На море в Гърция 2018

• 115 024
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
Сали, много ме зарадва с тези снимки, а и снимаме с почти един и същ модел Никон. Май си си забравила паролата за Фликър и си с нов акаунт, защото следвам един твой стар (със снимки от Корфу от някога си).

# 571
  • София
Малко извън темата, но и щатските снимки на Сали са върха. Това Йелоустоун ли е?

# 572
  • Младост 4
Ха-ха, аз поне два пъти съм си забравяла паролата... Blush Сега последният ми акаунт е от 2014-та и си го помня!!! Качвах в него и по-стари неща, но повечето албуми съм ги заключила Simple Smile

dechy, Йелоустоун, Гранд Тетон и Йосемити.

# 573
  • София
Момичета, предвид мелтемите, кога е по-добре да се ходи на Наксос- в първата или втората половина на юли?

# 574
Мелтемите са на късмет (те са северни ветрове, все от някоя страна на острова няма да духа), но от гледна точка на навалица и цени първата половина ще е по-добре Simple Smile

# 575
А някой би ли споделил как стои въпросът с осите на о. Корфу за периода края на юли, началото на август. Миналата година бяхме на о. Тасос в края на август, началото на септември ( не си спомням точно датите) и беше някакъв ад. Невъзможно беше да се яде навън, кацаха по храната, ужас ужас просто.

# 576
  • на Мелмак
Били сме и в северната и в южната част на острова. Проблем не сме имали .

# 577
Здравейте, някой който е бил в Парга може ли да даде инфо за плажовете там? Как е морското дъно? Има ли камънаци, нужни ли са обувки? Става ли мястото за семейства с малки деца?

# 578
Здравейте,

От по-стари мнения в темата си харесах Сикия за нашата почивка септември, но сега съм в чуденка точно къде там е най-подходящото място. Харесала съм няколко вилички, като някои са в самото село, други до „главния плаж“, а трети на Скала Сикия, по-малкото плажче на юг. И аз като повечето май искам всичко, и хубав непренаселен плаж, и да сме близо до плажа (но не е проблем и да ходим с кола), да има поне няколко заведения в които да сядаме за обяд/за вечеря. На други забавления май не държим. Миналата година бяхме в Никити и много харесах плажа Калогрия. Сега искам да открия нещо подобно и в долната част на ръкава.

Ще се радвам на предложения Simple Smile

# 579
Плажчетата на Скала Сикияс са пет (с имена - Криарици, Климатария, Турколимнионас, Пигадаки, Тиганя, иначе има още малки "индивидуални" заливчета). На тях няма много настаняване, но се намира, особено около Пигадаки, който е долепен до големия залив.
Повечето къщи са на големия Паралия Сикия и на Валти - северно от него. Там често е ветровито, но плажът обикновено е почти празен, огромен е и почти див.
Малките заливчета са далеч по-уютни, по-закътани и с по-плитка вода, проблемът е, че тези от тях, на които има бийч-барове и ресторанти, могат да са доста пренаселени (именно защото са малки).
Общо взето, разстоянията са никакви и не е проблем да се обикаля в района. На север около Сарти също има хубави плажове, Платаници например. Портокали е пренаселен и не го препоръчвам през лятото. Единственият проблем в района на Скала Сикияс е, че там се намира т.нар. "призрачен град" - изградена край морето пътна мрежа и изоставена инфраструктура, което означава, че може да въртите и 10-20 км по асфалт, без да стигнете доникъде Simple Smile Т.е. добре е човек да си знае пътя.

Като Калогрия друга няма. За мен това е най-хубавият плаж на Ситония и в близка Гърция въобще. Пътували сме по 100-150 км на ден с бебе, само за да плажуваме там. За съжаление в последните години е твърде комерсиализиран. (Но щом сте го открили едва м.г. и ви е харесал, явно не ви е проблем.) Обаче той далеч не е най-зрелищният, на юг и изток можете да откриете още доста съкровища.

# 580
  • с/у ОколоМръсТното
... Като Калогрия друга няма. За мен това е най-хубавият плаж на Ситония и в близка Гърция въобще. ..

на същото мнение съм, хем не плажувам и във водата не влизам. Simple Smile

# 581
Благодаря за наистина подробното описание:hibiscus:А ако сравняваме селото Сикия и плажа откъм места за настаняване, мислите ли че има разлика откъм заведения за вечеря? Предполагам и на двете ще се намират Rolling Eyes

# 582
  • София
... Като Калогрия друга няма. За мен това е най-хубавият плаж на Ситония и в близка Гърция въобще. ..

на същото мнение съм, хем не плажувам и във водата не влизам. Simple Smile
Пясъчно ли е дъното или каменисто?

# 583
Някой беше споменал за мръсна вода в северната част. Вчера се прибрахме след дву седмичен престой, водата започна да се избистря доста последните 3-4 дена. ММ е рибар и доста се ядосваха, че рибата се плаши вече.

# 584
  • Варна
Здравейте, някой който е бил в Парга може ли да даде инфо за плажовете там? Как е морското дъно? Има ли камънаци, нужни ли са обувки? Става ли мястото за семейства с малки деца?
Плажчето е като една човешка длан.
Не съм плажувала там и не знам със сигурност дали е с камъни дъното, но предполагам, че е така.
Много живописен град, много пъстър, с много туристи. Аз си го харесвам, но не бих почивала там, особено с деца, но ако търсите лудница, хора, нощен живот, мисля, че ще ви хареса.

Общи условия

Активация на акаунт