На море в Гърция 2018

• 115 101
  • 775
  •   1
Отговори
# 420
  • софия
тук https://www.ferryhopper.com/en/, https://www.gtp.gr/RoutesForm.asp няма ли разписание?

# 421
  • София
Здравейте, някой може ли да ми каже как е времето горе долу в началото на юни месец около Халкидики? 5-10 юни да кажем. Температурата на водата не ме притеснява, просто дали ще става за лежане по шезлонги. Благодаря много

Зависи от годината. Миналата беше подходящо не само за лежане на плажа, но и чадър трябваше. И къпането не беше проблем - водата беше 22-23о

# 422
  • София
Ние станахме по-голяма дружина с повече изисквания Simple Smile Две семейства с две 3 годишни и 1 бебенце сме. Търсим си апартамент, който да ни побере заедно или две студиа, като изискването ни е да са близо (почти непосредствено) до плаж, да има хубав двор с пързалки за децата и цената да не е над 60 евро за вечер (за семейство). Периодът, който ни устройва е от края на юни до края на юли.
Тези, които скоро резервирахте дали попаднахте на нещо такова в Северна Гърция,  Халкидики (Ситония) и Паралия Катерини?
Ако искаш пробвай дали са останали свободни студиа за този период във Вурвуру-студио Анна.

Anna Karra Studios & Apartments ?
Пуснахме запитване, но цените им са далеч над бюджета ни Sad
Какво мислите за Керамоти? Там има доста бюджетни варианти, които попълват изискванията ни, но не сме били до сега.

# 423
Не е тази Анна,която предложих.Вижте тук
Дано не се счете за реклама.

# 424
  • София
Благодаря ти, ще им пиша. Струва ми се, че цената също ще е доста по-висока, изглежда много добре.

# 425
Здравейте, по-рано е тази тема прочетох съвет за Скала Сикия и ми хареса това място, защото и аз търся малки закътани пясъчни заливчета. Имате ли препоръки за нощуване в района, двама сме, без деца. Видях няколко къщи в airbnb и booking, но там изборът не изглежда много голям.

# 426
тук https://www.ferryhopper.com/en/, https://www.gtp.gr/RoutesForm.asp няма ли разписание?

Никъде не намирам за м.Май....

# 427
Защото няма публикувано още разписание за май, локалните фериботни компании често го обявяват в последния момент.

Ето априлското, през май няма да бъдат по-малко фериботите (ще бъдат подобни или малко повече)
https://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=0& … V40THAPRI,10977,8

# 428
  • В полите на Пирин планина
Благодаря ти, ще им пиша. Струва ми се, че цената също ще е доста по-висока, изглежда много добре.

Близо до плаж цените на повечето места са доста над 60 Евро на вечер. Вече по-назад - може да се намери на такава цена. В Керамоти плажът е хубав, но самото населено място е доста пренаселено с туристи.

# 429
Здравейте,
много моля за отзиви и съвет.
Буканала съм студио на Торони, хубаво място, прилична цена - все още мога да го откажа. Чета обаче отзиви, че няма какво да се прави, малко тавернички, ресторантчета, че е по-скоро тихо и спокойно местенце за семейна почивка. Другото, което също ме отдръпна, е че водата била доста солена и плажа не толкова плитък.
Преждевременно пуснах няколко запитвания за Никити и Сарти. Получих отговор и оферти, които са ни по бюджета, местата са на добри локации.

Въпроса е кое да избера от трите населени места?

Като при нас приоритета се определя от това в близост да има плитък пясъчен плаж за децата (обикаляме си с колата, така че не е проблем да пътуваме до такъв) и най-вече самото населено място да е по-оживено, да има те какво да правят вечер, когато излезнем да хапнем (да разглеждат сувенирни магазинчета, лунапарк, детски площадки, и прочие). Като предпочитаме през деня да обикаляме, а вечер да сме си там където нощуваме, да може човек да си пийне на спокойствие, а не да се съобразява, че ще трябва да се връща с кола и т.н.
В този ред на мисли май се ориентираме към Сарти, но искам да чуя и вашето мнение. Нужен ми е, където се вика един тласък, че да запазя за последно и да мирясам.
Та въпроса е с два тийна (12 и 13 г) + 1 дребосък (5г) кое бихте предпочели - Сарти, Никити или Торони?
Предварително мерси много на отзовалите се

# 430
  • В полите на Пирин планина
Торони наистина е малко селище, но си има всичко, вкл. и забавления за децата. А близо до селището е един от любимите ми плажове - Тристиника.

Никити е по-голямо населено място. На плаж сме ходили извън населеното място - на плажа Агиос Йоанис. Ходихме и до плажа на Ормос - Трани Амудиа.

В Сарти не съм отсядала.

# 431
  • София
Сарти и Никити са пълни със завабления, лудница от народ и блъсканица вечер по централните улици. Заведения, сладоледаджийници и т.н. Миналата година бяхме близо до Сарти с идеята вечер да ходиме там, но още на втората вечер се отказахме - дойде ми в повече народа, лудницата и блъсканицата - все едно си на китен август месец

# 432
А водата е еднакво солена и на трите места.

# 433
  • София
Мисля, че Сарти отговаря напълно на изискванията ви.

# 434
Здравейте! Много се извинявам, че нахлувам темата директно с питане, но ще съм много благодарна ако получа разяснение.
За първи път ще почиваме в Гърция, с нашето бебе на 9 м. Чрез Booking запазих един апартамент във Вурвуру, като изрично пишеше, че до 07.05 мога да направя free cancelation. На другия ден собственичката ми писа, че иска 30% депозит и ми даде банкови детайли. Та отивам днес да пусна депозит в размер на 80 евро, а таксата се оказа 26 евро.
Въпроса ми е трябва ли да преведа депозита, при условие, че мога да канселирам безплатно до 07.05?
Има ли някакъв друг начин за превод и резервация, който да не излиза толкова “солено”?
Много благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт