Дневникът- тема 89 - Да отслабнем всички заедно!

• 61 181
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
...През по-голямата част от деня съм си у дома и имам възможност да си меря всичко на кухненската везна. Почти веднага след това си го вписвам във май фитнес пал.
...Зная само, че свалям ако не ям. Което в дългосрочен план не ме устройва. ...

Опитвам само да помогна. не се сърди Според мен зарежи я тази гривна, лъже и то яко.
Цитата горе покава проблема. Няма наяин цял ден да стоиш в едно жилише и да направиш 1 тренировка дневно при това любителска и да иъразходваш набавеното ... па макар и внимателно измерено.

С две думи хоп-троп навън, колело, пешачката, намери къде и за какво да ходиш, върши някаква работа ... Не се застоявай у дома. Плюс тренировката, плюс внимаването в грамажите . ...

Ако имаш разход който леко покрива едно ми ти гладуване не знам как искаш да свалиш с гимнастика и концентрация върху храната.

Ако трябва да говоря за себе си-аз отслабвам на 1400 калории, но като стана в пет сутринта, сядам/лягам чак в 22 часа.През цялото друго време правя нещо.Ти си споделяла, че нямаш кой знае каква физическа активност освен тренировките.Това го пиша с най-добри чувства Simple Smile

а, сиска го е казала.
И аз ставам към 6 и 20 и до 22 правя нещо си , когато излизам на вечерен лек-джогинг ... без куче, но с мъж > хахаха

# 676
ех, колко нормални хора познавам да закуват баничка с боза и да изпиват по 5 бири и да не са дебели, ама ей на, не съм от тях Laughing
Дух, това че си по цял ден вкъщи може да ти пречи - аз събота и неделя и в дни в които почти не излизам от нас качвам, ако ще и само зелена салата и варени яйца да съм яла
а тя Bandiera rossa  писала почти същото

чакам да ми мине скрънзотията и за кръвен тест за непоносимост към храни  Mr. Green

# 677
Казах предимно, не по цял ден Simple Smile
Но да, не съм толкова активна, колкото бях до преди няколко месеца.
Тренировката никак не е любителска Simple Smile
 Освен нея имам и ходене пеша по 5-7 км, а понякога и 30 минути вело.
Както и да е. Ще го измисля Simple Smile
Идва хубаво време, вече мога да почна работа, ще се подредят нещата

# 678

Тренировката никак не е любителска Simple Smile

e, това според теб. за мен ... непрофесионален трйнинг е любителски

Освен нея имам и ходене пеша по 5-7 км, а понякога и 30 минути вело.

а това тярбва всек иден и то в комбинация и двете.

# 679
Духче, според мен си намери свестен ендокринолог да погледне по-комплексно на нещата. Не заради отслабването, а заради здравето. За обременяването и аз съм на мнение, че лекар трябва да каже, защото е тежко изследване. Но също така HOMA индексът не казва цялата истина. Много пъти съм казвала, че моят беше съвсем в норма, но пък на 60та и 120та минута положението беше олеле.

# 680

За сега например показва 1000 калории. Като изляза да вървя и да тренирам ще се качат.
Бандиа няколко пъти казах, че тренирам и ходя всеки ден. Колелото е понякога. От две седмици не съм почвала с тренировките.
Приключвам вече с темата и ще помоля да не се коментира.
Блеки ще ида пак. Права си.

# 681
Малко ми стана неудобно от толкова внимание Simple Smile
Благодаря ви

# 682
  • Велико Търново
Пиша последно по темата и спирам Peace
Мъжът ми съм Ви казвала колко е стриктен като прави диета и той това ми казва, не отслабваш, защото ядеш повече отколкото трябва.На него аз му глася кутиите/порциите у нас, но за разлика от мен той сяда, яде и става..-край.Няма това, няма онова и НЕ спортува, и никога не е спортувал.
Другата съществена разлика между него и мен, че той никога не е бил пълно дете/младеж и т.н.А аз бях пухкаво дете, пълна като ученичка и т.н.
Така, че трезв поглед върху ситуацията може да ни е полезна, и различни гледни точки, които не винаги ни харесват.

# 683
Има голямо значение движението. Ясно е, че само със спорт не се отслабва, но без движение стават много зле нещата.
Например моят ден днес е така:
сутринта - 60 минути разходка с кучетата; разходките ни са извън градски, т.е. пресечен терен
на обяд - 45-50 минути градска разходка
довечера пак ще има някакво движение - у дома винаги има какво да се прави
храната: сутринта 2 банана; на обяд - около 100 гр. мюсли и 350 гр. леща; вечеря - варени картофи, леко запечени на фурна и поръсени с галета.
Както се вижда храната ми е вгх, но аз спазвам постите. При такова хранене задържам килограмите (пу-пу), защото имах опасение, че ще кача, но се оказа, че бъркам. Важно е количеството.

# 684
  • София
Аз пък си стоя вкъщи и отслабвам. Може да се отслабва и без движение по цял ден, дали ще е красиво е отделен въпрос, но ето че съм 10+ кг по-малко. При 1100 ккал на ден отслабвам относително бързо, при 1300-1400 ккал задържам. Само споделям опит, не целя да кажа на Духчето да не се движи.

# 685
И аз съм се замислила  за кръвен тест, ама и на мен в момента не ми се дават толкова пари.

# 686
Бандиа няколко пъти казах, че тренирам и ходя всеки ден...
ok.
аз като пиша сама за себе си си обяснявам много неща. затова ги и пиша. идеи имам , идват ми ... действам. т.е. концентрацията мие повече какво мога аз да усвоя за себе си от дадения пример.

# 687
Ама разбира се. Аз ако не искам да чуя/ протеча няма да пиша Simple Smile
Просто не очаквах толкова хора да се включат и наистина малко ме досрамя.
А нещата, които казвтае аз сама съм го мислила. Днес имах предимно работа на компа, не ми се събират и 2000 крачки, и 1200 калории. Но не е всеки ден така, особено е последно време. По активна съм. Но ще направя всичко възможно да вдигна повече движението като ходене. Иначе и аз имам дни, в които ставам в 5 и лягам в 22. Отделно че последната седмица почти и не спя.
Утре например имам доста работа и ще я върша пеша из града. Сто на сто ще се съберат около 10 км + спорт.

# 688
"...не ям захар, не ям шоколад, не ям пържено, не ям тестено (с изключение понякога на тънките арменски питки Лаваш, но те са без мая и една голяма питка е 50 гр., а като калории не са много). Рядко закусвам, всяко хранене ми е до 450 калории (просто така се получава), мазнините изобщо не са ми много и идват основно от зехтин и авокадо, тук там някоя маслина. Готвим почти без мазнина.
Картофи не съм яла мисля, че от месец. Ориз понякога ям но до 100 гр., варен на хранене, спагети не съм яла, алкохол много рядко пия, с плодовете не прекалявам, по един банан или по един банан с кисели горски плодове на шейк със протеина. Мед добавям по 2-3 гр., в кафето, други подсладители не приемам.
Де да знам, това не е ли някакво основание да проверя, защо при всички тези усилия няма ефект? Толкова пък грешно всичко да правя, не го вярвам."

Може би е време да промениш режима, Духче.Simple Smile И всичко, от което се лишаваш, да започнеш да го хапваш с мярка. Да се успокои твоя организъм и най-вече ти. Защото това е важно.
Гушче:hearts:

п.п. Духче, извинявай, чак сега прочетох, че не искаш да продължаваме темата.

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 17:27 от demirche

# 689
  • Козлодуй
Госпожице Дух, ама и аз като споделя тук в темата че въпреки че се храня режимно качвам и се почва ама какво ти е точно менюто ама какво ти е точно движението и обикн съветите са макар че се храня много ниско въглехидратно да намаля още въглехидратите и други такива затова вече не се оплаквам знам че се храня добре и спортувам и въпреки това качвам така че не се отчайвай нещата ще си дойдат на мястото Simple Smile
Относно фитнес гривните аз бях си взела една такава обаче ми отчиташе че за една тренировка харча над 1000 калории а аз знам че е невъзможно след това сравних крачкомера с един часовник и телефона гривната ми отчиташе 2 пъти повече крачки  и я върнах сега имам часовник с коланче за измерване на пулса и изразходваните калории и казват че телефона ми си има най-верния тракер така че му вярвам но не разчитам на това - признавам че е голяма мотивация Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт