Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 518
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Ако се стигне до там, че РУО да казва, в кое училище са останали места, много родители биха се замислили за домашно обучение. Децата ще са далеч по-добре образовани.

# 616
Щеше да е много добре ако на страниците на училищата слагат по колко деца са кандидатствали за отделните групи. Така родителите ще могат да се ориентират дали имат шанс и ако видят, че нямат, навреме да търсят друго училище, макар и не толкова желано или близко, но поне те да си го изберат, а не където остане.
Ясно ми е, че няма как да го правят всеки ден, но поне последната седмица.

# 617
  • София
Ако се стигне до там, че РУО да казва, в кое училище са останали места, много родители биха се замислили за домашно обучение. Децата ще са далеч по-добре образовани.
Съмнявам се, предвид масовата липса на базисно умение като правописа. За настоящите родители говоря.

# 618
  • София
Споко. Миналата година нали в 133то имало места след второ класиране. Ще ви приемат все някъде.

# 619
  • София
Споко. Миналата година нали в 133то имало места след второ класиране. Ще ви приемат все някъде.
Верно ли! Стига бе!....FearfulSatisfied

# 620
Много ви благодаря за отговорите ! Проблемът е , че кварталното е така желаното 119-то, но аз съм си виновна, че не смених овреме регистрацията си и сега сме в това положение. Мислех, че регистрацията на таткото ще е достатъчна и се подмотвах и ето какво стана..

# 621
При подаването на заявление в училищата какви документи освен самото заявление се прилагат?

# 622
При подаването на заявление в училищата какви документи освен самото заявление се прилагат?
Примерно:
119. СУ "Академик Михаил Арнаудов"

НЕБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

Заявление за записване в първи клас за учебната 2018/2019 година
За категория „А.Водещ критерий“ задължително се подават следните документи:
- Оригинал на Удостоверение за постоянен/настоящ адрес на ДЕТЕТО, издаден от съответната районна администрация с посочен в него срок на пребиваване на лицето.
- Копие на акт за раждане на ДЕТЕТО.

При наличие на допълнителни критерии се добавят също:
- Копие от решение на ТЕЛК на детето;
- Копие от Акт за смърт на родителите;
- Оригинал на удостоверение за семейно положение, съпруг/а и деца, издадено от съответната районна администрация;
- Копия от удостоверения за раждане на децата.
- Копие от съдебно решение или заповед за настаняване.
- Копие от удостоверение за раждане на детето /за случаите на дете с неизвестен родител/.

# 623
  • София
Това е абсурдно, не могат да искат никакви документи със самото заявление, особено в оригинал. Тези документи се предоставят при записване!

# 624
  • София

Най-добре виж в сайта на желаното училище, би трябвало да има качено вече инфо, но предполагам че навсякъде са еднакви изискванията или поне би трябвало да е така...

# 625
Да. Грешката е моя. То ясно си пише заявление за записване. Обаче пък, като го отвориш, си е заявление за участие в приема.
Заявявам, че желая синът/дъщеря ми ……………………………………………………
да бъде приет/а в повереното Ви училище в I клас за учебната 2018/2019 година.

# 626
Да, аз гледах в сайта, има заявление, в което пише кой какво иска, таблица с точките и т.н. и накрая:

Прилагам следните документи:
1………………………………………………………………………………………….
2………………………………………………………………………………………….
3………………………………………………………………………………………….
4………………………………………………………………………………………….
5………………………………………………………………………………………….
6………………………………………………………………………………………….

Нищо друго не е указано.  newsm78

# 627
  • София
Да, права си, в самото заявление и аз не виждам да пише какво искат да се прилага, ако изобщо нещо искат..има качени и критерии за прием в първи клас, където са описани за всяка група какви документи ще се изискват. Но не ми става ясно при подаване на заявление или при записване ще ги искат..

# 628
  • София
Това какво си пишат в сайтовете едно, а какво е по наредба съвсем друго, И по-назад разисквахме, в т.5 пише, че при кандидатстване се подава само заявление, а в т.7 пише, че при записване се удостоверяват критериите.

# 629
  • София
Това какво си пишат в сайтовете едно, а какво е по наредба съвсем друго, И по-назад разисквахме, в т.5 пише, че при кандидатстване се подава само заявление, а в т.7 пише, че при записване се удостоверяват критериите.
Да, точно. Според мен трябва да сигнализирате, ако училището, в което кандидаствате, нарушава наредбата. Дори още в първите дни на април, със скрийншот...

Общи условия

Активация на акаунт