Бихте ли приели жена с дете?

• 19 644
  • 960
  •   1
Отговори
Здравейте,самотна майка съм и наскоро се замислих реално цял живот ли ще бъда сама..започнах отношения с мъж който в началото нямаше проблем,всичко беше наред излизахме си заедно с детето,отделно имаме много свободно време за нас двамата,носеше си я,забавляваха се ..Но последните дни се чуват приказки че няма да го приеме,че ако имаме ние дете след време няма да е същото и ще му е тежко,тоест вече започвало да му тежи от това че имам дете което той много искаше да е негово.Познаваме се от малки,но никога не съм мислела че ще дойде момент в който ще си имаме чувствата.Та въпросът ми е какво да правя,да си продължа живота и да вярвам че все някога ще бъде прието от някого или просто да се примиря и да не мрънкам.Чувствам че нямам право на глас и ми става малко болна тема.Не ми е фикс да съм точно сега с някого,но предполагам че след време ще пожелая и започват да ме обхващат различни филми.
Благодаря че ме изчетохте 🙂

# 1
Историята познава милиарди случаи на мъже, които приемат жени с деца и на жени, които приемат мъже с деца.
Въпросът е до човека.
Да можеш това да го направиш, трябва да си Човек с главно Ч.
А не някой, който няма против, ама някой роднина или "приятел" му подмята нещо , че ще гледа чуждо дете и той веднага поддава на провокацията.
Същото и при вашия приятел, най-вероятно промяната идва от роднини и разни доброжелатели. А той не може да отстоява себе си. Жалко.

# 2
Излизай с мъже, които също имат вече деца. Така поне ще е сигурно, че няма да искат да им раждаш още и на тях.

# 3
  • Бургас
вече започвало да му тежи от това че имам дете което той много искаше да е негово.
Това негови думи ли са? Какво му тежи? Искал той....Не струва приятелят ти! Ако те обича, ще те обича с детето.

# 4
Баща ми беше мъж с не лек характер, светла му памет, но когато се влюбил в майка ми, тя е била разведена и с малко дете - сестра ми. Приел я е като своя, много я обичаше, както и тя него, никога не ни е делил.
Като чувам подобни приказки от мъже и ми прилошава. За мен означава, че на първо място, мъжът не си заслужава и второ, не е истински влюбен в майката. Основно е глупак, защото и да не са му толкова силни чувствата, ако беше умен мъж, никога нямаше дори намек да направи по темата.

# 5
Как така да нямаш право на глас -имаш, казваш му ние сме двама, или ни приемаш в комплект, или чао!
Човек, който те познава от дете и знае, че имаш дете, защо ти мъти водата, щом не иска чужди деца. Според мен се опитва да се измъкне от връзката по този начин, и да остане само джиджи-биджи.

# 6
Ама така ли ти го каза направо, евала. Имаш късмет. Много рядко са направо толкова безочливи, че в очите  да заявят на някоя жена, че ще неглижират детето и, ако имат друго, но не е ли по-добре да си знаеш отсега. Предполагам, че и дума не може да става да причиниш такъв човек на детето си.

И не, не са всички такива,  тука има много жени с втори бракове с мъж, приел детето им и по-важно, има много пораснали деца, които са получили родителска обич от втори баща. Значи е възможно.

Но ти трябва да знаеш, че приоритет ти е детето ти и да си нащрек за такива като сегашния.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 20:52 от Iris04

# 7
  • Варна
Как така да нямаш право на глас -имаш, казваш му ние сме двама, или ни приемаш в комплект, или чао!

То стигне ли се до такива ултиматуми, пиши я бегала тая връзка. Насила няма да приеме детето. Или става от само себе си или не. Във втория случай няма смисъл даже да се коментира. Багажчето и чао.

# 8
Негови думи да и беше директен.
Но дори и негов близък да се е намесил още по-лошо.Аз също съм на мнение че трябва да отстоява.По негови думи голяма любов има към мен..просто не усетих обич с тези думи и започнаха тези мисли

# 9
Голямата любов не съдържа условия за обичане.
Този по-натам само ще ви унижава и тормози.
Разкарай го.
Има любов. Но не и към теб. Себичен наглец.

# 10
Негови думи да и беше директен.
Но дори и негов близък да се е намесил още по-лошо.Аз също съм на мнение че трябва да отстоява.По негови думи голяма любов има към мен..просто не усетих обич с тези думи и започнаха тези мисли
Оооо, добре, че се е изказал овреме. Добре ще е да прекъснеш връзката с този мъж.
Познавам жена, останала млада вдовица с две малки деца. Вторият й съпруг отгледа децата като свои , той няма деца,  и общо нямаха.

# 11
Познавам много жени с деца  ,които са намерили  човек до себеси . Не смятам,че е невъзможно,просто трябва да дойде правилния ,а това че ви взима с дете значи,че е добър човек и наистина ви обича.   Съветът ми е винаги при запознанство с потенциален приятвл да споделяте,че имате дете ,така ще разберете изобщо дали си струва да продължите с въпросния

# 12
Здравейте,самотна майка съм и наскоро се замислих реално цял живот ли ще бъда сама..започнах отношения с мъж който в началото нямаше проблем,всичко беше наред излизахме си заедно с детето,отделно имаме много свободно време за нас двамата,носеше си я,забавляваха се ..Но последните дни се чуват приказки че няма да го приеме,че ако имаме ние дете след време няма да е същото и ще му е тежко,тоест вече започвало да му тежи от това че имам дете което той много искаше да е негово.Познаваме се от малки,но никога не съм мислела че ще дойде момент в който ще си имаме чувствата.Та въпросът ми е какво да правя,да си продължа живота и да вярвам че все някога ще бъде прието от някого или просто да се примиря и да не мрънкам.Чувствам че нямам право на глас и ми става малко болна тема.Не ми е фикс да съм точно сега с някого,но предполагам че след време ще пожелая и започват да ме обхващат различни филми.
Благодаря че ме изчетохте 🙂
С тази нагласа е малко трудно да се получат очакваните неща.
В какъв смисъл дали приемаме жена с дете?! Приемаме човека (мъж или жена) такъв, какъвто е: с всичките му положителни качества и кусури, с цялата му рода и ако има дете с детето му. Приемаме човека такъв какъвто е, без очаквания, че ще го променим и с надеждата, че той няма да се промени. Ако някъде в това уравнение има очакване за промяна или невъзможност за промяна явно не говорим за никакви приемане. Това е тайната на щастливите връзки.
Обичам да казвам, че една жена никога не изисква повече от един мъж, просто го изисква от неправилния мъж.

# 13
  • София
Ами той според мен е скъсал с теб. Аз така разчитам това, което е казал.

# 14
Много правилно изказване че исках да го приеме,но явно който трябва и който не го приема като тежест ще бъде.А иначе задължително си казвам за детето,имаме и качени снимки,не бих си го крила...той все още продължава да ме търси и да твърди че ме обича,но имаме различни очаквания явно

Общи условия

Активация на акаунт