На море в Гърция 2018

• 115 036
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
Пясъчно ли е дъното или каменисто?
Пясъчен е целият плаж, ако за Калогрия питаш - и на брега, и във водата.

Здравейте, някой който е бил в Парга може ли да даде инфо за плажовете там? Как е морското дъно? Има ли камънаци, нужни ли са обувки? Става ли мястото за семейства с малки деца?
Плажчето е като една човешка длан.
Не съм плажувала там и не знам със сигурност дали е с камъни дъното, но предполагам, че е така.
Много живописен град, много пъстър, с много туристи. Аз си го харесвам, но не бих почивала там, особено с деца, но ако търсите лудница, хора, нощен живот, мисля, че ще ви хареса.
Два плажа има в Парга - този "като една човешка длан" е в центъра и наистина е нагъчкан, освен каменист. Другият под крепостта - Валтос, е огромен и по-спокоен, но също не е пясъчен. Там е зелено и е повечето настаняване. Иначе за живописността и за лудницата в Парга съм съгласна. Ние сме ходили с малко дете, отсядали сме в околностите на града. Но на градските плажове не сме ходили (само веднъж на Валтос), не ни харесват. Най-близкият по-добър плаж е Лихнос, на 7 км южно от Парга, и там има настаняване и заведения.

# 586
  • София
Здравейте, някой ползвал и е този сайт за резервация? И дали е отсядал на това място? https://www.e-domizil.com/holiday-house/2135328/miranta/  Търсим нещо такова, това ми хареса, а в този сайт е на най-добра цена. Ако някой го е ползвал ще му бъда благодарна да сподели впечатления Simple Smile Благодаря предварително! Благодаря и за информацията, която споделяте, чета редовно и ми помага в избора.

# 587
здравейте, тази година имаме резервация в района на Ормос Панагияс. Моля да ми кажете от къде и как можем да се разходим с лодка/корабче до остров Амуляни или около втория ръкав? всички интересни забавления ще са ми интересни, затова споделяйте. с дете сме и може също нещо интересно и за нея да препоръчате - на 6 години. пожелавам на всички слънце и приятна почивка.

# 588
Може да звучи абсурдно, но имам следния въпрос: забранено ли е използването на тези багажници, които приличат на лодки върху покрива на колата в Гърция, ако не са отразени в талона, ако въобще може да се впише подобно нещо в талона? Виждала съм много коли с такива багажници, но не съм им виждала талоните.  Взехме един, да не тъпчем саковете по главите на децата, а един познат ни хвърли в размисъл.

# 589
Ние сме пътували до Хърватия с такъв без допълнителен документ и не сме имали проблем. Предполагам, че и в Гърция няма да има,.

# 590
  • София
Може да звучи абсурдно, но имам следния въпрос: забранено ли е използването на тези багажници, които приличат на лодки върху покрива на колата в Гърция, ако не са отразени в талона, ако въобще може да се впише подобно нещо в талона? Виждала съм много коли с такива багажници, но не съм им виждала талоните.  Взехме един, да не тъпчем саковете по главите на децата, а един познат ни хвърли в размисъл.
Ако имаш предвид багажник тип пластмасова кутия, не съм чувала да са забранени в Гърция, нито където и да било. Няма как и защо да се вписват и в талона на колата. Ние сме пътували 3 поредни години с такъв и не сме имали проблеми. Но не са ни и спирали за проверка. Мисля, че само на ферибот е възможно да ви таксуват повече.

# 591
  • Sofia
здравейте, тази година имаме резервация в района на Ормос Панагияс. Моля да ми кажете от къде и как можем да се разходим с лодка/корабче до остров Амуляни или около втория ръкав? всички интересни забавления ще са ми интересни, затова споделяйте. с дете сме и може също нещо интересно и за нея да препоръчате - на 6 години. пожелавам на всички слънце и приятна почивка.
Корабчето, което обикаля около Атон, тръгва от Ормос Панагияс. Там доста често се появяват делфини и е много забавно да ги гледате как плуват около кораба. Спира за малко на Амулияни. Ферибота до Амулияни тръгва от едно пристанище близо до Уранополи. От Ормос Панагияс до там е около час пътя, заради завоите. Отделно можете да наемете лодка и да обикаляте района на Вурвуру и островчетата срещу него. За друго не се сещам.

# 592
  • София

Тип туле ли? Не, не са забранени, не се отразяват по никакъв начин, ние 2г ходим с туле.

# 593
Не съм срещала ограничения за багажниците, с теглич не може, ако не е описан в талона.

# 594
Никакви подобни забрани няма.

# 595
Много благодаря на всички за отговорите. Идеята беше моя и се попритесних.

# 596
  • Пловдив
Здравейте, моля да ми предложите по-евтин хотел в Кавала, може и стая за гости, става въпрос само за 1 нощувка Simple Smile

# 597
  • София
Здравейте, моля да ми предложите по-евтин хотел в Кавала, може и стая за гости, става въпрос само за 1 нощувка Simple Smile
Ние ще имаме една нощувка в Кавала другия месец - избрала съм Хотел Европа за 50 евро двойната стая със закуска. Това беше най-евтиното, което открих. Но нямам лични впечатления. Иначе на снимките изглежда прилично.

# 598
Давам отзив за хотел Аристотелис Холидей енд Спа, Уранополи (така и не разбрах правилното произношение?). Попаднах на страшно отчайващи мнения, но отидохме и сме повече от доволни. Не знам как е по време на сезона, но сега ол инклузивът беше рогът на изобилието, при това прясно и вкусно. Бяхме в прясно ремонтирани стаи.Единствено пишеше, че има леки закуски и пици на басейна, а то имаше само питиета, но трудно можеш да огладнееш при толкова много и вкусна храна на основните хранения. Имаше включен 15 Мин масаж,който беше прекрасен.Беше чисто и всички много любезни.При тази цена ( промоционална, извън сезонна 56,50 лв на човек АИ,бихме спали винаги там като ходим в Уранополи.Мисля, че направих дебютното си мнение в гръцката тема. Blush

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 21:59 от Nil desperandum!

# 599
Напротив, преди няколко години ни се караше, че е много скъпо в Гърция Simple Smile Радвам се, че ти е харесало!

Общи условия

Активация на акаунт