Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 979
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте има ли някоя мама коята да кандидатства за 2-ро СУ?

# 391
  • София
Някое, в което да ползваш 5те точки за съседен прилежащ район?
Има... мен ако питаш, обаче с тях или без тях ми изглежда все тая. Из кварталните училища на 2-ро и 3-то класиране ще се разместват децата и ще има места. Ще видим как ще станат нещата.Все някъде ще учи, иначе ще я тръсна на г-н Чобанов Simple Smile)))

# 392
  • София
То ти ще я тръснеш на Чобанов, но той ще ти я запише там, където има места. Най-вероятно точно в кварталното ви.

# 393
Във всяко училище по отделно ли се кандидатства или се подава общо заявления?

# 394
  • София
Във всяко.

# 395
  • София
То ти ще я тръснеш на Чобанов, но той ще ти я запише там, където има места. Най-вероятно точно в кварталното ви.
Аз си мисля, че ако обявят брой деца колкото миналата година няма да имам проблем. Пак казвам, че за мен проблемите са с конкретни училища, в другите не е така и ще има места за всеки където пожелае, ако не на 1-то, то на следващо класиране. Винаги са предвиждали миграцията на децата.

# 396
Благодаря за отговора.
Изниква въпроса как ще се гарантира, че този жребий няма да бъде манипулиран....
И какво става с неизбраните деца, които за всички останали училища биха били четвърта група и съответно с минимална вероятност за прием....
Няма вариант да не бъде прието дете, във всеки квартал винаги има поне едно училище, в което наплив няма и в което ще останат места след като приемат всички пожелали от всички групи.
Има квартали, в които не така. Сещам се за няколко примера - Лозенец (тези с район 35-то, 107-мо - съседните също са много желани, а и децата от новите квартали, които нямат училища, са насочени в Лозенец. В Оборище и трите училища са много желани. Същото важи и за Центъра - 133-то, 6-то, 7-мо. Във Възраждане - 32-ро и 18-то са със страшен наплив и има едно, което е много зле. Ако си в неговия район, няма никакъв шанс за съседните.

# 397
  • София
Същото важи и за Центъра - 133-то, 6-то, 7-мо.
Искам да ми кажеш според теб колко деца набор 2011 г. имат уседналост в районите на споменатите училища, които са буквално на една улица? Силно се съмнявам да могат само с деца от 1,2,3 група да направят и 3 класа на училище. Освен ако не живеят в сградата на Народното събрание или в Радисън. Специално за 133-то играеше критерият месторабота и той редовно изместваше местоживеенето. Тази година ще бъде страшно класирането в 4-та група за централните училища. Реално децата с ПА и НА адрес няма да имат проблем с приема, но за оставащите места битката ще е епична и отново с връзки. Изобщо това, което ще се случи тази година няма да има нищо общо с миналите. Доста различно ще се развиват нещата. Проблем ще бъдат наистина новите квартали, които са насочени към Лозенец (примерно.. не живея в Лозенец Wink )

# 398
Въпроси за Удостоверение за постоянен адрес:
1.За колко време  излиза от общината?
2.С каква дата трябва да е или няма значение? Примерно 15 дни преди
 16 април ще важи ли?

# 399
Vache, защо си мислиш, че няма да има фалшиви регистрации, които директно вкарват децата в група 8.3?  Местоработата миналата година даваше 10 т. За гореспоменатите училища трябваше да имаш минимум адресна регистрация и месторабота + ако може и някакъв друг критерий. Тъй като детето и тази година може да кандидатства с два адреса (постоянен и настоящ), отново ще има много фалшиви регистрации и за да не остане извън училищата, ще се ползва един адрес за кварталното, втори адрес - за желано училище. А пък догодина изведнъж ще се окаже, че сума ти деца са се преместили на Шишман още през тази и вече са в 8.2.

# 400
  • София
Ако приемат деца с фалшиви регистрации от група 8.3, това значи, ще  са приели и всички с реални в 8.1 и 8.2, а също и реалните от 8.3. Което отново ме връща на теорията, че все пак няма вариант децата да не бъдат приети в квартала.

# 401
Ако приемат деца с фалшиви регистрации от група 8.3, това значи, ще  са приели и всички с реални в 8.1 и 8.2, а също и реалните от 8.3. Което отново ме връща на теорията, че все пак няма вариант децата да не бъдат приети в квартала.
В най-желаните училища сигурно ще има жребий за 8.3, че даже и за 8.2.

# 402
  • София
Разбира се, че ще има, затова и писах, че във всеки квартал има някое не толкова "елитно" училище, което не е малцинствено, което ще поеме децата от квартала и няма да има неприети деца.

# 403
В кварталите, които изредих, се правят фалшиви регистрации за всички училища, а в Лозенец децата действително са много, затова най-вероятно ще има деца в определени квартали и зони в центъра , които няма да имат никакъв шанс в съседно квартално училище. Хем ще трябва да пътуват, хем училището ще е по-посредствено от най-близките до дома им.

# 404
  • София
В едно от училищата в Лозенец 126 деца трябва да се поберат в 3 паралелки, което не виждам как ще стане, а в друго, към което сме закрепостени и ние, са 99 пак в 3 паралелки. При останалите 4 училища бройките общо взето отговарят на капацитета, но при всички случаи ще останат неприети деца, ако не се увеличи броя на паралелките в някои от училищата. Не знам как ще се реши това уравнение.

Общи условия

Активация на акаунт