Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 март 2018, 18:46 ч.

странно съвпадение или

 • 2 374
 • 5
 •   1
Отговори
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 398
искам да ви попитам как ви се струва следната ситуация-бабата на бившия ми мъж още бяхме гаджета по това време почина на рождения ми ден на 4 година от връзката ни.И така всеки рожден ден докато бяхме заедно беше свързан и със смъртта на баба му. Свекито много обичаше да отиде сутринта на гробищата , а после на рождения ми ден.Напълно я разбирам майка й е , ама може да отиде на следващия ден или поне да не идва на рождения ми ден.Години наред се чувствах гадно от това ,но нищо не съм й казвала .След 14 години се разделихме с мъжа ми и след две години почнах връзка с друг мъж и точно на 4 година от връзката ни на рождения ми ден почина баща му.
Какво да направя за да спра това повторение.Вече от една година не съм с този човек , но не искам и със следващия да се получи нещо такова.

# 1
 • Мнения: 2 837
Всеки ден се раждат и умират хора.Какво точно искаш да спреш,не разбрах?И кой изобщо помни дати на баби,дядовци,3-ти братовчеди и т.н,че и ги свързва с нещо си.Четох за Китай,че повече от 50% от населението били под 20годишни-може би трябва да отидеш там,предполагам,че смъртността,която те тревожи толкова ще е по-малка.

# 2
 • Мнения: 659
Да, наистина е странно. Има някаква повторяемост на четворки. Отиди на църква, разговаряй с поп. Да ти прочете някоя молитва. Дано да не ти се случва повече, точно по този начин.

# 3
 • Мнения: 111
"Съвпадението" е прекалено точно за да е именно такова.
Звучи ми като ненаучен от теб урок. Отговорът на въпроса ти малко или много се състои в разказа ти - може би прекалено много не си се чувствала добре с идеята, че някой е починал на рождения ти ден и това трябва да ти се припомня всяка година, и сега Вселената е решила да те постави в същата ситуация отново, за да извадиш необходимата поука от това. Въпреки че звучи шаблонно и лесно на думи, може би просто трябва да се успокоиш и да видиш, че смъртта е също толкова естествена колкото живота и няма нищо грешно и нечисто в отбелязването на което и да е от двете, че да се налага да не са в един и същи ден, например. Използвай го като допълнителен мотив да си благодарна, че си жива и да оцениш по още един начин този дар, който ти е бил даден на същият ден преди еди колко си години, както и да си щастлива, че изобщо има кой да те уважи и да бъде с теб на тази специална за теб дата, въпреки че се връща от помен, да речем.
Просто по-философски поглед върху смъртта е нужен при теб, и преодоляване на предразсъдъците свързани с нея. Така поне го виждам аз.

# 4
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 398
може и така да е , но аз когото ходя на гробища после се чувствам ужасно става ми много зле.не знам свързвам това място с много негативни емоции и може би подсъзнателно смятам че тя ми носи от тях на моя все пак зареден с положителни емоции ден.а че ситуациите се повтарят докато не си научим урока сигурно е така-затова попадаме на един и същ тип партньори, приятелите ни ни използват например, не ни върви в работата защото еди как си се държим и реагираме.интересно ще ми е какво мислите защо привличаме еднакъв тип мъже в живота си и как да го променим

# 5
 • Мнения: 111
Отговорът е абсолютно същия - имаш ненаучени уроци, неща за усвояване. Всеки случай е индивидуален, поглеждаш конкретната ситуация и особено търсиш за повтарящи се сюжети и всичко лъсва доста лесно.

Общи условия

Активация на акаунт