Лежащи мами - 40

• 57 778
  • 795
  •   1
Отговори
# 480
Моя лекар каза, че ако ми е ок, да си лежа.
На мен ми е добре по гръб, не ми създава неудобства, така че се лежа така Simple Smile
На мен акушерката ми каза, че по гръб стават контракции и ти прилошава и се кара ако легне някой по гръб.

# 481
Май всеки доктор си има свои теории, той моят не е чул тази за контракциите и лежането по гръб- може и да я отрече, хаха

# 482
  • Варна
Прегледа ми мина днес, чух добри новини и бяхме като изтървани с мм по задачи- ходихме до един магазин и гледахме колички, купихме кошара от едно семейство, заносех си болничния до работа, ходихме в една приятелка, където лежах де... и ни затрупа с дрешки, играчки и други неща , които няма да позлва вече.
Сега съм с болки в краката, кръста, гърба Grinning И за капак пих днес за втори път диаспорал 300 на гладно и така ме пресече в тоалетната... дано утре нямам разстройство пак...

Тааааа гледаха ме на най-новия и лъскав апарат в болницата с вагинален ехограф иииии супер изненадващо шийката от 25мм преди 2 седмици, сега я измери 33мм ?!?!!??!? Гледа доста, мери я 3 пъти и каза, че дори и да дава разлика апарата 100 % имам поне 3см шийка. С режима, който спазвам каза, че ще си стигна до 9ти месец, но препоръча по малко да се разхождам.
Определено каза, че имам напрежение в корема, което не определи като контракции, защото дори и легнала по гръб с пуснати , изпънати крака аз усещам едно дърпане ниско долу... но тя не отрази да е контракции, а само че е по-стегнато и напрегнато ниско долу. Според нея магнезия, колкото и да го пия няма доказателства, че влияе на контракциите. Това , което влияе каза е Гинипрала... ако съм си намерилана таблетки  да почна по малки дози , ако стягането продължава. Имало гинипрал за вливане, ако стане зле работата да ходя за ден да ми вливат или да ме приемат в патология и няколко дена там да ми вливат. Нооо ако станело много належащо.
Чела съм, че гинипрала на таблетки не се намира никъде вече, нали така ?!
Поне шийката не е скъсена, конеца бил здраво затегнат, няма разкритие... бебето върви с няколко дена напред , аз съм 26+2гс и тежим цели 900 грама , отговаряйки на 27 седмица!

# 483
Супер, ето че действат терапиите, още малко и си в безопасни седмици, ти даже вече си, сега само трябва да дебелеете Simple Smile

# 484
Браво за шийката!!!
Напълно възможно е да се увеличи и аз бях така от 2,5 в 27 г.с до 3.2 в 29.
Но имай впредвид, че вероятността поне съдейки по моя опит да се скъси отново, никак не е малка.
А и след определен период (Мисля около 30 г.с) вече не се и увеличава пак.
Аз лично бих ти препоръчала лежане поне още няколко седмици...
Моята шийка от 3,2 в в 29, в 31 вече беше 2,3 ... и от там нататък надолу.
Важно е да се види дали е мека също.
Иначе честито за всички нови бебе неща 😍😍😍
Прегледа ми мина днес, чух добри новини и бяхме като изтървани с мм по задачи- ходихме до един магазин и гледахме колички, купихме кошара от едно семейство, заносех си болничния до работа, ходихме в една приятелка, където лежах де... и ни затрупа с дрешки, играчки и други неща , които няма да позлва вече.
Сега съм с болки в краката, кръста, гърба Grinning И за капак пих днес за втори път диаспорал 300 на гладно и така ме пресече в тоалетната... дано утре нямам разстройство пак...

Тааааа гледаха ме на най-новия и лъскав апарат в болницата с вагинален ехограф иииии супер изненадващо шийката от 25мм преди 2 седмици, сега я измери 33мм ?!?!!??!? Гледа доста, мери я 3 пъти и каза, че дори и да дава разлика апарата 100 % имам поне 3см шийка. С режима, който спазвам каза, че ще си стигна до 9ти месец, но препоръча по малко да се разхождам.
Определено каза, че имам напрежение в корема, което не определи като контракции, защото дори и легнала по гръб с пуснати , изпънати крака аз усещам едно дърпане ниско долу... но тя не отрази да е контракции, а само че е по-стегнато и напрегнато ниско долу. Според нея магнезия, колкото и да го пия няма доказателства, че влияе на контракциите. Това , което влияе каза е Гинипрала... ако съм си намерилана таблетки  да почна по малки дози , ако стягането продължава. Имало гинипрал за вливане, ако стане зле работата да ходя за ден да ми вливат или да ме приемат в патология и няколко дена там да ми вливат. Нооо ако станело много належащо.
Поне шийката не е скъсена, конеца бил здраво затегнат, няма разкритие... бебето върви с няколко дена напред , аз съм 26+2гс и тежим цели 900 грама , отговаряйки на 27 седмица!

# 485
  • Варна
Благодаря !
Тя шийката ми не е мека по принцип. Един лекар каза само, че е по-мека... но никой с това не ме е притеснил повече . Не е ли само с ръка  да се опипа дали е мека ? Защото от серклажа повече ръка вътре не е влизала Grinning Не знам виждали се дали е мека с ехографа ?!
Аз продължавам да лежа стриктно до следващия преглед, но пък неделя ще ходим на сватба и ще си седя седнала за няколко часа , но поне ще съм по-спокойна.
Да дебелее само малката, че аз съм само +2 кг и с корем, а ходя като слонче и ми тежи от сега !

# 486

Има ги в Турция.Струват 25 евро,но са много вредни не случайно са изтеглени.За системите ако ги спрат и не се продължи с таблетки има опасност да се предизвика раждане.Аз също бях на кръстопът м/ у тях и салбутамола,но след стабилно четене в интернет и не само в наще сайтове и консултация с 7 доктора взех салбутамола.Гинипрала преминава през плацентата и влияе както на плода така и на майката.Наистина те съветвам да се запознаеш отблизо с този препарат.

# 487
Аххх не си тюленче като мен,колко хубаво.
Ти щом си със серклаж, сигурно повече от мен може да си хойкаш.
Да, с ръце се проверява така ми каза моят доктор, че е мекичка.
Аххх сватбаааа, приятно изкарване на вас двете и на половина.

Благодаря !
Тя шийката ми не е мека по принцип. Един лекар каза само, че е по-мека... но никой с това не ме е притеснил повече . Не е ли само с ръка  да се опипа дали е мека ? Защото от серклажа повече ръка вътре не е влизала Grinning Не знам виждали се дали е мека с ехографа ?!
Аз продължавам да лежа стриктно до следващия преглед, но пък неделя ще ходим на сватба и ще си седя седнала за няколко часа , но поне ще съм по-спокойна.
Да дебелее само малката, че аз съм само +2 кг и с корем, а ходя като слонче и ми тежи от сега !

# 488
А какъв дискомфорт усещате,които сте със серклаж?Аз например понякога придърпване,или като ме рита ниско имам чувството че ще скъса конеца ли,не знам и аз.Някой път парене....Нормално ли е?

# 489
Мис браво много хубави новини.
Далинда аз съм със Етко серклаж на 17 дни и понякога осещам тъпа болка все едно в горният край на шийката вътрешната част но се надявам че е от затварянето на самата шиййка дано не е от отваряне само.

# 490
  • Варна
Aз не мисля, че усещам нещо от серклажа.
Вчера АГ-то ме пита дали тези усещанеия за дърпане ниско долу са започнали след серклажа, но всъщност не са... започнаха с растежа на корема. Тя каза, че понякога заради здравия серклаж може да усещам разтягания ниско долу, но при мен серклажа мина прерфектно въпреки, че бях в 21гс+6 , нямах кървене, а само леко зацапано течение, нямах и контракции.. просто корема ми почна да расте и да усещам и контракции и дърпане.
Моето бебе е по-нисичко долу, матката ми е още по-наедряла, аз я усещам навсякъде малката , нооо и много ниско долу, където й е главата и АГ-то потвърди, че е нисичко , но не като проблем. Аз за това си мисля, че усещам тези разтягания и тежест ниско долу.

FilleFrancaise, благодаря ! Въпреки, че ще седя на стол няколко часа все пак ще присъствам на хубаво събитие и се вълнувам. Няма само да тропкам народни танци, а сме танцьори, но има време и за това !

# 491
Ехо Мирелка мисля, че днес те изписаха след мнооого време в болница.
Как си, прибра ли се?
Какви са прогнозите?
Честито ти завръщане у дома Simple Smile

# 492
Момичета, как сте?
Искам да питам нещо леко извън темата- наизлязоха стоножки къщни в стаята, в която ще е бебето. Моля ви! Ако знаете безопасни неща за пръскане, че ме е страх да не стане нещо с мен и бебето Sad. Цяла бременност се пазих и от най-безобидни препарати, а сега в края направо не знам как ще се справим...

# 493
Мен гинипрала ме спаси да не родя по-рано, контракциите ми бяха невъзможни и не се повлияваха от нищо, освен от него. Страничните ефекти са мега зле, но се свиква.

# 494
Момичета да се отчета вчера цял ден имах болки по средата изплаших се и писах на Христов.Той ми каза да не гадаем и да отида до болницата.Във спешното мнооого се изненадах 39мм шийка напълно затворена плацента предна горна което страшно много ме зарадва беше ниска.Според дежурния Кръстев болката най вероятно е от ритането на бебето.Но въпреки всичко влезнах в болницата за мое успокоение:stuck_out_tongue_winking_eye:

Общи условия

Активация на акаунт