освен това не се и опитвам, за мен шоколадът е неоходимост и ако не го употребявам влияе зле както на мен така и на хората около мен шоколадозависима съм!
я не се лишавай от това удоволствие
виж какво пише Шоколадът е толкова вкусен, че организмът отделя химикала ендорфин в мозъка - и затова нищо чудно, че ни се иска да хапнем отново и отново от него. Хубавата новина е, че шоколадът съдържа полезните за имунната система антиоксиданти (в какаото), както и полезни минерали като магнезий и мед. Млечният шоколад е богат на калций. От друга страна, малко количество висококачествен натурален шоколад понижава холестерола в кръвта. Натуралният шоколад е силен антиоксидант - почти равностоен на зеления чай и червеното вино.
Британски учени са открили, че две съставки в кафето, шоколада и кока-колата могат да намалят значително риска от рак и сърдечни заболявания, предаде АФП.
Тези две съставки са известният кофеин и по-малко известният теофилин. Те влияят върху действието на ензим, който контролира растежа, движението и оцеляването на клетките, като блокира растежа на клетките, както и процеса на съсирване на кръвта
Шоколадът предпазва от сърдечно-съдови заболявания, сочи доклад, публикуван в "Американ джърнъл ъв клиникъл нютришън", предаде ПА. Учени са установили, че процианидинът, който се съдържа в сладките изделия, предотвратява образуването на тромбоцити. Опити с доброволци показват, че в кръвообращението на любителите на шоколад настъпвали значими положителни промени.
как да му устоиш