На море в Гърция 2018

• 115 101
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ние спахме в къща в Марписа. То не е на самия бряг, а малко по-навътре, близо до Писо Ливади. В Парикия сме ходили само на пристанището на път за Наксос и не ми е много позната.
В Парикия не сме яли, но не вярвам да липсват ресторанти. Цените са малко по-високи от континентална Гърция, като на остров. В Науса е по-баровско и съответно и цените са нагоре. Можеш да разгледаш ресторaнтите в Трипа.
Но хубави плажове около Парикия няма кой знае какви. Не че няма никакви плажове, но на мен не ми харесаха. Иначе има на север от столицата няколко. Хубавите плажове обикновено са извън населените места. Но пък видях спирка на автобус до един от добрите плажове на север от Науса - Санта Мария.

# 406
  • Bristol
Аз планирах, планирах и плановете ми се объркаха Sad Не исках с нощно фери да пътуваме до Лимнос, но се получава, че на отиване ще трябва да е това след полунощ. Гледам различните опции economy, airtype, VIP, deluxe beds. Заслужава ли си да се платят малко повече пари за 3те часа път през ноща? Какво е вашето мнение и опит?

# 407
За три часа не бих плащала каюта (аз и за цяла нощ не плащам, но друг въпрос, в този случай е наистина оправдано). Наистина в част от дните фериботът е в нощни часове, можеш евентуално да преговаряш с хотела да смените деня на настаняване, ако в предишния/следващия ден има по-удобен час на пътуване. Много хора го правят и домакините обикновено са отзивчиви.

# 408
  • Bristol
Гледах опции, но и ние не сме толкова гъвкави с отпуската. Планът беше да пътуваме петък, но сега трябва да е след петък. Събота и неделя и двата са нощни Sad Заслужава ли си каюта и въобще се чудех каква е разликата между economy, airtype, VIP. На връщане сме в нормален час.

# 409
  • софия
Не бих платила каюта за 3 часа. Вярно, че ще е през нощта, но дремането на стола/креват си е все дремане. Освен това винаги след тръгване на ферито може да се влезе вътре, ако преди това не са го позволявали. Бяхме взели еконъми, но на връщане не излязохме изобщо навън.

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 18:36 от zvаnchе

# 410
  • Пловдив
здравейте,
има ли къмпинг до Солун, който е отворен през април?
Идеята ми е спане и разглеждане на Солун (затова ми трябва да е близо), но ми хрумна да е къмпинг, защото не сме го правили отдавна и ме блазни да е по този начин.
Разгледах гугъл и идвам за помощ, защото не отваря нищо в рамките на града и около 10 км от него...чак пък да няма, учудих се!

# 411
Здравейте,  мнения за хотел Дионисос в Неа Парамос? Доста изчетох, но не намерих конкретни мнения за хотела. Ще съм благодарна Simple Smile

# 412
  • София
Ние станахме по-голяма дружина с повече изисквания Simple Smile Две семейства с две 3 годишни и 1 бебенце сме. Търсим си апартамент, който да ни побере заедно или две студиа, като изискването ни е да са близо (почти непосредствено) до плаж, да има хубав двор с пързалки за децата и цената да не е над 60 евро за вечер (за семейство). Периодът, който ни устройва е от края на юни до края на юли.
Тези, които скоро резервирахте дали попаднахте на нещо такова в Северна Гърция,  Халкидики (Ситония) и Паралия Катерини?

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 21:22 от sweetvit

# 413
  • София
Благодаря на отговорилите на питането ми за почивка в къщичка или бунгало на по-диво място! След доста четене по форумите, успях да убедя половинката да почиваме на полуостров Пелион.  Още не сме решили дали да е Микро, Лефокастро или някое друго диво малко селце на полуострова.
Ще си носиме малка лодка и идеята ни е да не сме на плажовете, които са точно до населеното място, а да си намериме наше закътано плажче с пясък, топла и плитка вода.
Някой може ли да препоръча места за нощувки в района? Да не е оживено мястото и да има гледка към морето.
Имам и още един въпрос. На отиване искаме горе долу по средата на пътя да имаме нощувка. Иска ми се да е в някое по-планинско запазено старинно селище, примерно като:
https://www.booking.com/hotel/gr/to-palio-litochoro.en-gb.html
Иска ми се обаче да не е толкова близко до крайната точка, а по средата на пътя. Някой може ли да предложи селище и хотел?

# 414
  • Sofia
На Пелион спахме  до Милина, в студиа, не в малка виличка, но има 2-3 плажа наблизо,където спокойно можете да си пуснете лодката и да сте далеч от навалицата. Единия е Olive's bay,  другия е между Милина и Хорто - Chiron, и един след Милина. Последните два не са от най-известните, но са спокойни, закътани, може да си плувате и да се чувствате все едно плажа и морето са ваши. Чудесна дестинация сте избрали. Ако решите да сте в студио - препоръчвам http://www.marianthi-pelion.gr/index.php?lang=en Всяка вечер се наслаждавахме на невероятния залез и гледката към морето, а и домакините са супер гостоприемни, направо като семейство си станахме. Има и страхотна таверна и е бизо до всякакви удобства. Афисос и Лефокастро ми се сториха ужасно пренаселени и нагъчкани, и това в началото на Септември. Микро е много малко и диво. Става за плаж, но е прекалено откъснато, пътя до там е доста кофти.

# 415
След Милина до края цялото крайбрежие е в такива малки заливчета, край които има ню-ню селце от 3-4 къщи или пък са напълно диви. Поне 10-15 са. В южната част на източния бряг, над Платания и Кастро, също има доста такива места.
За лодката е важно да се знае, че на вътрешното крайбрежие водата е главна, а на изток е ветровито; но пък там са повечето пясъчни.

# 416
Ние станахме по-голяма дружина с повече изисквания Simple Smile Две семейства с две 3 годишни и 1 бебенце сме. Търсим си апартамент, който да ни побере заедно или две студиа, като изискването ни е да са близо (почти непосредствено) до плаж, да има хубав двор с пързалки за децата и цената да не е над 60 евро за вечер (за семейство). Периодът, който ни устройва е от края на юни до края на юли.
Тези, които скоро резервирахте дали попаднахте на нещо такова в Северна Гърция,  Халкидики (Ситония) и Паралия Катерини?
Ако искаш пробвай дали са останали свободни студиа за този период във Вурвуру-студио Анна.

# 417
Здравейте, някой може ли да ми каже как е времето горе долу в началото на юни месец около Халкидики? 5-10 юни да кажем. Температурата на водата не ме притеснява, просто дали ще става за лежане по шезлонги. Благодаря много

# 418
  • Пловдив
Stela_B, абсолютно подкрепям написаното от Monadirs и Параход. Източният бряг може да е бурен и ветровит, както и Микро, така че по-добрият избор за лодка е крайбрежието от Лефокастро и Милина на юг.
За разделянето на пътя - не си писала от къде ще тръгвате, за да знаем къде ви е средата Smiley Ако тръгвате от София според мен абсолютно няма защо да делите, пътуването е доста бързо до крайната точка.

# 419
Здравейте
Може ли някой да ми каже разписание на ферито от Кавала до Скала Принос за май месец.Или поне някакво инфо за него ,може и от миналата година.Интересува ме ранно отиване на Скала Принос и дали има късен ферибот от Принос за Кавала с цел един ден трип.Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт