"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 6

 • 69 788
 • 741
 •   1
Отговори
 • Мнения: 13 954

                   
Резюме
„Любов от пръв поглед? Не, не е така. Имахме буря от пръв поглед! От този ден до последния ... до последния, тази буря не преставаше да бушува.“-Нур Козан
„Сега и Завинаги“ (Asla Vazgecmem) -  една любовна история, която  държи в напрежение от първия до последния епизод. Любов - буря, любов - кошмар, любов - мечта, любов - приказка.
Главният  герой на тази любовна драма е Ийт Козан. Той е млад, красив, обезпечен. Започнал от нулата, постигнал завиден успех, в бизнес средите Козан се радва на репутацията на твърд, труден и целеустремен човек. Но тези качества на характера са безполезни, когато става дума за лични отношения, с които героят се справя трудно.
Скътал дълбоко в сърцето си трудното детство, пронизващата болка от загубата на своята майка Ийт се понася по течението. Сключва брак с братовчедка си Иджлял, която го дарява с прекрасен син. Мерт е единственият светъл лъч в живота му.  Отегчен от ревнивата си съпруга, свидетел на превратностите в живота, той няма доверие на никого от роднините си. Търпеливо   понася всички изпитания, на които е подложен. Иджлял е в кома и  младият мъж никога не е мислил да измени на своята съпруга, но сърцето не слуша. Срещата с младата  и невинна девойка  Нур обгръща героя с нова, страстна любов.
„Любовта се оказа осезаемо нещо, можеш да го почувстваш с всяка своя клетка до толкова, че нещо скрито да тревожи тялото ти всеки път, когато я видиш.“
Ийт  е изправен пред най-голямото изпитание в живота си! Иджлял или Нур? Любов или отговорност?
Иджлял – болезнено амбициозна жена, готова на всичко, за да върне съпруга си. Отгледана и възпитавана единствено от майка си Айтюл, която подхранва амбициите на дъщеря си и двете заедно се борят за фамилията Козан.
Нур - скромно, чистосърдечно и добронамерено момиче, което пристига в големия град, след загубата на двамата си родители. Мечтае да продължи образованието си и здраво да  стъпи на краката си. Съдбата определя друго - пътят й е пресечен от Ийт Козан. Влюбва се от пръв поглед.
"Ийт Козан, какво направи с мен? Кога успя?"
Последвалите драматични събития превръщат  плахото момиче в амбициозна жена, готова да брани своята  любов.
Предстои сблъсък на противоположностите - справедливостта или лъжата, любовта или коварството, нежността или грубостта.  Кой ще победи в този жесток свят на измама и предателство, кое ще вземе връх – любовта или омразата,   съпричастността или безразличието, истината или лъжата. Предстои да видим!
"За някои нашата история беше приказка, други си мислят, че това е позор. Може би животът беше просто сън и бяхме събудени....“-Нур Козан


Всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ


С участието на :
Продукция на: Gold film  
Режисьори: I-Nıhat Durak; II - Aysun Mehdiabbas  
Сценаристи: Sırma Yanık, Melis Civelek  
Изп.продуцент: Faruk Turgut


Информация за сериала можете да намерите тук:  Лична информация за историята на сериала
«Сега и Завинаги» ( Asla Vazgeçmem)
турски  телесериал на  канал  Show TV в жанр драма. Премиера - 12 февруари 2015 г.
Рейтинг: Тотал...
12 февруари 2015 г. – 5-то място
20 февруари 2015 г. – 10-то място
27 февруари 2015 г. – 9-то място
6 март 2015 г. – 6-то място
20.03.2015 – 8-мо място
27.03.2015 – 4-то място
02 април 2015 г. – 4-то място
12 февруари 2016 г. – 2-ро място
18 февруари 2016 г.  – 1-во място
До финала  на 06 октомври 2016 г. рейтингът на сериала се движи от 1-во до 5-то място.
Много противоречиви становища от критици, фенове и зрители. Много публикации в пресата, които оспорват или възхваляват сериала, актьорската игра и сценария. Борбата за утвърждаване е жестока. Конкуренцията е голяма. Мненията се движат от „Осанна!“ до „Разпни Го!“, но пък всички са единодушни относно брилянтното превъплъщение на Толгахан Сайъшман в образа на Ийт Козан.
Извадки от турската преса:
Поради ниските рейтинги  на  първите епизоди сериалът „Сега и Завинаги“ е бил изправен пред опасността да бъде  свален от екран 3 пъти: - след 18 серия, след 44 серия и 56 серия е обявена за финална.
29 март 2016 г - Към момента единственият сериал, носещ огромен успех на ShowTV, е "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem) с Толгахан Сайъшман, превръщащ се всеки четвъртък вечер във втория най-гледан сериал след лидера "Долината на вълците".
м. май 2016 г -  Faruk Turgut, продуцент на поредицата „Asla Vazgeçmem“ написа в Twitter следното:
«Asla Vazgeçmem » ще приключи с  последния  57 епизод според нас."
Следват остри реакции от страна на зрителите, които пишат гневни писма в редакцииите  и на продуцента. Реакцията се разраства като лавина. Публикуват се заглавия като:
Asla Vazgeçmem  ще направи  Nur убиец?
Amine Gulse защо трябва да си отиде?
Защо ще финализират, когато серията от рейтинги е толкова добра, а Ийт и Нур са обичани и гледани с интерес?
Gold Film никога не е обявявал, че поредицата ще финализира втория сезон на сериала.
23 юни 2016 г - Актуализирана информация за това дали  „Asla Vazgeçmem“  ще продължи или не.
Преговорите между Show Tv и Gold Film във вторник, 14 юни бяха прекратени и окончателното решение за по-дългата поръчка бе променено. „Asla Vazgeçmem“ ще продължи с нов сезон. На 23  юни ще бъде излъчен 56-ия епизод на  втори сезон и ще напусне екрана за кратко време до 22 септември, като се започне от новия сезон с 57-ия епизод. „Asla Vazgeçmem“  ще пристигне с 3 епизода, а след това финалът ще се излъчи в неделя 6 октомври 2016г.
09.08.2016г. - Производителят на „Asla Vazgeçmem“  Gold Film, направи изявление в пресата на 9 август 2016 г. В официалното изявление  Faruk Turgut, собственик на Gold Filmin  сподели, че сюжетната линия е изчерпана, историята е към своя край, но това не може да се приеме като обида на феновете на „Asla Vazgeçmem“. В края на съобщението те обявиха, че ще подновят снимките на  „Сега и Завинаги“ след Kurban Bayramından за новия сезон на 2016/2017 г. и ще завършат историята с 3 епизода от новия сезон.  Ето и официалното становище:
Актуализация: Faruk Turgut'un притежаващ любимия сериал на Gold Filmin „Asla Vazgeçmem“, който успешно се представлява от продуцента.
Faruk Turgut даде окончателно обяснение за финала на сериала: „Asla Vazgeçmem“ ще продължи да се излъчва  след Kurban Bayramından с новия сезон 2016/2017г. с 57-ия епизод от поредицата  и ще публикува 3 епизода от новия сезон.  След това ще кажем сбогом на екрана с финалния  59 епизод.


Dimana-nova1

Преплетените съдби на героите, техните падове и възходи, техните грешки и прошки, техните любови, скрити и явни, могат да ни поучат да погледнем навътре в себе си и да се попитаме дали не сгреших, дали не прибързах в реакцията си към някой, дали не обърнах достатъчно внимание на подрастващ и много въпроси, на които няма еднозначни отговори.  И най-вече този сериал ни показа видовете любов, според гледната точка на всеки един от героите, показа ни  движещата й сила, както разрушителна така и извисяваща, и изкристализирането на една чиста и безусловна любов, стъпала и преодоляла голямото минно поле на живота.


Видео клипове от сериала
от Zvetanka21

Dilek Kavraal – Kahramanım/“Герой мой“

Ти си моята съсипана приказка.
Ти беше моят герой.
Добре дошло разкаяние мое!
Ти беше мой приятел.
***
Като аромат на горещ хляб.
Като сън в бащина къща.
Като страхът, ако си отидеш.
Колко си хубава вътрешно.
***
Защо избяга от моята приказка,
Винаги си избирал лесния начин.
Героите не правят това!
Защо се отказа от мен?
***
Моят герой ...
Защо се отказа от мен?
***
Превод - profi_1

 Предишни темиПредстоящи моменти


Добре дошли в новата тема за любовта и приятни мигове с героите от сериала

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 00:26 от Emiliya

# 1
 • Мнения: 4 642       


       Още една пролетна тема във форума! Поздравления!


       

# 2
 • Мнения: 4 097
Запис в новата тема!
Знае ли се кога ще е финалът?

# 3
 • Мнения: 3 308
Благодаря за темата, Еми! Heart
Запис

# 4
 • Мнения: 22 867
Емиbouquet за чудесното оформление! Heart Eyes


На следващите снимки изобщо не познах Йонка съм си я кръстила  Simple Smile /Yonca Şahinbaş/, но много ми хареса, съвсем различна от екранните образи.


# 5
 • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 • Мнения: 12 055
Благодаря за новата тема, Еми!

Мен ме сърбят пръстЕтата да зачеша кака ви Айтюл  Twisted Evil.
Помня в началото на сериала, когато Иджлял си спомни как и защо е причинила катастрофата. Хукна тогава в истерия при Айтюл да се ожали, че Иит не я обича и да пита майка си защо. Тогава Айтюл и разказа как е направила всичко заради нея, заради момиченцето, което е искало любимата си играчка и се тръшкало, че не може без нея, а не както хората си мислели заради изгодата. И и каза, че всичко е успяла - и да ожени Иит за нея, и да ги кандърдиса и дете да имат, защото какво е гнездо без пиленца. Но не е успяла в най-желаното от Иджлял нещо - да накара Иит да я обича.
40 серии по-късно, когато Иджлял осъзнава, че това е една безсмислена битка, която никога не може да спечели, Айтюл ханъм продължава да разръчква гаснещ огън. И докато до скоро определено беше баш заради изгодата, в тази серия ясно пролича, че вече е заради егото на Айтюл ханъм и неспособността и да приема поражения. Прекрасно разбира и знае, че Иит няма да остане с Иджлял, още по-малко би имал чувства към нея, но не би се предала и не би оставила Нур да победи. Включително би жертвала Иджлял и Мерт в името на такава победа.
Джадъ се казва на турски, джадъ!  ooooh! Sick

Много бяха хубави Иит и Нур в тази серия. Heart Eyes

Добре дошли на появилите се в края на предишната тема!  Hug
Синеочка  Grinning, стана ми любопитно как попадна в тази тема. Би ли споделила?

# 6
 • Мнения: 676
Благодаря за новата тема bouquet
 Надявам се, че моментите на щастие между главните герои ще присъстват вече във всяка серия Praynig

# 7
 • Мнения: 331
Profi,
Да,отговоря на въпроса ти: по принцип разглеждам форумите, но никога не съм писала където и да е. Май ме удари музата, защото колежката ми е болна и с тия двойни смени съм вързана по 14 часа на едно място

# 8
 • ФЕМИР ФОРЕВЪР
 • Мнения: 1 641
Добро утро 🤗☕🌞

Много хубава пролетна тема - цветна и слънчева - с прекрасните Ийт и Нур, благодаря Еми

# 9
 • On the sea
 • Мнения: 1 849
Еми, адмирации за новата тема, както винаги си се справила блестящо 😙, пролетното настроение ни заобикаля
# 10
 • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 • Мнения: 12 055
Добро утро!  Hug

Profi,
Да,отговоря на въпроса ти: по принцип разглеждам форумите, но никога не съм писала където и да е. Май ме удари музата, защото колежката ми е болна и с тия двойни смени съм вързана по 14 часа на едно място
Значи по пътя на логиката, като се върне колежката ти, ще спреш да пишеш и пак само ще четеш?  Laughing

Попитах защото ми стана любопитно човек, който очевидно не познава комшийските сериали и актьори, какво го е предизвикало.  Peace

Бу е Бурак Йозчивит.  Grinning

# 11
 • Мнения: 14 838
И мен ме подразни Мерт снощи.И не толкова той/ дете е все пак/ колкото тези около него начело с баща му.Той се притесни сякаш са го хванали че е убил човек и отново чувството за вина натежа.
В по предишната серия обвини Нур/ във всички земни грехове/, че е позволила на Иджлял да създава интриги ставайки манекен.Обвини я че с това си действие е дала коз в ръцете на Иджлял да върти номера.
Е сега ще кажа същото и за него.Той позволи на Иджлял да промие мозъка на детето, той позволи на Иджлял да създаде едно малко чудовище изпълнено със злоба.Той заеше, виждаше и освен вяла забележка нищо не направи за да спре или промени това

# 12
 • Мнения: 331
Profi,
Да ти отговоря подред: първо, не познаваш естеството на работата ми, но ти стига да знаеш, че е достатъчно натоварена, за да нямам време да вися по форумите; второ, няма как от пет разменени изречения да си направиш извода какво/кого познавам; трето, извинявам се, че не се сетих веднага за божествения Бу, защото, виждаш ли, си имам и други грижи Wink
И накрая, намесих се за забавление, но щом предизвиквам брожения, по- добре да се чупя Wink

# 13
 • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 • Мнения: 12 055
Profi,
Да ти отговоря подред: първо, не познаваш естеството на работата ми, но ти стига да знаеш, че е достатъчно натоварена, за да нямам време да вися по форумите; второ, няма как от пет разменени изречения да си направиш извода какво/кого познавам; трето, извинявам се, че не се сетих веднага за божествения Бу, защото, виждаш ли, си имам и други грижи Wink
И накрая, намесих се за забавление, но щом предизвиквам брожения, по- добре да се чупя Wink
Брожения?! Shocked
Нещо не си ме разбрала.  Thinking
За Бу отговорих, защото видях, че си попитала в предишната тема. Мислех че съм любезна, а то ...
Що се отнася до основното ми питане, по-скоро се надявах да прочета нещо от типа на това, че сериалът ти е харесал, съответно има какво да споделяш, ама явно и с това съм сбъркала.
Отивам в ъгъла да си бера срама. Embarassed

# 14
 • Мнения: 634
Ще има ли трети сезон?

Общи условия

Активация на акаунт