Майчинството счетоводно-76

• 71 109
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Здравните се плащат от работодателя, поне доколкото виждам от моя случай.

# 211
Аз само цитирам материали от статии,  не давам съвети! И ако забелязвате, тук не пиша, че първите 3 дни от майчинството се плащат от работодателя, а става дума за обикновените болнични. И по-важно е процентът, за да си смята всяка колко горе-долу ще получава, а не непрекъснато да питат за най-различни заплати. И най-добре всеки да си чете КСО.
До колкото знам темата е за помощ и съвети, а не за цитати от статии. В повечето случаи момичетата четат КСО и коментари по интернет, а после тук задават допълнителни въпроси за разяснение. Цитати от статии на некомпетентни журналисти не им помагат.

# 212
Моля ви за съвет по моя казус. Детенцето ми е мъничко,счупи си крака, гипсиран е. Аз съм бременна и съм в болничен, но не мога да го нося (с гипса тежи поне 18кг) и нямам никаква възможност да го обслуждам - в гърне и т.н. Няма свободна баба.
Може ли бащата да вземе болничен (около 20-25дни), при положение че и аз съм в болничен? Кой го дава? Досега никога не сме вземали покрай детето болничен и не съм наясно.
Благодаря предварително

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 08:30 от Lisa.

# 213
Моля ви за съвет по моя казус. Детенцето ми е мъничко,счупи си нелепо крака, гипсиран е почти целия крак. Аз съм бременна и съм в болничен, но не мога да го нося (с гипса тежи поне 18кг) и нямам никаква възможност да го обслуждам - в гърне и т.н. Няма свободна баба.
Може ли бащата да вземе болничен (около 20-25дни), при положение че и аз съм в болничен? Кой го дава? Досега никога не сме вземали покрай детето болничен и не съм наясно.
Благодаря предварително

Щом вашият болничен не е за детето, бащата може да излезе. Личният лекар издава болничен за придружаване на болно дете. Може да вземе до 14 дни без прекъсване, а след тези 14 дни ще ви пратят на комисия за удължаване на болничния.

# 214
Благодаря! Ортопеда на детето от мед. център може ли да издаде?
И ако на ММ ЛЛ му издаде болничен сега до следващия червъртък 4дни и ЛЛ или педиатъра (различни са, кой издава болничен?) да издаде за следващите 14дни от вторник след Велкден? Така работодателят му ще му плати първите 3дни, но от втория болничен пак ли той плаща? Така ще избегнем комисия.

# 215
  • София-Младост
Благодаря! Ортопеда на детето от мед. център може ли да издаде?
И ако на ММ ЛЛ му издаде болничен сега до следващия червъртък 4дни и ЛЛ или педиатъра (различни са, кой издава болничен?) да издаде за следващите 14дни от вторник след Велкден? Така работодателят му ще му плати първите 3дни, но от втория болничен пак ли той плаща? Така ще избегнем комисия.
Ортопеда да каже може или не може, ако не може вероятно личният на детето ще го издаде. Той също знае за колко дни да го издаде, мъжът ви само да си носи личен амбулаторен картон, за да се впише болничния.

# 216
Знае ли някой, ако съм в майчинство и в този период изляза във второ майчинство, какво става с неизползваните дни на пплатения годишен отпуск? Пропадат ли, или се прехвърлят повече от 2 години?

# 217
  • София-Младост
Знае ли някой, ако съм в майчинство и в този период изляза във второ майчинство, какво става с неизползваните дни на пплатения годишен отпуск? Пропадат ли, или се прехвърлят повече от 2 години?
Прехвърлят се.

# 218
Сестрата на Педиатъра на детето ни каза, че трябва да идем при ЛЛ на бащата (на детето е друг) и той да даде болничен за гледане на дете? Така ли е и може ли с 2дни задна дата?

# 219
  • София-Младост
Сестрата на Педиатъра на детето ни каза, че трябва да идем при ЛЛ на бащата (на детето е друг) и той да даде болничен за гледане на дете? Така ли е и може ли с 2дни задна дата?
Според мен не е така...но въпросът не е счетоводен изобщо.

# 220
Някой знае ли дали утре ще има превод ,защото предният месец получих на 13 март.Става въпрос за майчинство ,след втората декларация която се попълва.

# 221
Звъня на хиляда телефона и никой не ми вдига. Също покрай болничния на бащата аз някаква декларация трябва ли да попълня (защо аз не ползвам болничен)? Благодаря

# 222
  • София-Младост
Звъня на хиляда телефона и никой не ми вдига. Също покрай болничния на бащата аз някаква декларация трябва ли да попълня (защо аз не ползвам болничен)? Благодаря
Защо на хиляди, позвънете на ЛЛ на мъжа ви и ако той може да издаде този болничен-ок.
Но според мен този който е преглеждал детето или детския ЛЛ издава. Може и да бъркам.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 16:39 от Ала-Бала

# 223
Бащата е родител, колкото и Вие, каква декларация. Болничен лист от лекаря на болния, сестрата била казала...

# 224
Когато ми изтече 135 дневния болничен и ми го изплатят от къде да очаквам плащанията през следващите месеци и около коя дата.? Подала съм си нужните документи към работодателя за майчинството. Вече така се води след Тея 135 дни нали?

Общи условия

Активация на акаунт