Лежащи мами - 40

• 58 669
  • 795
  •   1
Отговори
# 330
Имам му доверие и точно затова ми е много странно. Но ще го пия, щом е преценил Simple Smile

# 331
  • Варна
Понякога няма значение какво пише в листовката.  Преценява се рискът,  какво може да стане,  ако не се лекува бременната и какво евентуално може да стане,  ако се лекува.  За това са лекарите -  те да преценяват,  а не пациентите.  Учим в университета " Фармакология",  не случайно.
Бъди спокойна,  малко ти остава още,  всичко ще е наред!

# 332
Благодаря, че ми отговори, абсолютно си права за преценката на риска при бременност Simple Smile)

# 333
Хелоу и от мен.
По мое мнение направо си е задължително да ти налеят малко магнезий.
Усвояването при хапчета и венозно е много различно.(от системи е много по-ефективно).
А и на теб щом и 4х2 не ти действат...
Нека не се лъжем в болницата  е отвратително...  но сме почти на финала, нека бебо подеди още малко.
Ако има как в домашни условия, попитай.
Виж и за кортикистероидите на мен преди седт ми биха превантивно.
Цитат на: bonbon4eto2005
link=topic=1024395.msg36574212#msg36574212 date=1523627476
Момичета, вече съм отчаяна.
Почти 31-ва седмица съм, с постоянни контракции от 14-та. Два пъти лежах в болница на системи с кормагнезин, от които ми става лошо и трябва да са много бавни. И след двата ми престоя контракциите не спряха, само намаляха. Но сега от 2-3 дни усещам, че нещата пак не отиват на добре и пак много ми се стяга. Аг всеки път ми казва, ако не ти е ок, ела да те приемем, нищо адекватно, спрямо състоянието ми. Та от въпросните системи почва да ми става лошо на втория ден, да получавам нервни спазми, като не мога да си намеря място вечер. На всичкото отгоре сърцебиене и задух. До сега се поддържах първо с диаспорал, после смених на магнерот 4х2. Вчера си пуснах кръвни и си видях нивата на магнезия - на абсолютния критичен минимум. Пак почнах диаспорал, но се чудя има ли смисъл пак да ходя да ми вливат магнезий. Много ми е депресиращ престоя в болницата и не знам дали наистина този път се налага Sad(

# 334
Бонбон4е ,още          малко ти остава ,положи малко усилия заради сладур4ето  в теб!!!

# 335
Ами, влязох. То не бяха сълзи и сополи, но реших да не рискувам. Да видим този път... благодаря за съветите, момичета, повлияха ми да взема решение, колкото и ужасно или неефикасно да е. Стискам зъби, ще успеем, нЕкак си да избутаме? Стискайте и вие, че малките човечета и те се борят, миличките :/

# 336
Надявам се, че е само за три дни.
В коя болница си?
Попита ли за инжекциите за дробовете на бебо?
На финала сме, мъничко остана.
Силно се надявам поне леглото да става за нещо, моето последния път беше чиста ламарина...  😂 Гърбът ми още помни това мъчение.
Магнезият венозно ще ти помогне за спиране на контракциите, дано мине по-леко този път Simple Smile
Ами, влязох. То не бяха сълзи и сополи, но реших да не рискувам. Да видим този път... благодаря за съветите, момичета, повлияха ми да взема решение, колкото и ужасно или неефикасно да е. Стискам зъби, ще успеем, нЕкак си да избутаме? Стискайте и вие, че малките човечета и те се борят, миличките :/

# 337
В Майчин дом Сф. Вече ми е трети път и е до болка познато. Направо ми ги назначиха кортикостероидите, предполагам, че това е за дробчетата. 2х2 ампули в рамките на 24ч. Иначе менгемето на корема ми веднага се поотпусна. Те конткракциите не изчезват, но значително намаляват от системите с магнезий. Естествено, започват да се засилват като махнат системите, ама сега е помпане Grinning Дано да не е за повече от 3 дни Simple Smile предните пъти бая повечко си полежах :/

# 338
Аз последните две влизания в болница си носих топ матрак.Родих се от кеф Joy

# 339
Мисля, че зависи от т.н "пътека" за колко дни е. 3/5/7.т.н
Аз в Шейново лежах.
А това за топ Матракът и аз сериозно си го мислех за като родя, но се чудя дали ще позволят.
Ако ти става лошо от магнезия, пийй повече вода, аз така избутвах.
В Майчин дом Сф. Вече ми е трети път и е до болка познато. Направо ми ги назначиха кортикостероидите, предполагам, че това е за дробчетата. 2х2 ампули в рамките на 24ч. Иначе менгемето на корема ми веднага се поотпусна. Те конткракциите не изчезват, но значително намаляват от системите с магнезий. Естествено, започват да се засилват като махнат системите, ама сега е помпане Grinning Дано да не е за повече от 3 дни Simple Smile предните пъти бая повечко си полежах :/

# 340
Аз лежах в Авис Медика, Плевен, където условията бяха добри като за болница, но тя е частна. Продължителността на пътеката беше три дни, за което време трябваше да платя 65 лв. Аз стоях пет дни, изписаха ме на шестия и платих същата сума. Исках да съм сигурна, че ситуацията е овладяна. Разбира се, на никой не му е приятно да пребивава в болница, но целта е по-важна от всичко - да задържим нашите бебчета, колкото се може по-близо до термин. Аз бях и в много ранна седмица - 19 и ако недай си боже нещо се беше случило бебето нямаше да има никакъв шанс. Друго е да си минала поне 30+ седмици. След изписването, вече трета седмица, продължавам терапията с магнезиий в доза 3*2 и за момента мисля, че нещата са добре. В понеделник съм на преглед, когато ще ми кажат така ли е в действителност. Искрено се надявам, че дължината на маточната шийка е нормална. Изписаха ме с 45 мм. и ми казаха, че не е задължително само да лежа, мога и да се движа, но да не се натоварвам, което аз се опитвам да спазвам още от самото начало на бременността.
Искрено се надявам всички ние да успеем и да сме щастливи с нашите бебчета!

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 10:20 от Helinor17

# 341
На мен от матраците в Майчин дом още не могат да ми се оправят бедрата 😀, а родих преди 6 месеца. Възглавница си носех всеки път, за матрак не съм се срещала 🤔.
Всяко усилие или лошо усещане си заслужават за този сладък резултат.

# 342
Helinor17, 45 мм е перфектна шийка!

# 343
Още ме е яд ,че отначалото не си носих топ матрака ама ме беше срам Grinning накрая един ден мъжа ми го донесе и бях като принцеса в покоите си Joy всички доктори се забавляваха с мен.Мисля,че общо около месиц и нещо съм стояла в болница...разпокъсано де Joy аз доброволно ходих...в началото плачех...после свикнах и бях ок.Знаех целта и не ми пукаше грам,че съм там.

# 344
  • София
На петия етаж в Майчин дом не беше толкова зле положението с матраците.Поне не бяха пружини,в които доволно си потъваш.
На седмия преди ремонта,на третия ден престои гърба ме болеше повече от секциото.
 В Надежда ,където лежах преди 26 г.с вече беше друга работа.Нямах проблеми с матраците,но всеки път надлежавах пътеката и доплащах по 110 лв на нощ.Ех тая добра неонатология в Майчин дом,бая болежки в гърба ми причини.

Общи условия

Активация на акаунт