Малта /Тема 2/

• 64 293
  • 805
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Evhen, ние живеем в Ирландия и дясното движение изобщо не ме притеснява. Свикнали сме и на тесни улици и паркинги, така че ще се оправим Wink

# 286
Ехе, така кажи, а аз взех акъл да ти давам😂

# 287
  • София
Понякога си трябва Simple Smile

# 288
Здравейте! Знаете ли нещо за ПТМ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ БЪЛГАРИЯ и хубави ли са екскурзиите, които организират в Малта?

# 289
Пийс, хора, има няколко хубави плажа като цяло , но не може и дума да става да се сравняват с Гърция - плажове ,обслужване и т.н, а и между другото нищо не е по евтино тук през зимата, а уцелиш ли потопите които настават като завали . Няма да искате да си спомните да е къде се намира таз скала в морето Малта

# 290
  • Бургас
Когато гледате прогнозата за времето, гледайте най вече вятъра и дъжда. Градусите нямат отношение и много бързо ще го усетите. Днес например има много силен вятър, крайбрежните улици на Слима са залети и не става за разходки. Ферито до Валета едва ли ще си покаже носа от пристанището. Препоръчвам по един дъждобран вместо чадър, ако прогнозата за дните, в които ще сте тук, включва облаци и дъжд.
Много благодаря! Относно транспорта-кола ли да наемем или автобуси да ползваме? Ще отседнем за седмица в Буджиба и сме доста любопитни накъде да се насочим първо. В четвъртък пътуваме.

# 291
РЕД, за наемането на кола много зависи от собствените ви възможности като шофьори. Ляво движение, тесни и непознати улици, трудно паркиране в натоварените райони. Не е невъзможно, но не е и за всеки.

# 292
  • София
РЕД, ако има опитен шофьор, който не се притеснява от нещата, за които е споменала Врабец, взимайте кола под наем. Иначе ще губите страшно много време в транспорт. Още помня как 5-те километра до летището ги минахме за 1,5 часа без да е имало някакво особено задръстване. Този автобус буквално караше на зиг-заг, за да обиколи всичко по пътя си.  Laughing Освен това около столицата има доста автобуси, но отивайки на малко по-отдалечени места, вариантите са доста по-ограничени, а автобусите стават през големи интервали от време. Една седмица си е доста време. Дори в първия ден да му е трудно на шофьора с обратното движение, след това ще свикне.  Wink

Вариант е да се вземе кола само за половината от времето. Ние така направихме. В началото отседнахме в Слима и там бяхме пешеходци или използвахме корабчетата до Валета и Трите града. След това взехме кола под наем, преместихме се в по-лесно за паркиране място и започнахме да обикаляме природните красоти и по-отдалечените населени места.

# 293
  • на село
В Буджиба е една идея по-лесно да се паркира, така че ако имате уверен шофьор, е по-добрият вариант. Особено ако сте на хотел, който осигурява паркинг.

Буджиба е по средата на интересните обекти - т.е. и от Гозо не е много далеч и Слима, Валета са на 40-50 мин. с автобус. През зимата не е толкова натоварено, но дори и лятото, когато е пълно с туристи, аз не съм пътувала час и половина с автобус, особно с летищните линии (х1, х2), които аз ползвам най-често, защото са по-бързи и не спират, като другите през триста метра. Особено последната година, когато работата ми беше на половин остров разстояние.

Разбира се, повече неща ще видите, ако сте с кола.

# 294
  • Бургас
Буджиба е по средата на интересните обекти - т.е. и от Гозо не е много далеч и Слима, Валета са на 40-50 мин. с автобус.
Това е и причината, заради която избрахме хотела и локацията.

Сега- след седмица тук да споделя-времето е страхотно, но не става за плаж. Аз като Бургазлийка, разглезена с нашите жеги, ползвах само вътрешното джакузи на хотела. За туй на покрива ми беще адски студено, нищо, че пияни англичани моржуваха на открития басейн. От към храна-нищо не харесах. Не харесвам рибните пайове, а имат много. Предимно тестени и кашави храни, но пък има (в Буджиба) БГ механа, която е страхотна - и като качество и цени. В курортните заведения можете да избирате само нивото на обслужване-като цяло (за мен) цените са високи- 12 евро за пържени картофки, 35 за пържола, 5 евро бирата - горчеше на съпруга ми, ама... Има и опциите за пици на парче, за по 6-10. Като организираност на транспорта-перфектно. Вземаш си карта за 12 пътувания за 15е и си щъкаш където решиш. Колата отхвърлихме като опция, защото шофирането там е малко налудничава мисия. Като си взехме автобуса от летището и видяхме за какво иде реч (360 градусови завои, в обратно движение и бясна скорост) със съпруга ми единодушно се зарадвахме на опцията с автобусите. Красиво е, но НЕ колкото Българското черноморие! Имаме си страхотни плажове, заведения с хигиена и на по-поносими цени. За мен е смесица между Сл. бряг, Созопол и Несебър.
Да си призная-малко съм разочарована от селцето на Попай- очаквах да е с повече атракцион за туристите и по-голямо. Възхитени останахме, обаче от аквариума-наистина зашеметяващо. Навсякъде е пълно с банкомати-супер удобно, имайки предвид, че често се налага да допълваш джоба. Останах учудена, че на чешмите в хотела навсякъде има лепенки, че водата не е питейна. И да-наистина е отвратителна на вкус. Има магазини навсякъде-и всичко в тях. Вода - в 2-литрови бутилки за пиене-2.60е. В заведенията аз видях зор, докато се напия за НГ- малката водка-20гр, голямата-35гр. Поръчвах четворни, в началото, че с компанията се състезавахме, но си взехме бутилки и страданията свършиха.
Като цяло- мисля, че не е бюджетна дестинация, но пък е различно и достъпно. Дава възможност да оценим колко сме богати - българите.

# 295
В курортните заведения можете да избирате само нивото на обслужване-като цяло (за мен) цените са високи- 12 евро за пържени картофки, 35 за пържола, 5 евро бирата - горчеше на съпруга ми, ама... Има и опциите за пици на парче, за по 6-10.

Ей тук ме уби. Ако се засиля, скоро ще направя десетилетие на скалата, но пица на парче за 6-10 евро, бира за 5 и 12 (дванайсет!) евро за пържени картофи не съм виждала. Всъщност не си спомням някой някога да ми е таксувал пържените картофи. Винаги получаваме половин тенджерка картофи като бонус към храната.

# 296
Аз бира съм виждала за пет евро, че и за шест даже. За картофите не помня, за два миниатюрни сандвича в Мдина ни взеха 17 евро. За водата даже се учудвам, че някой е решил да я опита, водата от чешмите е преработена морска вода, едно от първите неща, които научаваш е, че не става за пиене.

# 297
  • София
Била съм преди близо две години в Малта като турист. Не е имало такива цени.
Но пък като чета за надпиване за нова година не се изненадвам.
Различен контингент.

# 298
  • на село
Аз повече съм изумена от факта, че някой е тръгнал през декември на плаж в Малта 😁

В българския ресторант ядох телешка подметка тези дни, мерси. За две години се наканих да отида, след всички хвалби. Няма да повторим.

В темата има доста мнения за хотели и ресторанти, вие къде сте ги намерили тези цени, направо невероятно. Питайте, бре!

# 299
  • София
Ами, питам... Моля, препоръчайте ресторант с хубава гледка по възможност, добра храна и поносими цени. Ще пътувам скоро натам и съпругът ще има юбилей. Ще ми се да си организираме една романтична вечеря. Ще от седнем тук
[url]https://www.booking.com/hotel/mt/jean-de-valette-boutique-living.bg.html?label=gen173nr-1DCAEoggI46AdIM1gEaBeIAQKYAQO4AQnIARHYAQPoAQGIAgGoAgO4AqXEuvAFwAIB;sid=daeb879a6cff53b67708c1658f5fb2fd;checkin=2020-01-03;checkout=2020-01-04;dest_id=-19310;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;hpos=1;no_rooms=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;soh=1;soh=1;sr_order=popularity;srepoch=1578017356;srpvid=59c50f2563c9010b;type=total;ucfs=1&/url]
Как е локацията? Ако трябва, да анулирам, докато имам възможност, и да търся друго място.

Общи условия

Активация на акаунт