Лежащи мами - 40

• 58 654
  • 795
  •   1
Отговори
# 345
То и аз доброволно си идвам, като нещата станат много зле. На петия етаж съм, няма проблеми с матраците ок са. Възглавниците са кофти, но това е. Като за без пари. В надежда е по-скъпо от четири звезден хотел. А като слушам повечето ми познати винаги се е налагало да останат и няколко нощувки без пътека там. Поне в държавните болници си правят каквото си искат и ти сменят пътеките. Е, да за сметка на всичко останало.
Лошото е, че ефектът от системите преди беше няколко дни и после пак си бия главата вкъщи какво да правя. Дано този път поне има малко по-дълготраен ефект, но определено има разлика в усещането на матката. Страничните ефекти не ги коментирам....

# 346
За страничните ефекти знаем всички за съжаление Sad
Аз последния път спях по 30-40 минути на денонощие, не повече.
Матката щом е спокойна е супер Simple Smile))
Ти в коя г.с си?
То и аз доброволно си идвам, като нещата станат много зле. На петия етаж съм, няма проблеми с матраците ок са. Възглавниците са кофти, но това е. Като за без пари. В надежда е по-скъпо от четири звезден хотел. А като слушам повечето ми познати винаги се е налагало да останат и няколко нощувки без пътека там. Поне в държавните болници си правят каквото си искат и ти сменят пътеките. Е, да за сметка на всичко останало.
Лошото е, че ефектът от системите преди беше няколко дни и после пак си бия главата вкъщи какво да правя. Дано този път поне има малко по-дълготраен ефект, но определено има разлика в усещането на матката. Страничните ефекти не ги коментирам....

# 347
  • Варна
Забелязвам, че основно в групата пишат жени, не толкова със скъсени шийки или серклажи, а по-скоро с контракции.
Не, че групата е за серклажи или нещо подобно, просто ми прави впечатление, че явно много жени имат контракции.
Добре де, тези контракции нали уж са нормални за подготовка за раждане, по няколко на ден. Вие по колко имате, че чак до болница стигате и лежите на системи нон стоп ???
Аз знам, че в моя случай със серклаж не е хубаво да имам контракции, защото именно те скъсяват шийката и все пак казват, че е нормално да имам по 10-тина на ден.... не че знам дали трябва да са силни с болка или само стягане на корема. Аз имам по няколко на ден въпреки, че лежа и те са основно като ми с енапълни пикучни мехур и не стана на време или като седя права по -дълго... но са за 3-4 секунди  и не обхващат целия корем и минават. Веднъж съм имала 2 силни стягания на целия корема с болка и тогава се наложи да седна и минаха !
Не знам всъщност кои контракции са опасните за скъсяване на шийката ?

# 348
Точно тези със силните болки. След грипа ми се появиха такива и резултата е на лице - 50% скъсяване за няма и седмица. Сега с антибиотика и прогестерона почти изчезнаха но ... вече, като са направили белата.

# 349
  • Варна
Ти си и с близнаци.. колко е сега шийката ти?

# 350
Ти си и с близнаци.. колко е сега шийката ти?

От 4 на 2 падна за 5 дена, стои си на два, сега ще видим пак след 2-3 дена.

# 351
  • Варна
Охх, дано сега като няма контракции и като пиеш прогестерон да се е поудължила малко.
Моето АГ като гопитах за това удължаване дали е възможно направо ме уби с поглед ! Ама като чета при колко много жени се е случило и си мисля, че може пък при някой да става... не при мен разбира се , аз съм карък и дори със серклаж се скъсява моята .
Ще си пазим диваните и това е !

# 352
Прогестерона е доста - х 400 мг сутрин и вечер - Cyclogest. Казаха ми, че е по-добре ректално, но мен ми е противно и го слагам вагинално. Дано има ефект поне това.

# 353
Аз спрях прогестерона преди 5 дни, като постепенно намалявах дозата на утрогестана. Казаха ми, че щом дължината на шийката е нормална мога да го спра. Пих го до 22 г.с.

# 354
  • Варна
Доста голяма доза и хич не съм го чувала. Ти в БГ ли си ? Че тука нали все утрогестан изписват.
Аз го пия утрогестана и се надявам да има ефект . Вагинално не ми действаше добре на флората Grinning
A пък там където ми правиха серклажа бяха на мнение , че няма смисъл от утрогестана, а за вагинално напълно забраниха да бъркам вътре...
Пиши след прегледа как си и дали има подобрение в шийката.

# 355
До някакъв период може да се възстановяви.(Мисля около 30 г.с), после вече не.
Аз съм в 34 г.с и моят лекар твърди, че от тук нататък няма подготвителни контракции, всички са патологични.Все пак по няколко на ден е приемливо.
Шийката се скъсява точно от контракции, за това те са предпоставка за белята...
Охх, дано сега като няма контракции и като пиеш прогестерон да се е поудължила малко.
Моето АГ като гопитах за това удължаване дали е възможно направо ме уби с поглед ! Ама като чета при колко много жени се е случило и си мисля, че може пък при някой да става... не при мен разбира се , аз съм карък и дори със серклаж се скъсява моята .
Ще си пазим диваните и това е !

# 356
  • Варна
Патологични контракции след 34гс ?! Патологични могат да бъдат в 20гс, ама в края на 8-ми началото на9-ти месеца .. едва ли.
Е то точно тогава почват да стават по-чести и е нормално да ги има, защото наближава раждането и матката и шийката се подготвят. Не бих казала, че думата е патологични.

# 357
Това му бяха точните думи.
Мисля, че имаше впредвид че е рано за истински и подготвителни.
Патологични контракции след 34гс ?! Патологични могат да бъдат в 20гс, ама в края на 8-ми началото на9-ти месеца .. едва ли.
Е то точно тогава почват да стават по-чести и е нормално да ги има, защото наближава раждането и матката и шийката се подготвят. Не бих казала, че думата е патологични.

# 358
Момичета шийката ми вече я няма,отваря се канала от движенията на бебо.22 седмеца стигнах и чакаме.Има ли мама която до лежи сега в МД?
Ох милата,ама как няма кой да ти направи серклаж...
Моят го сложиха в 21 седмица ,шийка и аз нямах,но в Надежда д-р Христов.се нае.Няма ли как да се добереш,с линейка ако трябва.Индометацин слагала ли си?
22 седмица е адски рано за раждане,в случая добрата неонатология в МД не те засяга.
Аз съм в 27г.с.Миналата седмица ми направиха серклаж на горещо със шийка 29мм,има шанс Simple Smile

# 359
Здравейте и от мен.На 03.04 направих серклаж на горещо със шийка 29мм в 26г.с.,лежах 2 вечери в болница,и АГ ми каза до няколко дни че може да се раздвижвам по малко.Е хубаво,но на 09.04. се разходих за около 20 мин. и корема ми се стегна целият,без болка само стягане,но седи така,не да стяга и отпуска като контракции,оказа се обаче че и това било контракции.На 11.04 пак в болница на системи...Преди да ме приемат обаче,гледахме шийката с вагинален и пак си е 29мм,нали уж трябва да се скъси или увеличи,а седи пак в едно положение?И вчера ме изписаха и сега пак си лежа...и така до края Sad

Общи условия

Активация на акаунт