Февруарски бебета 2018

• 57 250
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
Е нашата седи в количката само ако спи, има на разположение играчка или ако и махнем сенника и може да гледа. Ако се разплаче я слагам в раницата за да си зяпа и така заспива. Четох че към края на третия месец можело да им се подават пръсти за да правят опити да посядат знаете ли нещо по въпроса не е ли много рано?

# 481
Идва ми да извикам Алилуя😀 Втора вечер бебка спи 6 часа без да се събужда😊. Чаках с нетърпение това да се случи след като четях постовете тук, че има и такива паузи от сън. Тя е на 12 седмици и се храни със 120 мл. За сега возенето в количката я успива, но няма спиране и на пейка не мога да седна. Само бутане. Останах без крака, рамо по време на хранене и гръб. Мечтая за простички неща като масаж😉 Мислех, че ергономичните раници се ползват след 3-ия месец?! Но чета, че вече имате такива. Моля да ми съдействате и споделите как да си избера слинг. Какво да съобразя при избора му?До кой месец на бебето се използва и раница ли е по-подходяща за следващите месеци на бебето? 

# 482
Аз съм харесала ерг.раница Мандука,която е от новородено.Мисля след като ходим на ортопед да я вземем.
Бебо днес направи пауза от 4.5 часа.Надявам се скоро да започне да спи по повечко.Иначе хапва по 130мл.

# 483
  • Сливен
С първото дете (родено в края на есента,) съм излизала точно три пъти.
Разбирам те напьдно и аз бях така. Не можех да изляза сама и на два метра. Винаги имаше някой с мен, че Като ревне единия носи, другия Бута количката. Как завиждах на другите майки, бутат си количките, спокойно си вьрвят. А аз Като на рали и то Реве вьтре. Малката засега не прави проблем, че Ще видим Joy

# 484
Има играчки в количката,но му е интересно точно 2 минути и иска на ръце да се кокори.Не е ли рано за летен кош нали е полуседнал?Май и аз ще обърна зимния да пробвам.Какво правите като не сте на разходка? До сега по цял ден бяхме навън,но май само сутрин за малко и наблизо ще излизаме 😣

# 485
Ние и днес сме навън от сутринта със суитшър и завит с едно одеалце.
Тук / София/ не вали и е доста приятно.
Иначе и аз бих попитала какво правите, защото аз гледам да го занимавам, слагам го в шезлонга, пускам му детски песни, но понякога го оставям да си гледа / а аз да свърша нещо/ и се чувствам гузно, че няма все още с какво и как да го занимавам повече...
Моето бебе много си обича количката, а аз дори не го разхождам, защото живеем в къща с двор. Или го бутам малко и заспива, ако пък е буден - седи и си гледа и му пускам играчки.
Аз да попитам започахте ло да мажете бебетата със слънцезащитен крем или са още много малки? Какъв ползвате? Аз Мисля да купя на La rosh - някой ползва ли го?

# 486
Ние днес бяхме на консултация. За месец +4см и +680гр. Сложихме само едната ваксина, в понеделник другата. Ротавирусната ще пропуснем. Тия дни сме на ортопед, интересно какво ще каже. Кинезитерапевтът в Щерев каза, че десните вратни мускули са по-слаби и тря да работим да ги подсилим. Лл днес забеляза същото. И аз го виждам... Притеснявам се да не се изкриви....

А по какъв повод водихте бебето на кинезитерапевт,по препоръка на педито или не? И при моя малък човек като че ли основно наляво се върти,но не ми беше правило впечатление досега...

# 487
Като ви чета и се чудя дали не бъркам някъде и дали всичко на бебо му е наред.Той е на 6 седмици и тежи 5800гр.и е 64см.Знам,че не бива да се сравняват,ама все пак ми е малко притеснено.

# 488
  • Down Under
Ние сме почти 8 седмици - 5,400кг и 62см. Някои бебета просто са малко по-големи от другите. При нас таткото е висок та нашият младеж се роди 53см. Не мисля че има от какво да се притесняваш. Следящият ви лекар коментира ли килограмите? При нас казаха, че нормално върви и вече не го мисля. Моята приятелка роди 2 седмици след мен и бебо е едва 3кг сега в 6 седмица, ами то и това не е работа.

# 489
Ние и двамата сме високи,а и той се роди две седмици след термин та си мисля дали и това не оказва влияние.Тази седмица ще ходим за първи път при личният и ще го обсъдя с нея.

# 490
  • София
Аз утре ще ходя до педиатъра, за да премери бебка. Според мен за 20 дни е качила само 0.500 кг., ко ми се вижда много малко.

# 491
Като сме в къщи или лежи на повивалника,кокори се на играчките в кошарата които са над него или лежи на дивана и си зяпа през прозореца.Вече го свалих на пода върху пъзел върху ламината,много почна да се извива на дъга и да се мъчи и ме дострашава вече да го оставям на дивана без да съм наблизо да не стане беля,всички викат че за секунди става.Днес си спа в количката при разходка,но бяхме близо до вкъщи за всеки случай,утре пак така и тогава ще почна по нашите си места и по далечните паркове.Моят е само на кърма и педиатърката ми каза че по 150 грама на седмица е напълно нормално и усреднено,така че 500 за три седмици си е супер мисля.Колкото до килограмите защо се втелявате толкова,всяко бебче си е уникално и различно и си се развива както си трябва,разбира се че зависи дали е родено 2,5 кг. или 4.Моят никога не съм го сравнявала,притеснявах се само дали му стига кърмата в началото,но като го гледам такъв жизнен и любопитен ми е спокойно.

# 492
  • София
Ние днес бяхме на консултация. За месец +4см и +680гр. Сложихме само едната ваксина, в понеделник другата. Ротавирусната ще пропуснем. Тия дни сме на ортопед, интересно какво ще каже. Кинезитерапевтът в Щерев каза, че десните вратни мускули са по-слаби и тря да работим да ги подсилим. Лл днес забеляза същото. И аз го виждам... Притеснявам се да не се изкриви....
По повод на това, че има безплатни прегледи в Щерев хахаха. Шегата настрана, видях я, че предпочита на ляво да стои
А по какъв повод водихте бебето на кинезитерапевт,по препоръка на педито или не? И при моя малък човек като че ли основно наляво се върти,но не ми беше правило впечатление досега...

# 493
  • пловдив
Здравейте,искам да попитам вашите бебчета, след всяко хранене ли спят и по -колко време горе-долу? При нас, така се получава, пв дори и повече или по-малко да сме спали през деня вечер плаче по около час преди да заспи. Изглежда от преумора и нищо не помага за успокоение... Незнам вепе,каква би могла да е причината...

# 494
  • София
Вики в повечето случаи дремвс след хранене. Има час будуване, после заспива, но за кратко след което пак будуване. Има и случаи, когато пропуска сън. Определено ако има ден, в който не е спала достатъчно през деня вечер е много нервна

Общи условия

Активация на акаунт