Февруарски бебета 2018

• 57 244
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
Нашата бебка през деня трудно заспива за повече от 20-тина минути. Но пък нейното бодърстване започва след 10часа сутринта. Вечер ако я приспиваме след 20.30ч е във фазата на "спи ми се ама ще плача". Затова се опитвам всекидневно да напасвам храненията, да да я къпя между 19-20ч и преспиването да не е след 20.30ч. Признавам голяма дилема ми е този режим. Всяка нощ се събужда в различни часове и така всеки ден с различни часове на хранения, а от там на къпане и преспиване.
Относно килограмите, на нас педито ни направи забележка, че е наддала близо 1.5 кг за един месец. И сега не съм толкова настоятелна да си изпива цялото количество мляко. А и с радост посрещам по-дългото и спане през нощта. Тя е на 9 седмици.(това да си поправя грешката, че в предния пост я написах, че е на 12🙂).

# 496
Нашето бебенце спинка през нощта като възрастен и през деня бодърства.
Исках да ви питам тези на които е 2ро детенце,  кога акането спря да е проблем. Ние нямаме запек,  ака по 3 пъти на ден но често акането е придружено с плач пръцкането също.

# 497
Нашето бебенце спинка през нощта като възрастен и през деня бодърства.
Исках да ви питам тези на които е 2ро детенце,  кога акането спря да е проблем. Ние нямаме запек,  ака по 3 пъти на ден но често акането е придружено с плач пръцкането също.
И ние сме така преди акане.
С първото не помня такова нещо. Явно периода е съвпаднал с коликите. След 3-я месец вече акаше спокойно.

# 498
  • Велико Търново
Колко пъти на ден акат вашите бебета?

# 499
  • у нас
Вече по един. На 2м и 1 седм.

# 500
  • София

Почти на всеки памперс. Рядко пропуска. Иначе всяко акане е придружено от от газове, напъване, зачервено личице. Не помня кога се нормализираше.

# 501
Почти след всяко хранене.

# 502
  • София
На два месеца и половина - веднъж на ден или два понякога.

# 503
  • Велико Търново
Пфууууу, пак сте ми успокоението Simple Smile и моят бебок ака почти след всяко хранене и си помислих че има опастност да се обезводни, но явно е често явление акането и при вас

# 504
Това какво е нормално е инфивидуално за всяко бебче, няма един стандарт. Аз за щастие не съм имала проблеми нито с голямото, нито сега с малкото дете. Бебока от известно време ака веднъж обилно на 2-3 дни без напъване и дискомфорт, така че за нас това е нормалното за момента. Пръцките си вървят, размрънква се понякога но не са голяма драма -моя по принцип се стряска често от звуци, които той самия издава:) За сметка на това пък си яде плътно на два часа, а е вече на 10 седмици -прави една пауза от 4 часа през нощъа и една 3часа по време на обеднуя сън. През останалото време си търси на 2рия час, най-много да ми отпусне 2.5 часа. Това също приемам за нормално, щом е режим наложен от детето, въпреки че според всички книги и схеми не би трябвало да яде толкова често на тази възраст. За това кога се нормализират нещата - може би след 3тия месец се пооправят, лошото е че след това като започне захранването тъкмо са свикнали с млякото и трябва наново да свикват с човешката храна. И общо взето пак се влиза във филма със запичане, разхлабване, пръцки според това какво се дава.

# 505
  • София
И тук сме на десетина седмици, яде на макс два часа и половина и прави нощна пауза. Следобедните часове смъква на два часа, час и половина дори понякога. Мъчение си е, но на мен и кърмата ми е малко вечер, понякога никаква я няма. А от няколко дни се боря изобщо да я запазя, пак се залепих за помпата....
Ние тия дни сме ново двайсет. Мяза на скок в растежа по никое време. Не ще да спи, иска само на ръце, което правеше на предния скок и после спря, с храненето е ужас след два на обед. Сутрин е ок. Което пък е странно за такъв период. Виждам, че започна от днес да си гледа ръцете, да ги събира и чопли. Цял ден не може да спре направо. Надявам се да е скок и да мине

# 506
  • Пловдив
Мойта бебка е на 8 седмици и по 3-4 дни не ака, последния път даже бяха 5 дена. В четвъртък сме на консултация, не знам дали е нормално това. На кърма е и се храни на 3-3,5 часа. Сега пак не е акала от четвъртък (4дни). Синът ми акаше след всяко хранене, а тя...

# 507
  • у нас
Нашия хубявец е открил палеца. Вече толкова е задобрял, че щом опусне бибата и палеца моментално е в устата. Има ли и други?

# 508
  • Велико Търново
Tommelise, разсмя ме искрено Wink))

# 509
Нашия хубявец е открил палеца. Вече толкова е задобрял, че щом опусне бибата и палеца моментално е в устата. Има ли и други?
Има, има, моя хубавец откакто откри палеца не иска биба изобщо. Не знам кое е по-малкото зло, но тъй като реве неистово при вида на биба, го оставих да си смуче палеца. После как ще го отучвам не знам.

Общи условия

Активация на акаунт