На море в Гърция 2018

• 115 079
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте. Миналата година бяхме в Неа Ираклица и района.Искам пак да отидем там и търся апартамент /къща под наем. Миналата година резервирах през airbnb. Държа да сме там,защото ми е близо ,а отпуската малко.Та питането ми е освен Този сайт и booking  ,къде да погледна.Доста сайтове прерових но или имат малко предложения или са без цени.Ако може нещо да ми препоръчате.

Този гледа ли? http://www.greek-hotels.ltd.bg/index1.htm
И тук https://www.greobg.com , много любезни, отговарят бързо и във фейсбук, но може и само да си харесаш и да намериш директни телефони.
Ау, това беше кофти с директните телефони Wink Сайтът е мой. Благодаря за рекламата!

# 496
Здравейте на всички! Страхотна информация има тук, темата е великолепна. Виждам, има доста запознати с Гърция и нейните прелести Simple Smile Вярвам, някой ще може да ме посъветва. Ние сме къмпингуващи, но търсим следното: да е на юг, да е къмпинг (да се наемат каравани за спане, или да има бунгала/опции за палатка), да е basic - тоест да не е популярно като например Арменистис на Ситония Simple Smile, да е спокоен къмпинг с голям плаж. Опитваме се да избягаме от популярни дестинации, иска ни се нещо по-местно, нетуристическо. Казвам да е на юг, защото в по-северната част сме обиколили. Като цяло освен топла вода, близки заливчета, сносен къмпинг (чист и нормален), близко село за магазини, заведения, други изисквания нямаме. Обичаме да се запилеем някъде за по 10ина дни поне. Може да е със спане по пътя. Знам, че звучи много общо, но ако някой е правил такова летуване, ще съм благодарна да сподели. Км нямат значение, ще правим преспиване. Двама шофьори сме. Благодаря на отзовалите се!

# 497
Здравейте,

Предложете локация къде може да отседнем на Халкидки препоръчително на 2я ръкав Ситоня като сме с малко бебе на 5месеца. Иска ми да в населено място с някаква плажна алея където да се разхождаме с количката вечер понеже знам, че има доста малки селца, които не смятам, че ще са ни ок. В същото време да ни се иска да е с приятен плаж и да избегнем обикалянето с кола и с бебето насам натам. Знам, че най-хубавите плажове са извън населените места, но все пак се надявам на накакъв вариант.

# 498
domichka попрочети темата назад, а и старите и издания. Отговаряно е многократно на подобен тип въпроси.

# 499
  • някъде ... тук ...

Luisa Kaestner, какво разбираш по по-северна част и на юг? Може ли да уточниш.

# 500
Луиза Кестнер, ако под "на юг" имаш предвид островите, страхотен къмпинг на плажа има на остров Серифос, в Ливадакия. И не е прекалено популярен и цивилизован, защото нищо на този остров не е! Но е на пешеходно разстояние от пристанището и таверните иначе.
Ето снимки от него - на първата къмпингът е в лявата част на кадъра, при дърветата в дъното на залива

А ето и самия плаж по-отблизо

Два къмпинга на най-хубавия плаж - Плака, има и в Наксос. Първият, по-централен, Марангас, може би няма да отговори на изискванията, защото има всички удобства и не е дивотия. Вторият - Плака, може би.
Ето и плажа там

Разбира се, къмпинги има безкрайно много и на островите, и на сушата! Ние не отсядаме в тях, но тези два са ми правили впечатление през последните години.

# 501
  • иска ми се Варна през лятото
Здравейте. Миналата година бяхме в Неа Ираклица и района.Искам пак да отидем там и търся апартамент /къща под наем. Миналата година резервирах през airbnb. Държа да сме там,защото ми е близо ,а отпуската малко.Та питането ми е освен Този сайт и booking  ,къде да погледна.Доста сайтове прерових но или имат малко предложения или са без цени.Ако може нещо да ми препоръчате.

Този гледа ли? http://www.greek-hotels.ltd.bg/index1.htm
И тук https://www.greobg.com , много любезни, отговарят бързо и във фейсбук, но може и само да си харесаш и да намериш директни телефони.
Ау, това беше кофти с директните телефони Wink Сайтът е мой. Благодаря за рекламата!
Извинявай, зои, знаех си, че ще направя някоя беля Flowers Hibiscus Frowning. Но си споделих моето мнение на глас. Зная, пе е неприятно, но се прави.
Тази година собствениците ни направиха сами предложение, на друга цена, без фирми.
А за любезността си е вярно. Страхотно лято ти пожелавам!

# 502
В неделя се върнахме от уикенд в Ираклица.
Никога досега не бях виждала толков амръсна морска вода в Гърция. Но за тези, които не ги бе гнус, ставаше за къпане..

+1  Peace
Мръсно, пластмаси бутилки , кенове, какво ли още не по плажната ивица имам усещането ..че  от година на година става все по мръсно и неподдържано усещането е все едно съм на Черноморието Sick

# 503
  • Варна
В неделя се върнахме от уикенд в Ираклица.
Никога досега не бях виждала толков амръсна морска вода в Гърция. Но за тези, които не ги бе гнус, ставаше за къпане..
+1  Peace
Мръсно, пластмаси бутилки , кенове, какво ли още не по плажната ивица имам усещането ..че  от година на година става все по мръсно и неподдържано усещането е все едно съм на Черноморието Sick
Тази тенденция не е от сега, а си е налице вече няколко години, поне 4-5 г. според мен. Просто много хора започнаха да почиват в северна Гърция и това започва да се отразява на положението. Не че не се поддържа, просто туристите са много. Навремето, преди 15-20г., дори и БГ черноморитео беше прилично, но като се пооправи положението в БГ-то и като взеха масово да почиват на море, резултата не закъсня. Сега го гледаме същото нещо, втора серия, само че в северна Гърция. Вярно, че там не застрояват всичко, но многото туристи се отразяват, няма начин.
Остава да се надяваме, че южна Гърция няма да последва скоро примера.

# 504
Ark, не се притеснявай изобщо, на шега го писах, разбира се, че се прави всичко в нета е на един клик разстояние Wink Хубаво лято и на теб!
Чак толкова мръсно не знам къде сте го видяли. Бийч баровете поддържат района си, аз лично чак такава мръсотия, каквато описвате никъде в северната част не съм видяла, сигурно на неорганизирани плажове се случва.
В Ираклица беше наистина мътно по едно време, но това са временни вълнения случва се навсякъде.
Змия, явно често минавате през Драма драсни някой път да се видим и запознаем, ще ми е приятно Wink

# 505
  • София
Ark, не се притеснявай изобщо, на шега го писах, разбира се, че се прави всичко в нета е на един клик разстояние Wink Хубаво лято и на теб!
Чак толкова мръсно не знам къде сте го видяли. Бийч баровете поддържат района си, аз лично чак такава мръсотия, каквато описвате никъде в северната част не съм видяла, сигурно на неорганизирани плажове се случва.
В Ираклица беше наистина мътно по едно време, но това са временни вълнения случва се навсякъде.
Змия, явно често минавате през Драма драсни някой път да се видим и запознаем, ще ми е приятно Wink

Сега водата беше мръсна, имаше някаква странна растителност, имаше като че ли пухчета от тополи по повърхността, отделно доста медузи.

Зои, с удоволствие ще свирна, за да се запознаем. Обикновено през Гоце Делчев минаваме, когато сме само за уикенд. Тогава редуваме Ираклица и блатата около Фанари.

# 506
  • Варна
цяла зима никой не е чистил всичко е натрупана 6 месечна мръсотия.Тук в Коринос от тази седмица почнаха да чистят и слагат чадъри Simple Smile . Споко , всичко ще оправят , сега още се готвят за сезона Simple Smile

# 507
Извинете ме, но намирам много оскъдни мнения за нощувка в Уранополи.Става въпрос за уикенд и две нощувки на две семейства.Ще съм благодарна на всякакви препоръки и мнения за хотелчета и места за нощувка (без къмпинг).пак се извинявам ако е писано, но аз не съм намерила.Хотелът, който са намерили и, в който отсядат всеки път, е 55 евро тройна стая, без закуска.Та питането ми е дали бихме могли да намерим нещо по-добро на тази цена или това е ок?

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 13:05 от Nil desperandum!

# 508
Цоп и аз тук. Тази година сме се ориентирали към о. Корфу.  Искаме нещо към средата на юли, още не сме резервирали нищо де, та ако някои нещо може да ми препоръча да заповяда.
За фериботите се разрових сега. На едно място беше 11евро на човек и 40 на кола, но пък не могат да се купят билети онлайн, а на друго има оферта от 5 евро за човек и 5 евро за кола в посока - https://www.lefkimmilines.gr/
Малко ме е страх да купуваме билети от тях, да не е някоя измама Anguished Някой друг да ги е ползвал?

# 509
Цоп и аз тук. Тази година сме се ориентирали към о. Корфу.  Искаме нещо към средата на юли, още не сме резервирали нищо де, та ако някои нещо може да ми препоръча да заповяда.
За фериботите се разрових сега. На едно място беше 11евро на човек и 40 на кола, но пък не могат да се купят билети онлайн, а на друго има оферта от 5 евро за човек и 5 евро за кола в посока - https://www.lefkimmilines.gr/
Малко ме е страх да купуваме билети от тях, да не е някоя измама Anguished Някой друг да ги е ползвал?

За Лефкими, не е необходио според мен да купувате билети предварително - няма бог знае какъв наплив. Погледнете района на Санта Барбара, ако търсите спокойствие или пък района на Агиос Георгиос. На север в района Паеокастрица е прекалено населено, поне за нас. Хубавите плажове са от западната част на острова.

Общи условия

Активация на акаунт