Етажна собственост - между филм на ужасите и латино сериал - 5 тема

• 52 415
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Нямало е кворум. Не могат да вземат кьораво решение.

Ох...как ми се иска да го ступам тоя управител - отворко...Joy

Хай..защо бъдещите пари не останат в касиерката. Не ги давайте на тия..няма смисъл.

# 676
  • Варна
Ние, тримата от Контролния съвет, вече решихме. Бъдещите пари ще седят в един от нас тримата (един от двамата мъже, единодушно го избрахме), няма да му ги даваме.

Аз определено не съм мълчала, в отговор получих споменатите и още много нападки и лични обиди. А за голяма част от съседите ми може да добиеш впечатление като спомена, че повечето са мъже, по-възрастни от мен, но не направиха и опит да ме "защитят" или поне да споменат, че поведението му е гнусно и просташко. При такова мислене сметни сама как се събират нужните гласове да го свалят тоя. Те половината негласно са на негова страна!

# 677
Трябва ви решение на ОС.
Преброй ид.ч колко идват на вашите хора..които са за ремонта и са смяна на управителя. Говорете с тях ..да са сигурни че ще дойдат на събранието. И въпреки крясъците на оня, си приемете решението. После му го връчвате пред свидетели и искате парите...

# 678
  • Варна
Ще стане, Тет. В най-лошия случай ще си изкара тъпия мандат до края на годината и януари ще изберем нов. Дотогава пари повече няма да види.

# 679
  • София
Неплащате ли му давате коз в негови ръце. Събирайте се пак и се бройте идеалните части, не броя на апртаментите, Каза че сте голям, среден и малък, ти си в голям. Насочи се към тях, извади идеалните части и смятай.
Мъже в тази държава няма, могат да се "дуят" само зад клавиатурата, иначе са мишки повечето, не разчитай на тях. Събирай пак гласове за общо събрание заради неотложния ремонт, включи точка да записвате събранието с камера или телефон. Хем ще го изкараш извън нерви, хем ще имаш доказателствена част.

# 680
Били сме два пъти в подобна ситуация. Мъжът ми ги обработваше бавничко един по един, също за някои неща събра подписи от врата на врата. Събрания до припадък, в един момент кворум се събра. Броене и чакане час, броене и чакане к т.н.
Хората ги мързи и ги е страх да не ги караш нещо, например да станат част от управата. Не искат ангажимент. Ако сметнеш и движиш всичко, ще стане. Може да е второ, трето, пето събрание, но все ще стане. Търпение Simple Smile

# 681
Ако имате проблем с покрива не си играйте с частични кърпежи, това са пари на вятъра. След много кратко пак ще протече. Настоявайте за генерален ремонт от край до край. По-скъпо е, но се решава въпроса за 15 години.
Наистина търпение и упоритост трябва, много е трудно. Някои хора са много ограничени и елементарни, стиснати и тъпи. Ако не ги засяга директно иди го убеждавай. Нашите със заплахи със съд за неподчинение на решение на ОС ги убедихме. Въпреки че е мисия невъзможна, те не го знаеха...

# 682
  • Варна
Не, не е целия покрив. Него го направихме преди няколко години и е бетон. Доколкото схванах фугата, където се съединяват двата панела, на челната страна на блока, на осмия етаж (той е последен). Оттам тръгвало надолу. Поне така обясниха комшии, които са се качвали. Аз съм на четвъртия етаж и до мен не е стигнало, но с времето ще викнат тия на последните етажи и ще започнат сами да натискат. А баш на осмия е един темерут, който не идва на събранията и не дава пари за нищо, ако не му опре яйцето до задника. Нека се накисне хубавичко и ще му гледам сеира как сам ще зареве като магаре за свикване на събрание

# 683
Може ли решение взето от живущи в кооперация преди 8 години сега да бъде отменено ?
Става въпрос за поставяне на 2 маси пред обект на партерен етаж. Само че масите са два пъти повече и прибирането ни в домовете в някои моменти е много затруднено. ( Според съседи имало нотариално заверено пълномощно )
Смяната на домоуправителя, не знам до колко ще се осъществи заради идеалните части които притежава, но поне да  променим пропусквателния режим.

# 684
  • Варна
Ние сигурно ще пишем жалба против домоуправителя. Дотук съм  събрала няколко неща, които можем да посочим. Свободен текст ли да е или има някакъв формуляр?

# 685
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не съм виждала формуляр.
за масите...
може би трябва да се обърнете към общината.
за колко маси плащат тротоарно право?
за колко имат разрешение от ЕС...

# 686
не съм виждала формуляр.
за масите...
може би трябва да се обърнете към общината.
за колко маси плащат тротоарно право?
за колко имат разрешение от ЕС...

Те не са на общински терен, реално са на  плочките пред входа.Не знам плащат ли нещо ...
Първоначално имаха чадъри , но понеже е ветровито от миналата година по- сериозна конструкция и сенник опънаха и той рекламен.

# 687
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за конструкцията май трябва разрешение от общината, като се замисля и за рекламни материали се плаща...
проверете все пак в общината.

# 688
  • София
Ако сте старо строителство, дори тротоарът пред блока е общински, не ваш. Трябва да плащат на общината, да не говорим, че за непреместваеми контрукции се иска проект и разрешение за строеж. С една дума, незаконни са със сигурност

# 689
Ново строителство и земята си е наша, на кооперацията.
То доста неща станаха...

Общи условия

Активация на акаунт