На море в Гърция 2018

• 115 058
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз резервирах не през букинг за края на август. Имейлите със собственика са ми договора за изпълнение. Не искат депозит.

# 526
Зои, а защо не обявят стаята без безплатно анулиране в такъв случай? Тази опция предполага, че се използва само от хотели/стаи/апартаменти, които са силно търсени - било то заради чудесна локация или добра цена, или и двете, и са убедени, че дори и аз да откажа в посочения период, то бързо ще се появи друг желаещ. Ама да се намираш на не толкова добро място, пък и базата ти да не е кой знае каква и да пишеш безплатно анулиране до месец от пристигането и да искаш депозит - за мен това са точно дребни номерца и не смятам че е коректно. Също така, считам, че букинг трябва да го регулира това...никакви депозити до крайната дата на анулирането. Даже се чудя дали да не им драсна един мейл Simple Smile

# 527
  • София
В последно време букинг доста се промениха според мен. Но ако всичко си е описано в условията за резервация,просто трябва внимателно да се чете преди да се резервира. Мишелин, ако не бъркам,Вие бяхте резервирали миналата година единична стая,вярвайки,че плащате двойна стая на тази цена (или нещо от сорта беше), тъй като не бяхте дочели написаното в букинг? Та въпреки,че не са цвете,може би не е лошо да се отдели мааалко повече време да се прочетат условията преди да се резервира?.

# 528
Да, явно не трябва да се оставя непрочетена буква от цялата страница, защото може да ти изиграе лоша шега...

А ако смятате това за коректно поднесена информация, няма какво повече да добавя:
Скрит текст:

# 529
  • София
Мисля,че е ясно написаното,поне за мен

# 530
  • София
Абсолютно коректно е и за мен ! Даже Букинг имат графа "с дребния шрифт". Недопрочитането е ваше.

# 531
Значи има безплатно анулиране до еди коя си дата от една страна, и депозит ПРЕДИ ПРИСТИГАНЕ от друга страна... Най-нормално е да очакваш предплащането да стане СЛЕД изтичане на срока на анулиране. Може и да се опише по-подробно, но удобно се пропуска с цел заблуждаване на клиента.

# 532
Редактирам се, че друго разбрах.
Иначе Букинг го харесвам основно, заради бързината, с която ден случват нещата, въпреки високите комисионни. Само не ми харесва, че вече всяка дупка може да е там и ако е с лъскави снимки-изгоря клиентът.

# 533
Ние резервирахме двойна стая, тази я добавих само, за да мога да направя скрийншотовете Simple Smile Както и да е, стаята вече е анулирана. Парите си на некоректни хора не давам Simple Smile

Има опция, от която искам да се възползвам, без да ми се налага да плащам нещо предварително, което ще е за МОЯ сметка, ако реша да използвам това право. Не, благодаря! Simple Smile И не става въпрос за десетте или двайсетте лева такси, а разправията, която причиняват и на която се разчитат да не отказвам резервацията.

# 534
  • In the shadows of my mind
Момичета, обмислям да слезнем по средния ръкав тази година. Планирам нещо за края на Юли - началото на Август. Четох и разглеждах и се спрях на Никити, като идеята ми е да идем и до Елиа Никитис (ако правилно го изписвам), плажовете в района били хубави, а един ден може и до Вурувуру, ако не ни домързи много... Има ли някоя от вас да е била в района скоро (напр. миналата година) - струва ли си, наистина ли са хубави плажовете, има ли шезлонги/заведения?

Разглеждах къде да спим, харесах 1-2 неща в booking и едно в airbnb. Имаше доста места в airbnb, които изглеждаха приятни, но всичките бяха без нито един отзив и някак... подозрителни Expressionless може и да греша де. Но приемам всякакви съвети Simple Smile

Редактирам се в движение: до сега сме обикаляли само в близост до границата, тъй като имам приятели там - Паралиа Офринио, Неа Перамос, Неа Ираклитси, Керамоти... Чудех се дали да не идем до Тасос, но се оказа, че там почти всичко е 100% букнато вече и буквално няма къде...

# 535
  • София
Значи има безплатно анулиране до еди коя си дата от една страна, и депозит ПРЕДИ ПРИСТИГАНЕ от друга страна... Най-нормално е да очакваш предплащането да стане СЛЕД изтичане на срока на анулиране. Може и да се опише по-подробно, но удобно се пропуска с цел заблуждаване на клиента.
Да и ще ви върнат депозита, ако се откажете до посочената дата. Единствено бих се хванала за банковите такси, ако сте гарантирали резервацията с карта, би следвало оттам да си дръпнат депозита, а не да ви набутат с трансфери, но и това за банковия превод е написано, просто се иска вниманелно четене, но го приемете като трупане на опит.

# 536
  • Пловдив
Ползвам Букинг от години,но и за мен обявата е пусната некоректно.При положение ,че има безплатно анулиране до 15,06 ,банковият превод е изискуем след тази дата.
Лично аз съм анулирала само веднъж и то 2 месеца преди настаняване,след обаждане по телефона,че хотелът е със забавен ремонт и няма да е готов за нашите дати.За  Румъния беше това.

# 537
  • на Мелмак
На мен 3-4 пъти ми се е случвало да резервирам с безплатно анулиране и веднага след това да ми искат депозит, иначе няма да имаме стая. Това за Гърция. Еми отказвам. Тъпо е.
Ако не търся тази опция, ще си платя директно.
Веднъж и английски хотел ми отказа, но поради авария. Извиниха се хората.

# 538
Обявата е съвсем коректна. Просто още не сте свикнали с промените в Букинг.

# 539
  • Пловдив
Не искам да споря,просто питам.
До кога тогава е безплатното анулиране?
До кога е валидно ? Явно не е до 15,06.Защо е обявена тази дата? Това означава ли ,че ако платя тези 30% като капаро ,но се откажа до 15,06 парите ще върнат парите?В такъв случай кому е нужна тази гимнастика?Наистина не ми се е случвало и ми е странно.Хем мога да се откажа,хем плащам капаро,странно ми е.

Общи условия

Активация на акаунт