Етажна собственост - между филм на ужасите и латино сериал - 5 тема

• 52 411
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Еми тогава трябва да имат договор за наем, иначе на какъв принцип работят и разполагат във ваша площ? Какво ви е решението отпреди 8 години?

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 21:56 от chiana2003

# 691
Със смяната на домоуправителя това ще е първото нещо което трябва да се види.

# 692
За конструкцията..тя е преместваема както чета, но пак се иска схема и разрешение от Гл.архитект за поставяне, не разр.за строеж, но пак е под разрешителен режим.

За реклами по фасада...решение он ОС се изисква...мисля че в чл.185 и следващите бе уредено това.

Малко са данните които давате..

# 693
  • София
Мога ли да си сменя настилката на моя етаж - трябва ли да имам съгласие от собствениците и колко%?

# 694
  • Варна
Хора, знаете ли къде трябва да се подаде жалбата срещу домоуправителя? Ясно, че в кметството ама малко по-конкретно?  На една позната са й казали, че и по мейл става, но сякаш ми се ще да взема входящ номер, така че сигурно на място ще ходя.

Редактирам се. Намерих къде. И глобата е даже по-голяма отколкото си мислех.

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 12:09 от HighSpeed

# 695
  • Варна
Вчера подадох жалбата, хора, извинете за поредните постове, нарочно ги пиша така, защото при редактиран пост не излизат известия, а предполагам ще ви е интересно. Дадоха ми входящ номер в деловодството и после наминах в другата стая, при служителката, която се занимава с тези неща. Много мила и отзивчива жена, прави впечатление на компетентна, обясних й какво що, а тя каза, че си е имала работа с нашия домоуправител и жена му, като явно е останала с не твърде ласкаво впечатление от тях.

Жалбата няма как да остане анонимна, защото той е страна по нея и при поискване те са длъжни да му предоставят информация. А той ще поиска. Аз и не се надявах, защото не ми пука, заставам си с името и подписа под нея, но я подписаха още две съседки и заради тях питах. Едната също като мен не се притеснява излишно, но другата се шашка, защото е възрастна, сама пенсионерка и много я тормозят. Така че до няколко дни, предполагам, ще го уведомят и сме в очакване на война. На него му е къс фитилът и ще има най-малко скандал, сигурна съм.

Служителката ми даде формуляр, каза ми как се изчислява процентът идеални части и каза да съберем подписи на собственици с общо 20% идеални части, което искане после връчваме на домоуправителя и той е длъжен в 10-дневен срок да насрочи събрание. Ако не го насрочи, това искане се носи в кметството, слага му се входящ номер и тя самата насрочва събрание. Освен това каза, ако той все пак насрочи такова, да й се обадим, защото желае да присъства. Определено ще става интересно.

# 696
Браво на служителката. Честно казано съм изненадана приятно...жената е от малкото хора, които  знаят защо са на това място и са компетентни, а не си вършат работата през пръсти. Браво пак да кажа!

# 697
А в кой град е това и коя община?

# 698
  • Варна
За моя случай ли? Варна, район Младост.

# 699
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
поздравления за служителката. Simple Smile
впечатлена съм. обикновено не са толкова отзивчиви и ангажирани.

# 700
Поздравления за Хай, и все така да продължава Simple Smile
Успех!

# 701
Може ли решение взето от живущи в кооперация преди 8 години сега да бъде отменено ?
Става въпрос за поставяне на 2 маси пред обект на партерен етаж. Само че масите са два пъти повече и прибирането ни в домовете в някои моменти е много затруднено. ( Според съседи имало нотариално заверено пълномощно )
Смяната на домоуправителя, не знам до колко ще се осъществи заради идеалните части които притежава, но поне да  променим пропусквателния режим.
Тези маси пред заведение ли са? Независимо чия собственост е теренът, според Закона за туризма при над 12 места подлежат на категоризация в съответната община.

# 702
Когато попълваме образеца по чл.7 в домовата книга, какви данни сме длъжни да предоставим?
В раздел II т.2 Документ за собственост: .... какво попълваме? Само "Нотариален акт" както е посочено в указанията или целия номер, дело, дата и т.н.?
А копие от НА само го показваме на домоуправителя или?
За децата какви данни сме длъжни да предоставим?
Много въпроси станаха, благодаря.

# 703
И на мен ми е интересно сега с новите правила за защита на личните данни някой ако е запознат и има актуална информация да сподели.

Иначе ние преди сами посочвахме възраста на децата в години (без дата на раждане) - необходима е за плащанията на режийните, че нали до 6 г. са освободени. В общи линии всички във входа знаеха кога са рождените им дни...
Документ за собственост пишем НА без да посочваме данните на документа. Покaзвали сме го само за сверка и да се впишат коректно ид.ч. припадащи се на апартамента. Все пак коректното им обявяване е важно, за да се изчисляват правилно вноските за Фонд ремонт.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 09:04 от drago_2008

# 704
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
само вида на документа за собственост.
без да съм 100% сигурна, мисля, че "вид документ" е останало от времето, когато жилищата са давани със заповед за настаняване на работник/служител и с документи за наследство или замяна.
Simple Smile един от старите ни апартаменти беше със заповед за настаняване и право на закупуване. нотариален акт за него не съм виждала. Simple Smile
ако домоуправителят настоява, покажете НА, за да види, че там фигурират вашите имена, но не съм сигурна, че е задължително.

децата се вписват на страницата на имота. за децата записвах имената и годината на раждане (заради таксата за месеца), както и кучетата - за тях настоявах да ми покажат паспорта от ветеринарите, че животинката е ваксинирана.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт