Парфюмни размисли и страсти - 216

• 149 803
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Днес съм с Girl на Pharrell Williams, от който се сдобих с една десетица. Нямам много опит с парфюмите на CdG, които в младостта ми бяха символ на страхотия, неносимост и антипарфюми.
Отваря се доста буквално дървено - много сухо дърво, ветиверът също е безкрайно прашен, а пиперът ме накара да кашлям. Въпреки че беше силен не очаквах нито трайност, нито дълбочина. Arisona мисля беше споменала, че просто не е хубаво направен. В началото и аз си го помислих, но обветрени от пролетния вятър и хубавото слънце, преди обед се появиха виолетката и ириса, които са доста пудрени, но и пикантни от отварящите съставки. Укроти се парфюма и сега се радвам на кедъра и пачулито, които са много галещи, може би и от неролито в композицията. Ветиверът го има и в базата, но преобразен и какъвто го обичам - нежно-лимонов.
Не бих носила често това момиче, но в някои от по-хладните пролетни дни или когато имам нужда от стимулиране на сетивата, бих посягала към него.

# 271
  • Sofia
Кучето ми схруска мостра и мирише тежко на Oud essentiel Guerlain https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Les-Absolus-d-Orien … entiel-44885.html

# 272
  • София
Днес съм с Girl на Pharrell Williams, от който се сдобих с една десетица. Нямам много опит с парфюмите на CdG, които в младостта ми бяха символ на страхотия, неносимост и антипарфюми.
Отваря се доста буквално дървено - много сухо дърво, ветиверът също е безкрайно прашен, а пиперът ме накара да кашлям. Въпреки че беше силен не очаквах нито трайност, нито дълбочина. Arisona мисля беше споменала, че просто не е хубаво направен. В началото и аз си го помислих, но обветрени от пролетния вятър и хубавото слънце, преди обед се появиха виолетката и ириса, които са доста пудрени, но и пикантни от отварящите съставки. Укроти се парфюма и сега се радвам на кедъра и пачулито, които са много галещи, може би и от неролито в композицията. Ветиверът го има и в базата, но преобразен и какъвто го обичам - нежно-лимонов.
Не бих носила често това момиче, но в някои от по-хладните пролетни дни или когато имам нужда от стимулиране на сетивата, бих посягала към него.
Не е лошо парфюмчето. Не знам, дали е направено некачествено, но си има чар. Жалко, че аз лично го усещам като повече мъжки, опитах се да го пробутам на сина ми Laughing Но пък на него му е «женски»...

# 273
  • София
Привет, днес имах щастието да тествам няколко чудесни парфюма, които не вярвах, че ще доживея  в нормален магазин да пръсна като бял човек Heart Eyes

Ще пропусна мъжките неща, които така или иначе не вярвам да вълнуват някой особено и минавам направо към същността. Става дума за унисекс ориент линията на Дюпон.
Започвам с S.T. Dupont  Noble Wood  - https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/Noble-Wood-43065.html

Скрит текст:
За моя вкус, този парфюм олицетворява в пълна степен определението майсторски дървесно-амбров микс! Много уютен, мек, кремав топъл, приканящ и ориенталски в хубавия смисъл. Има плътен и изявен характер, като отчетливо усещам амбър и дървесни нотки, а може би в началото имаше и някакви меки подправки. Амбъра не е мръсен, не е ретро, а напротив - много удобен и мек, идеален в комбинация със също толкова изискано поднесени дървесни нотки, които в никакъв случай не са мъжки и остри. Подозирам, че това е сандалово дърво, защото кремавото усещане е превъзходно! Това, което ме радва изключително е, че е даден простор на амбъра - няма сладка тонка, няма сладки плодове - предимно красив и мек, топъл приканящ амбър от високо качество.
Не бих казал, че този парфюм търпи особени завои и развития - дава това, което заявява - изискана дървестност в добавка изкусителен амбър. Много изпипан аромат, който определно отива повече към ниш звученето и би зарадвал хората, отворени към носими в ежедневието магии от изтока.

Следващия в листата е: St Dupont Vanilla & Leather  - няма никъде инфо за него. Изглежда по същия начин като Noble Wood. За парфюма - WOW! WOW! WOW!  Фантазия е за моя вкус! Накратко ще го опиша така - ако Tom Ford Tuscan Leather и Tom Ford  Vanille Fatale си имаха бебе, това щеше да е St Dupont Vanilla & Leather Sparkling Heart Heart DecorationSparkling Heart
Думи нямам да опиша кефа от този парфюм!!! Взел е от Тускан Ледър онова плодово-кожено излъчване, но някакси по един ултра удобен и мек, объл начин, като е добавено онова плътно и мощно мръснишко мега секси/за мен/ излъчване от Vanille Fatale... В моите представи  Vanilla & Leather излъчва секс до небесета! В по-голям процент усещам характера на Vanille Fatale, но в началото имаше доста нюнси и от Тускан Ледър. Плътен, вечерен, секси, излъчва като звяр - невероятна работа от St Dupont Hands Ok Hand Hands Plus1Hands Clap

Тествах също на лист  S.T. Dupont Oud & Rose - https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/Oud-Rose-43064.html
Мисля, че е хубаво изпълнение от вече познатия стил роза-ууд, но имаше лошия късмет да го пръсна след Vanilla & Leather и някак не успях да го почувствам добре, а и ми напомни до известна степен на моя Dupont Oud/черните шишета от първата ориент линия/ и го оставих за следващи запознанства.

Още един пръснах на блотер, но ми избяга името, 4 наредени едни до друг се омаях Smile Или е Royal Amber или Royal Edition. Та, който и да е от двата - доста по-труден и определно предизвикателен ми се стори. Балсамов, смолист, горист, опушен, мистичен, леко мрачен и улегнал. Напълно ниш звучене извади. Мисля, че и той има потенциал и ще го разуча подробно и на кожа. Заслужава си/за мен/.

И накрая да завърша с нещо по-свежичко - стига плътни ориенталци Smiley
Страшно ми хареса едно ново издание на Boucheron Quatre, а именно - Boucheron Quatre en Rose

Скрит текст:

Ето и данните му:

Perfumer - Quentin Bisch

Top Notes - Cassis, Mandarin
Middle Notes - Davana, Jasmine Peach Blossom, Rose absolute
Base Notes - Musk, Patchouli, Vetiver

Много красива матирана бутилка Animal Heart Eyes Cat  Парфюма е изключително свеж, лъчист, позитивен, модерен, ежедневен, зелен, женствен до безкрайност, а розата в него - млада, зелена, закачлива и лесна за носене/харесване.

Lanvin Modern Princess пък ме грабна със супер свежото си лятно и безгрижно присъствие. Перфектен избор за пролет-лято. Подозирам, че вече е тестван и отхвърлен от повечето дами в темата ни Laughing

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 22:09 от Deetron

# 274
Deetron, удоволствие за мен е да чета няколко човека тук, единият от тях си ти.
Ориенталците ще ги пропусна, но на  Boucheron Quatre en Rose ще обърна внимание непременно.  Peace

# 275
Здравейте,малко извън темата да помоля запознатите да ми пратят линк от сайта на Mugler,къде по-точно да регистрирам парфюма си,гледах и нищо не видях.Благодаря предварително!  Hug

# 276
Здравейте, имам един въпрос извън темата- да ми препоръчате парфюм с изявен аромат на липа. Знам, че има такава тема, прочетох я, но някои от тях определено не миришеха на липа и затова задавам въпроса, ако някой през това време си е купил такъв парфюм или е тествал. И също някой да ми даде по-подробно описаниe на lerbolario- ombra do tiglio. Tука в Пловдив точно този го няма за тестване и мисля да го поръчам на сляпо. Чувства ли се липата? Благодаря и съжалявам, че съм извън темата  bouquet

# 277
  • София
С ярко изявен аромат на липа са:
5th Avenue Elizabeth Arden (той е може би най-популярният и сред най-достъпните на пазара, вкл. и ценово)
Unter den Linden April Aromatics (невероятна липа близо до солен морски бряг)
Something Blue Oscar de la Renta (нежен зелен аромат на треви и листа + липа)
Givenchy Lights (магически аромат, вълшебен, летен, топъл и нежен, но труден за откриване напоследък)
Aroma Allegoria Aromaparfum Apaisant Guerlain и/или Duende Del Pozo (много са сходни и не знам какво да кажа - Дендито не съм го срещала от години, но Алегориите на мен са ми слабост)
Velvet Ginestra Dolce&Gabbana (липа и мед)
Eau du Ciel Annick Goutal (пудрова наситена липа)
С Лерболариото нямам опит.

# 278
  • The Evergreen State
Здравейте,малко извън темата да помоля запознатите да ми пратят линк от сайта на Mugler,къде по-точно да регистрирам парфюма си,гледах и нищо не видях.Благодаря предварително!  Hug

http://www.muglerusa.com/circle-home - тук можеш да се регистрираш с имейла си в дясното отделение. Аз бях регистрирала там Angel Muse преди време, сега регистрирах и Mon Guerlain Florale на сайта на Герлен. Не се случва нищо особено като се регистрираш но е някак спепциален ритуал поне за мен, особено ако много си харесваш парфюма, за тях е получаване на имейла ти и водене на статистика но да не разваляме магията Animal Heart Eyes Cat

# 279
  • Бургас
Много пъти съм писала,че при мен основно липа е Champs Elysees Eau de Toilette Guerlain for women.Тези дни активно почвам да го нося.Heartpulse

# 280
  • София
Pipi_ - благодаря за милите думи Smile Дано и на теб допадне новия топъл-топъл Boucheron Quatre en Rose.

gladiola_11 - твърдо ЗА съм да се пробваш със L`Erbolario Ombra di Tiglio - много натурално звучи, липата се усеща осезаемо и смятам, че съотношението цена-качество оправдава риска.

Иначе днес нося именно Pharrell Williams Girl
Скрит текст:

Чувствам се идеално с него! Виолетката прекрасно създава свежест и допълва по идеален начин горското усещане от нотките на ветивер и кедър. Поне при мен стои много хармонично и натурално, и ми напомня по някакъв начин стила на Прада от преди години с тяхните Infusion парфюми. Хем са чисти, хем леко пудрени, хем флорални, хем и горски, хладни с водещо формално и елегантно звучене. Страшно си го харесвам и го намирам за находка, особено при тази цена в момента/онлайн/. Личи си почерка на парфюмери с опит и концепция.

# 281
Деетрон, къде тества "златната" серия на Дюпон?
изглежда много интересна Simple Smile
с удоволствие чета и за мъжки парфюми - ако ти се пише, не спестявай впечатленията си Simple Smile

# 282
  • София
И аз с голямо удоволствие чета Deetron. Само малко ме е яд, че парфюмния му вкус е по-различен от това, което мен ме интересува при мъжките аромати. Обикновено в мъжките аромати търся свежаци, акватици, дървесни и фужерии, без бръснарска нотка, а бягам с 200 от амбри, шоколади, тамяни, пушеци, кожи, да не говорим за парфюмни бомби (там даже увеличавам скоростта).

# 283
  • при морето
Много пъти съм писала,че при мен основно липа е Champs Elysees Eau de Toilette Guerlain for women.Тези дни активно почвам да го нося.Heartpulse
А тоалетната вода различава ли си много от парфюмната сиреч има ли и при последната  мирис на липа?

# 284
  • София
Днес съм с една "арабска пролет" - Roohey Tehbak на Rasasi https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Roohey-Tehbak-19686.html

Вчера го взех от куриерите и доста често посягах към капачката, която бях обляла с парфюма. Днес го нося и върху себе си. Нямам опит с Belle d'Opium, с когото го сравняват. Комфортен и женствен, леко сладък и повече от балансиран Simple Smile,  без особено изпъкващи една от друга нотки. Да, има бели цветя, но какви са не мога да усетя. Плодовете са също неособено отличими едно от друго, макар че са много осезаеми. Осезаем и шлейфов ми е същевременно. Чакам базата ми да се разкрие, както и да разбера колко траен е.

Общи условия

Активация на акаунт