На море в Гърция 2018

• 115 050
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
Именно до тогава е безплатното анулиране. Просто депозита ще бъде върнат. Само когато вече пише изрично "без предплащане" можете да имате претенции. Понякога изрично пише кога и колко пари ще бъдат дръпнати. Вариациите вече са много.

# 541
  • София
Bliss е напълно права. Ето какво пише в booking: "Депозит или предплащане, което се изисква от някои места за настаняване при резервация. Това е посочено във вашето имейл потвърждение. В случай че имате право на безплатно анулиране, тази сума ще ви бъде върната, след като анулирате резервацията си."

# 542
  • Пловдив
Да ,всичко това го разбирам.Не разбирам кому е нужна гимнастиката превод и връщане.

# 543
Радвам се, че все пак има хора, които разбраха срещу какво негодувам, защото се бях отчаяла вече толкова ли пък не мога да си кажа болката...

Bliss е напълно права. Ето какво пише в booking: "Депозит или предплащане, което се изисква от някои места за настаняване при резервация. Това е посочено във вашето имейл потвърждение. В случай че имате право на безплатно анулиране, тази сума ще ви бъде върната, след като анулирате резервацията си."

Това обаче СЛЕД като съм резервирала. А преди резервацията навсякъде ми навират безплатното анулиране. Както и да е. Явно ще става все по-масова практика...

# 544
Josselyn, Никити е в основата на ръкава и може да служи за отправна точка за останалата издадена част от ръкава, както и за курортите между Ситония и Касандра. Явно не сте по обикалянето, щом не си сигурна, че ще стигнеш до Вурвуру. В такъв случай Никити и посока Елиа ще ви задоволят, в тази посока са едни от най-популярните плажове. Вурвуру няма хубав плаж. Самото Никити е типичен гъсто застроен курорт, малко напомня на нашенските. Хубави кръчми според мен се намират навсякъде.

# 545
  • София
Просто според мен приравнявате депозит с безплатно анулиране. До изтичане на срока, може да анулирате безплатно и си получавате депозита обратно. Той е гаранция за сериозни намерения, а не плащане. През българските туроператори също си има депозит и определени срокове за анулиране при определени условия в зависимост от оставащите дни до резервацията.
Би било некоректно, ако това с депозита не е обявено или е прикрито по някакъв начин. А то си е ясно обявено в Букинг.

# 546
  • София
Според мен, когато си платил депозит, ще мислиш повече преди да анулираш и няма да направиш 10 резервни резервации за един и същи период. Защото ставаха доста такива злоупотреби и явно търсят решение на проблема.
Мишелин, наистина е неприятно, особено когато резервираш доста по-рано. Аз резервирах за Икария от октомври. Едната ми резервация беше с предплащане, но чак сега им платих депозита и то по моя инициатива. Те не са ми го търсили, а картата, с която резервирах изтече ноември. Безплатното анулиране  е до 15.05.

# 547
  • Пловдив
Точно така.Има точен процент на депозита и връщане на същия. Тук обаче аз такова нещо не видях.Логиката сочи да бъде написано по друг начин.Депозит Х % ,връщане на депозита при анулиране до  еди коя си дата.В конкретната обява аз не видях колко депозит искат .
Явно клиентите са им много.Все повече трябва да внимаваме.Както казах веднъж ми се наложи по причина на хотела,но тези нови правила ще ме направят безкрайно внимателна.

# 548
  • София
Радвам се, че все пак има хора, които разбраха срещу какво негодувам, защото се бях отчаяла вече толкова ли пък не мога да си кажа болката...

Това обаче СЛЕД като съм резервирала. А преди резервацията навсякъде ми навират безплатното анулиране. Както и да е. Явно ще става все по-масова практика...
Всъщност преди резервацията можеш да видиш условията за плащане като поставиш курсора на мишката върху една кръгче с въпросителен знак, в графата, в която е посочен срока за безплатно анулиране.

# 549
Момичета, не знам дали е правилното място за въпроса ми, но ще си го задам.
Утре трябва да изпратя 150€ капаро за една вила на о-в Тасос. Дали са ми банкова сметка на някаква гръцка банка. За какви такси да се подготвя, поне ориентировъчно, някой има ли идея?

# 550
  • София
През transferwise таксите не са големи - мисля, че около 6-7 лв. за тази сума. Вече може да се превежда и директно от карта. През банка таксата ще е поне 30 евро.

# 551
През transferwise таксите не са големи - мисля, че около 6-7 лв. за тази сума. Вече може да се превежда и директно от карта. През банка таксата ще е поне 30 евро.

Извинявам се за тъпия въпрос, но това transferwise приложение ли представлява? Поне това ми излиза като напиша в гугъл. А чрез карта какво ще рече? Имам мобилно банкиране на телефона и да им пусна от там парите ли? Без да ходя специално в банката?

# 552
Просто според мен приравнявате депозит с безплатно анулиране. До изтичане на срока, може да анулирате безплатно и си получавате депозита обратно. Той е гаранция за сериозни намерения, а не плащане. През българските туроператори също си има депозит и определени срокове за анулиране при определени условия в зависимост от оставащите дни до резервацията.
Би било некоректно, ако това с депозита не е обявено или е прикрито по някакъв начин. А то си е ясно обявено в Букинг.

Ако преди резервацията пишеше, в рамките на 24 часа трябва да преведа 30% от сумата като депозит, изобщо нямаше да се занимавам с тази къща. Та, това с туроператорите е различно - там черно на бяло ми казват още в началото какви са условията и аз имам право да се съглася или да не се съглася, че и в сайтовете също е описано и изобщо не е с дребен шрифт. А относно връщането на депозита, Параход по назад е писала, че таксите са за сметка на клиента. Не е зле, нали? Wink

И последно по темата, че се опасявам, че става досадно Simple Smile

Имаш стая за даване под наем и я обявяваш с опция за безплатно анулиране. Обаче, в същото време изискваш гостите ти да платят депозит преди да изтече срока на анулиране. На всичкото отгоре - парите не се теглят от картата ти, а ТРЯБВА да ги преведеш по банков път. Ето, момичето, което по-назад е писало, че трябвало да плати 29 евро такси за сума от 80 евро, ако не бъркам... Ако толкова искаш да вържеш едни хора с резервация, просто обявяваш плащането като non-refundable.

Както казах и по-назад, считам, че тази опция трябва да се използва само за вървежни места, за които е сигурно, че няма да останат без клиенти. Ако толкова те страх, че Мишелин ще си откаже резервацията месец преди пристигането й, то просто не ползваш въпросната опция. Толкова е просто. Но видяла жабата, че подковават коня и тя вдинала крак Simple Smile И въпреки всичко, последните години има доста голям наплив и нищо не остава празно и този страх не го разбирам

Всъщност преди резервацията можеш да видиш условията за плащане като поставиш курсора на мишката върху една кръгче с въпросителен знак, в графата, в която е посочен срока за безплатно анулиране.

"Prepayment: You will be charged a prepayment of the total price at any time". Вместо това може да пише: "You will be charged a prepayment of the total price in the next 24 hours" за по-явно, защото иначе е двусмислено, може да си помислиш, че ще те чарджнат след след изтичане на срока за безплатно анулиране. Но вече си научих урока, жалко само, че толкова се дразня на подобни неща и си хабя нервите за глупости

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 22:17 от Мишелин

# 553
Мале, добре, че се зачетох в темата та видях, че и на мен ми иска предплата за един хотел в Гърция. И то не да дръпне парите от картата, а ми дава това:
"Необходимо е предплащане за тази резервация. Изпратете съобщение на мястото за настаняване или им се обадете на +302376051500 за повече информация за плащането."
Хем и при мен е с безплатно анулиране 21 дни преди пристигане.

Защо просто не си блокират парите в картата?!

# 554
  • София

Извинявам се за тъпия въпрос, но това transferwise приложение ли представлява? Поне това ми излиза като напиша в гугъл. А чрез карта какво ще рече? Имам мобилно банкиране на телефона и да им пусна от там парите ли? Без да ходя специално в банката?
Аз лично ползвам сайта - transferwise.com, но май го има и като приложение за телефон. Регистрираш се там и попълваш данните за превода, а те ти дават указания да преведеш определена сума към тяхна банкова сметка в Уникредит, а те заверяват съответната банкова сметка в гръцката банка. Това е единият вариант, като можеш да го направиш през електронно банкиране и чрез посещение в твоята банка. Наскоро разбрах, че имат нова опция -  парите да се дръпнат директно от твоя карта (дебитна или кредитна) чрез транзакция в интернет срещу малко по-висока такса (с някакви стотинки). Ако имаш други въпроси, питай.

Общи условия

Активация на акаунт