Пролет се задава, ОКТОМРИйчето усмивки ни раздава - Тема 6

• 60 153
  • 780
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз също не съм искала да напиша нещо лошо или укоряващо. Да е живо и здраво детенцето.

Но все пак смятам, че нищо с бебето, не се случва от самосебе си без наличие на минимална стимулация от страна на родители. Все пак е нещо, което родителя може да контролира.

В нашия случай ако не провокирам бебка с играчки и говорене, когато е по корем, може би ще отнеме доста повече време да се обръща. Simple Smile

В кои месеци е добре да се посети очен лекар? Педиатърката не ни е казала още, но аз искам да направим консултация.

# 361
Аз не смятам, че прохождането има общо с това на родителите.
Аз я подпирам на крачета ама не иска. Хич да не прохожда  скоро ще остана без кръст съвсем:)

Нямам никаква идея и аз защо всичко се обяснява с това, но е така! Всички роднини само това намилат. Може би има общо с физиката и от там с развитието? Нямам идея... Нищо не разбирам от тези неща :Д

Лизи, сори пак ако нещо, нали.

Добре, че сте тука, че иначе мн щях да се панирам с това невъртене на Ради ахах. Свеки ми разправя как мъжа ми на 3 месеца седял вече, не сме правели достатъчно гимнастика, глупости... и почнах да се филмирам вече. То само тва ми липсва, покрай костното образувание и корема й още нещо да цъфне. Ама явно не е толкова рядко. Педи вика че и малките кг допринасят за това да не е много подвижна, ортопеда си каза, че е малко ленива, но иначе е в тонус. А бе няма да навреди киндиру при вс положения :Д

Елинор, 6 месец някъде казват. До тогава изчезвало някакво кривогледство моментно, което се появява при бебовци.

# 362
От няколко дни забелязвам,че когато сложа Богомил прав в леглото до въртележката му се вкопчва в нея и стои сравнително стабилен, като го придържам,но не вярвам да проходи скоро, а и хич не го бързам,че после жална ми майка.Той сега с въртенето ме прави луда,че камо ли с ходенето.. Бърза много това дете.За къде..и аз не знам Sad

# 363
Така, Ема вярвам, че всичко ще мине и ще се смееш клед време на тези трудности, гушкам те.
За прохождането напълно съм сигурна, че колкото и да стимулираш детето, няма как да проходи, ако не е готово. Аз твърдо вярвам в естественото развитие и ще подкрепя тезата си с това, че Лори от 3 месечна я карам да се обръща, а започна едва преди 2 седмици. Дали съм я подпомогнала? Изведнъж от гръб се озова по корем, рязко.Всяко дете индивидуално се развива, то ако родителите помагаха със стимулиране да има проходили деца още на 3 месеца. Всичко е ген, структура, подвижност. Лорен много обича да скача, като я придържам и да се подпира на крачетата си, силно се съмнявам да проходи по- рано.Не си налагам мнението, да не се обиди някой.

# 364
  • София
Аз мисля, че си се знаем от повече от година и няма кой за какво да се обижда.Simple Smile
Децата не са еднакви и това е. Ето Елени се роди най- едра на кг от всички тук, а на 5 месеца няма и 7 кг още.
Аз на синът му като му говорех картинки песни ми не ще да говори и това е. И на три като помна е няма такава латерна като го слушам ме изморява само. Наборче негово на годинка говореше като мен и вас.

# 365
И Богомил няма 7 кила.. Аз мисля, че си е добре детето, но педиатърката о иска малко по-пълничък. Но взе да наддава добре. Ще видим какво ще каже средата на другия месец

# 366
  • София
Иска тя после да ти дудне, че е дебел. Я си го карай както ти усещаш. Ако е гладен няма да седи и да трае със сигурност.

# 367
Очарована съм от пробния урок Киндеру. Ще водя детенце. Тя си умря от кеф, то беше гукане, цвъркане, общуване... Позволи даже на психоложката да я пипа и й беше приятно. От зор да стигне до едно друго бебенце пропълзя до него и се гледаха, усмихваха се един на друг, въобще цялата тая работа тръгна добре. Оказа се голяма жилка, аз не съм я познавала в тази светлина. Да ви кажа тя отдавна седи, докато е в скута ми, но и от легнала в стоеж. Незнам дали е полезно и не й вредя по този начин, но е факт, че така й е удобно. Ако я държи да ходи, ходи с кеф, подскача, но за мен това е инстинкт на стъпалата при докосването на пода да се отблъскват, съмнявам се, че ще проходи рано, а и нямам подобни намерения да я стимулирам в тази насока.

# 368
  • София
Хитрушана, от твоя пост научих за това и се записахме за пробен урок на 28ми в гео милев. Татковицте може ли да присъстват или може с по един родител ? И прочетох че края на срока е края на април, а плащането става за 10 седмици и ако се включиш на 3тата, плащаш за 7, което е малко тъпо според мен. Имаш ли повече инфо ?

# 369
Искам и аз Киндиру. В началото на месеца си викам "грипният сезон мина, вече може". И от тогава все някой е болен вкъщи. Аз повторих. Сега бебо е прегракнал. Омръзна ми Sad

# 370
Аз ходих в Бъкстон. Няма много място, но едва ли ще ти откажат да вземеш и таткото. Плащаш за остатъка от срока, който ще посещаваш, което е разумно. Можеш да се присъединиш по всяко време на срока, няма да загубиш нищо. Те масажите и игрите в един клас целят едно,  да развият група мускули и сетива, важни за развитието на детето, именно през този етап, от 6 седмици до пропълзяване. В групата има деца в този диапазон от възраст до 7-8 месеца.
Веднъж седмично се ходи. Има и допълнителни занимания, практики, които доплащаш допълнително и посещаваш още веднъж седмично, ако смяташ, че основните не са ти достатъчно.

# 371
Аз ще ходя в клона в Овче купел като се нанесем и ще дам отзиви също. Много съм "за", те вс ме мислят за луда, понеже го мислят за училище ахахах.

Хора, да дам фийдбек, мн съм доволна от новата козметика на беба. Не че имам оплаквания от Мустела, но пък и не беше кой знае какво за цената си.

Мляко за тяло на "Здраве" - много ми харесва, държи й по-мека кожата от на мустелата крема за тяло. Обожавам как мирише, но това е индивидуално.

Къпем се с продукти на Микса - за тяло и коса, измиващи масла, измиваща пяна, всякакви неща. Много са яки.

Крем за лице на микса.

Пудра на Klorane - скъпа е, 12-13 лв, но съм много доволна от нея и аромата е жесток.

За подсичане ползвам пудрата, бупантен, судокрем.

# 372
ехо, да ви кажа, ям пици на корем, пия бира, пуша цигари хахаххаххаха и съм нов човек:) Е пия и някви лекарства:) Малкия яде пак млякото и е добре засега, рано е да се каже още но съм доволна че няма реакции като моите поне:) За изправянето ,до дете е, на моята приятелка преди 4 години връсник на големия, се изправи сам в леглото когато беше на 7 месеца, тогава моя още дори неможеше да седи:))) До човече си е и ако ти само го направи значи е готово и няма филм за крачетата, виш ако майката го е така да се каже обучила сигурно това не е ок...Гушкам ви всички, целувки от мен, мерси за подкрепата! Отивам да празнувам 4г на Големия, преди 4 г станах горда майка на най-палавото и умно детенце на света:)

# 373
  • София
Жив и здрав да ти е Ема!

# 374
Само така, Ема !
Честит да е рожденикът.

Общи условия

Активация на акаунт