Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 119 727
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 101
 Заповядайте рецептата!
https://pin.it/4wcb4tujizul3i

# 136
  • In Wonderland...
  • Мнения: 68
Ето една торта "Татяна" от мен, да се почерпим в настъпващите пролетни дни. Yum



# 137
  • София
  • Мнения: 12 245
Чудесна торта "Татяна", благодаря на иланг-иланг за рецептата, записвам.

От мен  "Говеждо филе миньон" с гъби на тиган - Natasha`s Kitchen




и още малко гъби в масло  за разкош  Wink

# 138
  • София
  • Мнения: 12 245
Не успя да се отвори при мен, иска ми регистрация през фейс ... не става. Sad

# 139
  • Варна - Монреал-Едмънтън
  • Мнения: 178
Не успя да се отвори при мен, иска ми регистрация през фейс ... не става. Sad


https://butterwithasideofbread.com/homemade-snickers-bars/

# 140
  • Мнения: 8 032

Свинско с лук и гъби с масло

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 07:52 от denyil

# 141
  • София-Младост
  • Мнения: 24 094
Marcheva , кажи как правиш гъбите, миньонът е супер.

# 142
  • Мнения: 15 083
У дома ориз със зеленчуци, но снимка има само на кекса. Този път е с цитронада и сладко от череши.


# 143
  • София
  • Мнения: 3 964
Пак пържих сафрид, но ви показвах наскоро.
Ще ви покажа печените ябълки с канела и орехи- направо от тавата (иначе нямаше да стигнат до снимка).

# 144
  • София
  • Мнения: 12 245
Много ти благодаря!  Hug Сега вече ми е ясно, ще го приготвя още утре ако имам време, много ми хареса.
Marcheva , кажи как правиш гъбите, миньонът е супер.
Лесно станаха и виж колко са красиви. Купих си малки гъби, не се мият , а  само ги минах с влажна домакинска хартия, НЕ ги белих този път, отрязах им пънчето до гуглага, не повече. Загрях около 40 г масло, може и малко повечко , че много е хубаво след това маслото,  и  с 1 с . л. зехтин/олио сгорещих го, повече се сгорещява до леко карамелен цвят, намалявам температурата и ги пуснах, разбърквах ги често и повечето време ги оставях в/у..  как се казва лицевата им страна,  онова изпъкналкото,  гугла,  да направи хубаво зачервяване, посолих ги наполовината време от готвенето, 2 щип. мащерка, черен пипер,  общо като време не повече от  6 до 8 мин на котлон да изври водата им, но те нямат и много вода защото не са измити, това им е тайната.  След това се добавят силно наситнен лук и чесън, ама това е вече по рецепта за миньона, а той стана нещо фантастично, направо се топеше.  Извадих ги и може да се полеят с маслото. Утре ще пусна рецептата и ще видиш, заслужават си.
Благодаря!!!  bouquet
Ябълчици печени много обичам!
 Simple Smile

# 145
  • София
  • Мнения: 12 245
Скрит текст:
I Сникърс - каквото съм превела, ама не ми е ясно:
340 г шок. на кубчета
63 г фастъчено масло разделено на две
60 г масло
200 г захар
125 мл смената за разбиване на две разделена
198 г маршмалоу крем - това не ми е ясно от къде е?????? как да го направя?? или с какво е заменено
1 ч . л. ванилия екстракт
150 г солени обелени  фастъци
300 г карамел ??? как да се направи с колко захар е ?? 300 г захар на котлона ли, 
нещо не стоплям този път.
Нещо зациклих. Не обича да ми е смотано, а точно така се чувствам, смотано.

# 146
  • USA
  • Мнения: 2 508

marchеva, тук маршмелоу крем се продава готов в бурканчета, но можеш да си го направиш сама от белтъци или от готови маршмелоу(10 бр. от големите) ето така
https://www.wikihow.com/Make-Marshmallow-Fluff
Карамела е от 311 грама карамелени бонбони, разтопени с 1/4 чаша жив. сметана за разбиване.

# 147
  • София
  • Мнения: 12 762
От мен едно парче торта с този Сметанов крем, от който съм много доволна.  Heart Eyes

# 148
  • Мнения: 9 485
малинката е  хапка свежест посред зима Simple Smile

пълнените питки за почти обяд   http://pep-4o.blogspot.bg/2010/05/blog-post_8201.html

и печеното кисело зеле с мЕсо от вчера, готвено предната нощ   http://pep-4o.blogspot.bg/2018/02/blog-post_20.html

# 149
  • Мнения: 12 866
След Пепчо и аз наредена с моя опит за Кроасани-бюрек с БГ кори Smiley

Общи условия

Активация на акаунт