Майчинството счетоводно-76

• 70 490
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
 Момичета, с няколко думи болничния ми беше до 01.06, за период от 34дни. Сега болницата не може да го поднови и иска да ида на комисия, за която има дата чак след един месец. Как го оправдавате такъв тип отсъствие пред работодателя?

# 616
Аз не оставям детето си.Просто така се налага,защото има лицева малоформация и няма как аз да го гледам в домашни условия без нужна медицинска помощ.Ще се грижат за него докато мине операцията и аз мога да се грижа за него.Пак повтарям не си изоставям детето.

В такъв случай се ползвате с всички права. В болницата, в която сте родила знаят какъв болничен да издадат, ако не знаят да проверят, това им е работата. За еднократната помощ при раждане - имате право на нея и няма да я изгубите до 3 години от раждането, можете да подадете по всяко време. За детски надбавки въпросът е по-сложен и ще е добре да се съветвате със социалните.
Не съм искала да ви обидя, моля да не го приемате така. Целта на всички тук е да помогнем доколкото ни е възможно, нали.

# 617
  • Карнобат
Аз не оставям детето си.Просто така се налага,защото има лицева малоформация и няма как аз да го гледам в домашни условия без нужна медицинска помощ.Ще се грижат за него докато мине операцията и аз мога да се грижа за него.Пак повтарям не си изоставям детето.

В такъв случай се ползвате с всички права. В болницата, в която сте родила знаят какъв болничен да издадат, ако не знаят да проверят, това им е работата. За еднократната помощ при раждане - имате право на нея и няма да я изгубите до 3 години от раждането, можете да подадете по всяко време. За детски надбавки въпросът е по-сложен и ще е добре да се съветвате със социалните.
Не съм искала да ви обидя, моля да не го приемате така. Целта на всички тук е да помогнем доколкото ни е възможно, нали.

Аз се извинявам,може да съм се изразила неправилно.Нямам никакво намерение да си оставя детето,просто ситуацията е много сложна.Благодаря за съветите.Ще гледам в понеделник да се свържа и със социалните.Радвам,се че тук мога да потърся и да получа съвет.Благодаря ви още веднъж 🤗

# 618
В 45-дневен болничен съм до днес. Няма да родя сега най-вероятно, тъй като от самото начало ме водят няколко седмици назад, но така и не ми преизчислиха нов термин. Докторът, който ме следи по здравна каса ли трябва да ми го продължи, и за колко дни ще е?

# 619
  • София-Младост
В 45-дневен болничен съм до днес. Няма да родя сега най-вероятно, тъй като от самото начало ме водят няколко седмици назад, но така и не ми преизчислиха нов термин. Докторът, който ме следи по здравна каса ли трябва да ми го продължи, и за колко дни ще е?
Първо е раждането, след това ще се обадиш на АГ водил бремеността и ще му кажеш, че си преносила, за да напише болничен. Сега не се знаят дните на преносване.

# 620
Мили момичета, в майчинство 2-ра година съм. Родих на 7 юни, шефката ми не знае дали трябва да се върна на работа на 7 или 8 юни и пита мен Simple Smile та затова ако някой може да ми каже кой е първият ми работен ден, ще съм благодарна?

# 621
# 622
Wiki, а сега си направих справка онлайн по пик и ми изписа че периодът на обезщетение е от 21.06.2017 тоест датата на термина. В такъв случай да не се окаже че от 22 юни съм на работа имаш ли представа?

# 623
Първо е раждането, след това ще се обадиш на АГ водил бремеността и ще му кажеш, че си преносила, за да напише болничен. Сега не се знаят дните на преносване.
А до тогава? Защото мен не водят 3 седмици назад, от офиса ми звънят да ме питат да ме включват ли в графика за новата седмица Grinning

# 624
  • София-Младост
А до тогава? Защото мен не водят 3 седмици назад, от офиса ми звънят да ме питат да ме включват ли в графика за новата седмица Grinning
Обясни им, че преносваш, това няма да са повече от 7 дни. Болничният може и твоя роднина да го вземе, но няма да го напишат преди да родиш...да те водят в непалтен и после да си правят корекции...Юни сега започва, до края на месеца ще си получат и двата болнични-за преносване и от болницаата.

# 625
Обясни им, че преносваш, това няма да са повече от 7 дни. Болничният може и твоя роднина да го вземе, но няма да го напишат преди да родиш...да те водят в непалтен и после да си правят корекции...Юни сега започва, до края на месеца ще си получат и двата болнични-за преносване и от болницаата.
Повече от 7 дни ще са най-вероятно, но няма значение. Благодаря за информацията, ще се обадя утре да им кажа Simple Smile

# 626
Wiki, а сега си направих справка онлайн по пик и ми изписа че периодът на обезщетение е от 21.06.2017 тоест датата на термина. В такъв случай да не се окаже че от 22 юни съм на работа имаш ли представа?
Не, за първата година е различно, 410- тия ден е бил 20.06 и от 21.06 сте явно по чл.53 от КСО, но то се изплаща до навършване на 2-годишна възраст.

# 627
Здравейте,интересува ме ако нямам стаж за последните 2 години,преди това имам 4г и 6м. непрекъснат стаж,имам ли право на някакво майчинство(социално) или само на еднократна помощ при раждането?

# 628
Можете да получавате майчинство, но е необходимо към момента на излизане в 45 дневния болничен трябва да сте назначена на работа. За 24те месеца назад ще се вземе размера на МРЗ за съотв.период, ако сте била безработна, а за месеците на работа се взима размера на заплатата, за която сте осигурена. В първия пост на първа страница има полезна и изчерпателна информация, може да я прегледате

# 629
Момичетя, вярно ли е, че за еднократната помощ при раждане вече се иска само акта за раждане на детето? Сега излизам от Общината и ми казаха, че било отпаднали това с удостоверението за други деца.

Общи условия

Активация на акаунт