Лежащи мами - 40

• 57 699
  • 795
  •   1
Отговори
# 75
Здравей,
Не съм имала,но според мен се консултирай със специалист.Може и да не е нищо особено,но все пак.
Имаш ли доверие на лекуващия ти лекар?
Колко ти е шийката като размери, коя седмица си?
Здравейте момичета, и аз от миналата седмица съм в групата на лежащите мамчета. Прокървих в 24 г.с., след преглед АГ каза, че малко се е размекнала шийката (не я премери с вагинален ех., а само с ръка) и каза че от там идва кървавата слуз. Увеличи ми магнерота на 3х2 и каза да лежа, че кръвта ще спре на следващия ден. Така и стана, но слузта си остана - жълто зелена, почти всеки път след ходене до ВЦ, полепва по хартията и мисля, че става повече. Цял ден му звъня, но не вдига и се тревожа да нее от шийката това. Sad някой имал ли е нещо подобно ?

# 76
FilleFrancaise 24+5 г.с. Незнам колко см е шийката, понеже не я премери с вагинален. Опипа с ръка и каза, че се е размекнала. Притеснявам се да не е започнала да се скъсява и да падат парченца от тапата Sad , че като чета навсякъде точно така я описват.

# 77
Раничко е за тапа.
От София ли си?Лекарят ти вдигна ли ти?
Не мога да кажа,дали е ок или не е.
,това е за проф. мнение.
Странно ми е, че не е измерил шийката,откровенно да ти кажа.
От моя гинеколог знам,че  спазмолитиците размекнат шийката,на мен категорично ми е казал да пия само при нужда.(Почти всеки ден в моя случай).

FilleFrancaise 24+5 г.с. Незнам колко см е шийката, понеже не я премери с вагинален. Опипа с ръка и каза, че се е размекнала. Притеснявам се да не е започнала да се скъсява и да падат парченца от тапата Sad , че като чета навсякъде точно така я описват.

# 78
  • Варна
Аз съм в края на 22гс, но лежането ми е от 20 дена и не е толкова трагично още. Времето е ужасно и без това и не ме е яд толкова.
Седя седнала само докато хапвам сутрин и вечер и от време на време на дивана в полулег като си пиша курсовите работи, че в легнало положение няма как...
Вчера излязох за 10мин. супер бавен ход до магазина с мм, ама тегава работа ми е комбинацията права + ходене. Права мога да седя , ама включа ли и движения повече от дивана до тоалетната и ми тежи и едни разтягания усещам , слава богу без контракции.
Аз също смятам, че по-малко раздвижване за ръцете, гърба, кръста може...даже вчера в леглото в страничен лег и по 10-тина пъти краката си вдигах настрани. Мен най ми е трагично към опашката все усещам болка от това лежането...
На мен лекарите ми позволиха след серклажа по 30-40 минути ходене и смятам след празниците да ги правя за покупки... 10 минути в колата до някой магазин и после малко права да поразгледам колички, кошарки...и после оп пак в леглото. А юни да вляза в 8-мия живот и здраве, ако съм добре и до плажа ще се замъкна ! Grinning

# 79
В доста страни отричат лежането, брат ми е лекар и се учуди защо лежа, но предпочитам така! В Русе ще си раждам в АГ-то, мисля, че е Ок базата, изцяло ново е от няколко години- все още ми е малко далеч да си мисля за този момент, но и за там имам притеснения кое как ще мине 😁 А ти откъде си, къде ще раждаш?
Само някой да не ме пита защо примерно не ходя при бойчеви в Тутракан- да ви предупредя, момичета, тежките случаи от там ги връщат в Русе. Така че ясно кой колко разбира... Simple Smile)

# 80
Аз ще раждам в София където живея,но пък съм от Русе,най-хубавият град на света ❤
Така страдам,че за първи път няма да съм на Великден там,но...
Аг отделението е добро, имам приятелки раждали там, доволни са.Има и стари кадри,както и по-нови.
За Тутракан, до колкото знам,там ако имаш някакъв проблем със зачеването, или за ФМ(мисля, че в Русе няма апарат 4D)?иначе няма какво да ти кажат или направят  повече от това което в момента, в тази ситуация.
За второ мнение,ей така може...но пък и път си има до там,не се препоръчва.

В доста страни отричат лежането, брат ми е лекар и се учуди защо лежа, но предпочитам така! В Русе ще си раждам в АГ-то, мисля, че е Ок базата, изцяло ново е от няколко години- все още ми е малко далеч да си мисля за този момент, но и за там имам притеснения кое как ще мине 😁 А ти откъде си, къде ще раждаш?
Само някой да не ме пита защо примерно не ходя при бойчеви в Тутракан- да ви предупредя, момичета, тежките случаи от там ги връщат в Русе. Така че ясно кой колко разбира... Simple Smile)

# 81
  • Варна
Ива, живея на един подлез разстояние от морската градина, така че усилията за стигане до плажа няма да са големи. Simple Smile
Поне при мен с моя случай шийката се скъсяваше от самата тежест... не от контракции или нещо друго. За това и превантивно серклаж докато все още има дължина и няма разкритие. Тоест колкото повече напредват седмиците и ми натежава, толкова по-бързо се скъсява шийката. Гравитацията  при мен си играе роля, така че ще я карам повече легнала, за да няма тежест на капризната шийка Wink
Да се радваме на дъждовното време от дивана Grinning

# 82
На мен също не ми се пътува, ама намам избор. За всичко ходя в Плевен, който ми е на 70 км., а миналата седмица от болницата, където лежах с контракции до София за фетална. Какво да права като живея в скапан град без грам качествено медицинско обслужване и само с едно забележете АГ, без отделение в нашата умираща болница. Слава богу, засега намам поне предписание за пълно лежане, но съм след икси и умирам от страх как ще избутам до края, че съм по средата на пътя.

# 83
Здравей,
Щом нямаш предписание за пълно лежане,няма проблем да си пътуваш Simple Smile
А пък и само с едно АГ...къде живееш?Поне има областен град на що годе прилично разстояние.
В София при кого ходи?
На мен също не ми се пътува, ама намам избор. За всичко ходя в Плевен, който ми е на 70 км., а миналата седмица от болницата, където лежах с контракции до София за фетална. Какво да права като живея в скапан град без грам качествено медицинско обслужване и само с едно забележете АГ, без отделение в нашата умираща болница. Слава богу, засега намам поне предписание за пълно лежане, но съм след икси и умирам от страх как ще избутам до края, че съм по средата на пътя.

# 84
Здравей,
Щом нямаш предписание за пълно лежане,няма проблем да си пътуваш Simple Smile
А пък и само с едно АГ...къде живееш?Поне има областен град на що годе прилично разстояние.
В София при кого ходи?
От Свищов съм. В София ходих на фетална при Марков.

# 85
Раничко е за тапа.
,това е за проф. мнение.
От моя гинеколог знам,че  спазмолитиците размекнат шийката,на мен категорично ми е казал да пия само при нужда.(Почти всеки ден в моя случай).

Магнезия спазмолитик ли се води?

# 86
  • Варна
Раничко е за тапа.
,това е за проф. мнение.

Магнезия спазмолитик ли се води?
Не

# 87
Здравейте момичета.
За съжаление при мен ситуацията се влоши.
Вчера малко прокървих.Ходих на преглед, шийката ми се скъсила още...сега ще я мерим на 7 дни и ако се скъси още малко, в болница докато родя Sad
Дано устискам още четири седмици.

# 88
Милата Sad спокойно и аз ходех всяка седмица, даже така бях по-спокойна. Сега на две седмици не ми е толкова лежерно. Лежи максимално много! Ако трябва болница влез- За добро е. Аз за всеки преглед пътувам с багаж за болница Sad. Не мисли сега за това, знам колко е трудно- но така няма да стане по-добре. Господ си знае работата! Много палци от мен! 💋💋

Аз пък от вчера имам едни бодежи към срамната кост...не са постоянно, но бебето е много ниско и ме е страх не искам още да раждам Sad
Дано на прегледа няма нещо, че док каза и, че ми е чувствителна матката Sad

# 89
  • Варна
FilleFrancaise, ще полежиш под наблюдение и ще се наредят нещата.
Колко и как ти я измериха ? В коя седмица си сега ?

Общи условия

Активация на акаунт