Дневникът- тема 89 - Да отслабнем всички заедно!

• 61 301
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Хм, ами освен наистина да изчакам да се включи с мнение и това момиче Кайсия.

# 586
  • тук и там
Не съм си получила все още режима от Страхил.Очаквам го тези дни.Аз също съм поръчала само хранителен режим, и ако се получи при мен и ми хареса режима- след това вече може  да поръчам и тренировъчен.На Любо режима е една  единствена страница-това е.Очаквам повече от Страхил,но както казах -нямам все още мнение.

Иначе “момиче" ми хареса.. Mr. Green.За  70 -80 годишните деденца,минавам и за момиче-да.. Laughing

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 20:46 от Kaisia

# 587
# 588
Ния, благодаря за помощта  Hug Аз промених малко кг-те с днешна дата, защото до 18 април ще бъда на волна програма, пък след това нещо по-сериозно.

Промених си вкуса напоследък и започнах да харесвам и по-постни меса -  пуешко, пилешко бонфиле. Със сметанов сос или с масло, но все пак. Много ми е чудно, защото до преди няколко месеца пилешко не понасях в какъвто и да е вид.

До студенството обичах да спя до обяд и бях активна вечер, а сега предпочитам да лягам рано и да ставам рано. ЕГН  Mr. Green

Имам ВМ режим от Любо, който също е 1 страница като на Кайсия. Той задава рамката и грамажите, а разнообразието, който има въображение в кухнята, сам може да си направи  Simple Smile Аз не винаги се справям.
Имам и други режими, но в крайна сметка други фактори надделяват и нямам траен успех.
Любо е по сух като комуникация, но винаги се е отзовавал на въпросите ми. Юли е за хора с нагласата и дисциплината на спортисти. Екипа на Руми, който отговаря за комуникацията с клиентите ми идва на мен малко фалшиво емоционален, клиширан, но аз съм по-интровертна и може просто моето усещане да е такова. Важно е да се избере човек, който да пасва на нашата емоционалност, за да успее да ни мотивира.
Дано съм била полезна.

Тиси, много готино това   Laughing

# 589
  • София, България
Колко калории давате на бананови палачинки, направени от 1 банан и 2  яйца, уви нямам тефлонов тиган и за мазнина ползвам кокосово масло, ама то пък е много малко количество? Трудно ми е с изчисляването.

# 590
  • София
Тиси, за тези неща най-лесно е да измериш входните продукти, няма нужда да записваш палачинка, запиши 1 банан и 2 яйца и кокосово масло, колкото си използвала.
1 среден банан - 105 ккал, 2 яйца средни - 126 ккал, кокосово масло - 59 ккал за половин супер лъжица т.е. около 290 ккал, но зависи от размера на трите продукта. Ако искаш точна цифра, трябва да ги мериш.

# 591
Колко калории давате на бананови палачинки, направени от 1 банан и 2  яйца, уви нямам тефлонов тиган и за мазнина ползвам кокосово масло, ама то пък е много малко количество? Трудно ми е с изчисляването.
Сметнах ти ги с банан от 150 гр. и 5 гр. от маслото и излиза 297 ккал = 37 гр. вълг., 15 гр. мазнини, 33 гр. протеин.

Инсталирай си myfitnesspal и си купи удобна кухненска везна и всички тези сметки стават доста лесни.
Малко е досадно самото въвеждане, но пък после разучаването на собствените ти статистики определено е забавно. Пробвай. Wink

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 23:11 от Barbabeau

# 592
Банана бил ужасна работа. Не предполагах допреди да се включа в темата. 
Сега взех да внимавам колко банана похапвам.   

# 593
  • София, България
Имам ФитнесПал, имам и кухненска везна, но знам, че калориите се променят при различни обработки и това ми е трудно. Иначе гледам, ако консумирам банан да е 1 за деня. Ако ми кажете как стават сметките ще съм благодарна

# 594
но знам, че калориите се променят при различни обработки и това ми е трудно
Мммм, не е така. Променя се грамажът на продукта, след като се сготви, затова всичко се мери предварително в суров вид.
Примерно, суровите зеленчуци съдържат доста вода, а след готвене се дехидратират и евентуално ще тежат по-малко, но зависи и от начина на готвене... така или иначе стойностите по таблиците са за суровия продукт.
За спагетите и макароните например, за нормална порция се счита 80 гр., като това се отнася за сух продукт. След сваряване набъбват и стават по-тежки, но важното е да си ги измерила предварително.

# 595
  • София
Има научни предположения, че някои нишестета се променят при определена обработка, но не мисля, че това нещо е отчетено в калкулаторите, тъй като и няма как да се каже с колко точно са се намалили калориите.
Смятай си суровите храни.

но знам, че калориите се променят при различни обработки и това ми е трудно
Мммм, не е така. Променя се грамажът на продукта, след като се сготви, затова всичко се мери предварително в суров вид.
Примерно, суровите зеленчуци съдържат доста вода, а след готвене се дехидратират и евентуално ще тежат по-малко, но зависи и от начина на готвене... така или иначе стойностите по таблиците са за суровия продукт.
За спагетите и макароните например, за нормална порция се счита 80 гр., като това се отнася за сух продукт. След сваряване набъбват и стават по-тежки, но важното е да си ги измерила предварително.

Писали сме едновременно. По първата част съм съгласна, но за таблиците не е така, има си таблици и за сварени и за печени храни и тн. Специално във майфитнеспал има огромна база данни на храните в различни състояния. Аз, ако съм се хранила навън, или вкъщи ще готвя нещо по-сложно, меря направо готовата порция и търся сходна рецепта в нета.

Аз не си играя да меря точно спагетите сурови, пиша го чийт дей и взимам осреднена цифраот фитнеспала или интернет за сходна рецепта, като намалявам или завишавам калориите спрямо това колко е бил сосът и сирената. "Сложните" храни, които човек готви за повече хора, дори и да се премерят сурови, не се знае после какво ще е в чинията.

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 23:19 от Niya-

# 596
  • София, България
Мен по ми е интересно за замразените зеленчуци. Аз купувам доста замразени зеленчуци и плодове, но логично те тежат много повече, когато са замразени. Примерно написах си на един лист салатата за утре... 260гр айсберг, 500гр чери домати, 200гр авокадо и царевица, но царевицата беше замразена и съм я правила на пара и съм я измерила след като вече беше готова...не съм я овкусявала утре ще изтискам малко лимон, може да мина и без зехтин. На пакета на царевицата пише калории, но след като се размразят по естествен път ли? То аз винаги ги правя на пара....

# 597
Моят режим от Любо не беше една страница, направо си беше папка с разпечатани ротации по дни, варианти, заменки, обяснения, грамажи. Но това преди 8 години. Бях поръчала заедно с тренировъчна програма. Придържах се стриктно и към двете, някъде около 2 месеца. Резултат почти нямаше никакъв. Никак не се оказа моето.

# 598
на замразени продукти в плик или на продукти в консерва, кутия и пр. си пише на опаковката колко грама има вътре и колко калории има на 100 гр. аз оглеждам опаковкара , взимам съотв. колкото съм решила и на око смятам спрямо остатъка колко е ... после гледам колко калории е и сметката ми е много бърза и лесна.

# 599
Фитнеспала има скенер за бар- код

Общи условия

Активация на акаунт