регистрацията на детето си (освен в РПУ, разбира се).

# 515
  • София
Отгоре на всичко, нямам идея къде мога да проверя регистрацията на детето си (освен в РПУ, разбира се).

Веда Словена, в общината се проверява, от там се вади и въпросното удостоверение, което ще ви е нужно при подаване на заявлението или при записване...още не е съвсем ясно кога, но ще ви е нужно Simple Smile

# 516
Благодаря! Вече съм в тотална паника! Разчитах на адресната си регистрация и някак си съвсем изключих, че тя не е автоматично и на дъщеря ми.

# 517
Не се паникьосвай преди да провериш в общината. Може да е сменен адреса и на детето. ОБикновено служителките го правят, когато майката сменя. Мен примерно не ме питаха искам или не, директно смениха и на детето.

# 518
Не се паникьосвай преди да провериш в общината. Може да е сменен адреса и на детето. ОБикновено служителките го правят, когато майката сменя. Мен примерно не ме питаха искам или не, директно смениха и на детето.

Не е задължително. Аз правих еквилибристики едно време заради детската градина и след това си смених отново настоящия адрес, където сме си.  За съжаление се оказа, че моя адрес са го сменили, но не и този на детето. Сега като ходих в общината се оказа, че сина ми се води по настоящ адрес в Лозенец, нищо че ние с баща му сме си по настоящ  и постоянен адрес в Триадица. Както и да е - хубавото е, че постоянния адрес на детето все пак не е сменян и се води в Триадица.

В този ред на мисли, според мен наличие на постоянен и настоящ е голяма глупост във варианта, в който се третира понастоящем и по безумния начин по който цяла София го правим, включително и аз. Но както знаем, човек ще направи всичко за доброто на детето си!

# 519
  • София
Веда Словена, моят казус е подобен, въпреки че моето дете ще е първокласник догодина. Имам регистрация по настоящ адрес от няколко години и като си я правих със сигурност не съм попълвала нищо за детето. Сега реших да проверя как седят нещата, отидох в района, към който ми е настоящия адрес в ЕСГРАОН и ми издадоха удостоверение за настоящ адрес на детето, който съвпада с моя.

# 520
  • София
Разглеждам сайтовете на разни училища и се чудя защо масово не обявяват броя деца и паралелки, които планират

# 521
  • София
dioni, не е ясно догодина какви критерии ще има...
Да, така е, но ме е страх че ще останат същите условия и искам да съм подготвена доколкото мога.

# 522
  • София
Че то повечето не са добавили критерии за прием още.

А и няма изискване да се обяви бройката на децата по групи.

# 523
  • София
Че то повечето не са добавили критерии за прием още.

А и няма изискване да се обяви бройката на децата по групи.

В графика на дейностите пише - до 30 март  "Обявяване на брой места и прилежащия район на училището за прием на ученици в първи клас"

# 524
  • София
Тъй де.
За къде да бързаме.

Общи условия

Активация на акаунт