Малта /Тема 2/

• 64 222
  • 805
  •   1
Отговори
# 375
Пристигащите в Малта подлежат на 14-дневна карантина от днес. Имайте го предвид, който ще пътува. Глобата е 1000 евро за всеки път, в който човек е хванат да се разхожда навън, когато трябва да е в карантина, т.е. при десет хващания се плащат десет глоби.

# 376
  • Sofia
Трябваше да летим утре. Полета не е отменен, тръгнах да се чекирам, така, от любопитство, за да видя каква част от самолета е запълнена-около 25%. Предполагам, че някои от пътуващите междувременно са се отказали. Иначетова е новината. Мисля, че е достоверен източника. Сега не знам при тази ситуация дали може да искаме поне частично възстановяване на сумата.

# 377
Здравейте, как е положението в Малта, колко са болни и има ли суматоха?!
В България всичко е смесено, чувства и настроения в двата полюса....Държавните глави призовават българите за здрав и трезвен ум и действия....повечето се юрнаха да пазаруват....другите категорично отказват да повярват, че има такъв вирус и твърдят, че всичко е измислица на ББ....луда работа!
За себе си знам, че със семейството ми се изолирахме, за да предпазим бабите и дядовците си!...за съжаление и местенето ни в Малта се отложи, а тамън си бяхме насрочили интервюта!

# 378
Не искам никой да плаша и да съм лош пророк, но Малта е пред затваряне напълно .1/3 от колегите ми са под карантина вече - това е персонала на единствената болница ,която приема и лекува заразените пациенти , не ми се мисли ,какво може да се случи още...сезон явно няма да има , много хора които нямат сигурни доходи ще напуснат острова при първа възможност

# 379
Моите полети за България бяха анулирани, сега не мога да се свържа с уиззеър да ми върнат парите обратно в картата. Пък не искам кредит в акаунта.. 🙄
Моя мъж напусна работа и на 16-ти му е последен ден. След това ще се самоизолираме за 14 дни, защото той кара такси. Не го пускат по-рано и съм бясна, но така е като работиш за малтийци... Аз съм в отпуска до края на Април по принцип. В моята компания всички са в “хоум офис”, и знам за 10 човека под карантина заради пътуване или контакт с пътували наскоро.
Не се сещам колко бяха, 20 някъде са болните.

Хората с несигурни доходи се сменят постоянно, тези ще заминат, още колко ще идват.... 😁

Въпроса е да мине леко и тук, че по мое впечатление, много от малтийците са с дихателни и друг тип здравословни проблеми и (според мен) ще прекарат вируса по-тежко от средностатистическия здрав човек.

Все пак, дано всички сме здрави!

# 380
  • София по рождение
Здравейте,
как е положението с коронавируса в Малта? Има ли туристи? Има ли още карантина?

# 381
От 15.07  мисля, че няма карантина. Но какво реално се случва в страната, безопасно ли е да се пътува, работят ли забележителностите, маски ползват ли се?  Още се колебаем дали да пътуваме в август и за това всякаква информация ще ми бъде от полза Smile

# 382
В момента няма карантина, всичко работи, полетите от България тръгнаха. Маски се носят на закрито. Има 3-4 активни случая на корона, продължават да тестват много. Попълват се декларации при полет, лети се с маска - стандартни неща.
Всичко може да се промени от днес за утре. Хората пътуват с едно наум, повечето - само ако наистина им се налага.

Дръжте под око сайтове като този:
https://www.visitmalta.com/en/covid-19

# 383
Да питам как е Малта през декември и по специално за Коледа? Какво е времето, има ли коледно настроение, базари и такива работи? Имам едни ваучери за канселиран полет и я заглеждам като опция... Как са цените на храната и къде е добре да се отседне (кой район) - хем да не е скъпо, хем да е близо до забележителностите? На кои дати всичко е затворено заради празниците през декември?

# 384
Малта по Коледа е възможно най-лошият избор, който можете да направите. Казвам го като човек, живял с години тук.
Малтийците празнуват лятото и на карнавала през февруари. Тогава са песни, танци, фойерверки и прочее. Коледа е толкова постна, тъжна и безлична на острова, че няма какво да се разкаже. Една улица във Валета се украсява празнично и това е всичко, за което ще биете път. Същата скука е и Нова година.

# 385
  • Пазарджик
Ние бяхме миналата година точно преди коледа. Имаше доста украсени улици но няма коледен дух. Някак си не ми беше коледно. Дори мога да кажа че тяхната архитектура и коледна украса ми бяха супер странна комбинация.

# 386
pipilota_85, Врабец, Не отиваме заради Коледа, просто за тогава мога да сменя билетите си... Кажете какво е времето тогава (каква е дневната температура) и къде да отседнем? Въобще всяка информация ще ми е от полза.. Laughing

# 387
Аз ходих първа седмица на декември, през деня беше до 17-19 градуса, общо взето беше за тънък суичър или леко яке, че духа силен вятър около морето..местните си бяха по джапанки....

За Коледа предполагам 2-3 градуса надолу

# 388
  • на село
Аз бих препоръчала да си вземете и по-дебеличко яке, а не само суичър. Единствените, които съм виждала да се разхождат по джапанки през декември, са били туристи, които вероятно са спали в час по география.

# 389
Вземете си дъждобран (не чадър, защото вятърът ще го отнесе) и обувки, които държат на вода и студ.
Аз лично по Коледа съм с яке, а вътре в сградите ми е още по-студено и ми е идвало да спя с шапка.

Общи условия

Активация на акаунт