На море в Гърция 2018

• 115 031
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Оф наистина става досадно. Преди резервацията ясно си пише, че ще ви искат депозит. Ваш проблем е, че не сте го видели.
Какъв е размера му очевидно зависи от кефа на собственика. 30 евро такса се плаща само ако сглупите да използвате банков превод. Букинг до голяма степен се либерализира и предишните две опции - със и без право на безплатна отмяна сега имат десетки вариации. Какво е можело до бъде написано за ваше по- лесно разбиране е въпрос на лично усещане. В конкретния случай щом не искате да плащате депозит просто отменяте и толкоз. В друг случай ще четете по-внимателно. А каква е политиката им на резервации си взема решение конкретното място за настаняване. Тенденцията никак не е розова, и както цените растат, така и искат да си улеснят живота отрано чрез депозитите. Но все пак и да ви дадат опция за безплатна отмяна.

И някои места за настаняване не блокират суми по карти защото не използват пос устройства и работят в кеш.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 09:50 от Анонимен

# 556
  • София
И аз за последно ще напиша - ако не искате да предплащате и да имате безплатно анулиране, още при търсенето обърнете внимание на записаното със зелени букви под цената на стаята - трябва да имате 2 реда - Безплатно анулиране и Не е необходимо предплащане. Ако вторият липсва - то със сигурност може да ви поискат депозит, а кога - зависи от собственика. Ако пише, че за резервацията не е необходима кредитна карта, то със сигурност ще ви поискат депозита по банков път. Това е засега. Но може и пак да се променят условията, така че внимавайте повече, за да не плащате излишно.

# 557
Преводите от Бг към Гърция от банка са скъпи, в порядъка на 20€ до 40€, обратно обаче са малки и няма да сте ощетени, освен, ако банката в Бг не задържа сума по входящ валутен превод. TransferWise или опцията на WesternUnion превод по банкова сметка. Не съм се заглеждала основно в комисионните, но последно видях един такъв превод на около 300€ със 7€ комисионна.  И както някой нагоре писа, капарото не е плащане, а заявка за сериозна резервация, разбира се, че трябва да има опция връщане, но с такива условия наистина няма да запазиш 10 места.

# 558
Миленка, мерси, много полезна информация. Особено това за кредитната карта

# 559
  • София
Миленка, мерси, много полезна информация. Особено това за кредитната карта

Няма защо. Радвам се, че съм била полезна. И аз доста се рових, докато открия някои отговори в booking. От друга страна съм намерила страшно много полезна информация в тази тема, за което благодаря на всички пишещи тук.

# 560
  • София
Zoi за съжаление май повечето БГ банки имат такса за получен валутен превод - нещо от порядъка на 5 евро, което не е толкова малко.

# 561
Казусът с букинг може да стана досаден, но май за доста хора, включително и мен, е полезен. Добре стана, че се разчепка, направо може да се сложи препратка на първа страница към тая част от темата.

Аз съм от тези, които анулират, ако им поиска пари при безплатна анулация Laughing Но вече знам защо! Като един вечно мамен българин изначално се съмнявам в коректността на хотелиер да връща пари хихи!

# 562
  • с/у ОколоМръсТното
Привет!

Търся виличка за 6ма из Халкидики... По-скоро по Ситония.
За началото на юли.
Има и много туроператори тук. Какво ще ми препоръчате?
Мерси Heart

# 563
Шани,
виж в Airbnb, както и в Novasol.  С вторите не съм резервирала, имам само проучване по въпроса, с приличен рейтинг ми изглеждат, но единственото негативно за мен е, че искат само от събота до събота да се резервира.

# 564
  • В Космоса
Да помоля пак за актуална информация за о-в Самотраки! Търсих в темите назад и четох коментари, но са от преди години. Скоро не го ли е посещавал някой? Интересува ме най вече варианти за престой без кола, че този ферибот нещо... не знам дали си заслужава да плащаме такава сума. Нашата кола е и над 4.25 м.

# 565
За да не правя реклама няма да споменавам сайта , от който сме резервирали, но и там нещата стоят по същия начин. Може да се откажеш 21 дена преди пристигането, но и половин година преди това да резервираш ти искат капаро. Налагало ми се е да се отказвам и бяха коректни, върнаха капарото. За наша сметка остана такса резервация. Но и това ми се струва коректно, все пак услугата по резервацията е извършена, следва и да си я платиш.

# 566
Мнения за Аристотелис Холидей Ризорт в Уранополи? Прекалено хубаво (доста евтино за ол инклузив), за да е истина, а информацията от мнения и отзиви е противоречива...

# 567
  • Младост 4
Да помоля пак за актуална информация за о-в Самотраки! Търсих в темите назад и четох коментари, но са от преди години. Скоро не го ли е посещавал някой? Интересува ме най вече варианти за престой без кола, че този ферибот нещо... не знам дали си заслужава да плащаме такава сума. Нашата кола е и над 4.25 м.
Привет! Може и без кола. Ако отседнете в Камариотица, от там има обществени автобуси до основните селца. Проверете си ги предварително.

Самотраки е чудесен! Много е различен от другите гръцки острови. Ето снимки от тази пролет:  https://www.flickr.com/photos/113196608@N03/albums/72157694844114241

# 568
  • Пловдив
Каквото и да харесам в airbnb все е без климатик.Другото са малки апартаменти 55 кв ,а не обичам да ми е тясно.А цена над 95 евро не искам да плащам.Вече седмица оглеждам и се отказах.Звъннах на позната ,където сме отсядали за 2 дни и резервирах.Поне знам условията на апартамента.

# 569
  • В Космоса
Сали, благодаря! Чудесни снимки!

Общи условия

Активация на акаунт