Февруарски бебета 2018

• 57 251
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
  • Велико Търново
Момичета, знам че ще ви се стори налудничаво, но бебето ми спи постоянно и това ме притеснява. Бебето е на 2месеца, и Яде 6 пъти на ден по 120гр му правя но в общи линии ги изяжда едва 4пъти, другите два около 90 с много натискане от моя страна. Събуждам го за всяко хранене освен за нощното - там той сам се буди. Като се наяде и директно заспива. Няма кога да му правя гимнастика дори- той заспива. Мислите ли че имам повод за притеснение? Извинявам се ако ви се стори лудост, но наистина си мисля че не Е нормално да спи по толкова много.

# 466
  • София
Момичета, знам че ще ви се стори налудничаво, но бебето ми спи постоянно и това ме притеснява. Бебето е на 2месеца, и Яде 6 пъти на ден по 120гр му правя но в общи линии ги изяжда едва 4пъти, другите два около 90 с много натискане от моя страна. Събуждам го за всяко хранене освен за нощното - там той сам се буди. Като се наяде и директно заспива. Няма кога да му правя гимнастика дори- той заспива. Мислите ли че имам повод за притеснение? Извинявам се ако ви се стори лудост, но наистина си мисля че не Е нормално да спи по толкова много.

Може да си е спокойно бебенце. Говори с педиатъра, но не мисля, че е проблем. Племенникът ми беше така, едното хранене (нощното) беше докато спи.

Аз страдам от обратното. Бебка е на месец и половина и спи само 7 часа на денонощие. Според мен това не е нормално, просто не заспива. Вчера се събуди в 5 сутринта и заспа в 23'00 часа. По никакъв начин не мога да я приспя.

# 467
  • Велико Търново
Точно като ви чета и още повече сепритеснявам. На фона на вашите будни бебета моето е супер заспало. Питах педиатърката но вече и тя ще ме вземе за луда. Каза ми да го будя за хранене, а това е много трудно, наистина!

# 468
И аз мисля, че е нормално. Понеже моя почти не спи, даже на разходка понякога и търсих и аз информация и четох, че на тези месеци някои бебета спяли по 10, а други могат да достигнат до 20 часа на денонощие. Та на кой каквото му се падне май. Моето явно е от тези с 10те часа...на кой да се метне Grinning Аз винаги съм можела с много малко сън да карам и сега явно ми се връща тъпкано...

# 469
  • Down Under
И ние минахме през период на много спане. Временно е. Аз се опитах да създам някакъв режим, за да си знае той какво по кое време се случва. Сега като се събуди в 7.30 следват игри и забавления, но стане ли 11.30-12ч затварям щорите, спирам звука на телевизора и се приспиваме. Обикновено спи до към 15ч. Следва игра, къпане в 18ч и в леглото към 19-20ч. Тази седмица много го мъчи коремчето и съответно спи повече. Може би през два часа и то само на ръце. За храната на кутията пише след първия месец да давам 150мл, той е почти на два месеца, но изяжда едва 100мл и то не на веднъж, а до следващото хранене все по-малко. Хем е голям мъж вече 62см, но яде като бебе 😆 това не означава че нещо му има като си наддава нормално не се притеснявам. Колкото му се яде, толкова.

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 04:03 от gordi

# 470
  • София
Здравейте, по колко пъти хапват вашите бебета ? Моето бебе е на един месец и за 24 часа хапва 8 пъти, това добре ли е или е много и да увелича количеството мляко, а да намали броя хранения или няма значение,почти изцяло на АМ е, по 100мл .давам.

# 471
  • Велико Търново
Didi1310,  според мен си се ръководи по бебето - когато е гладно му давай. 100гр според мен са ок като количество, дори 110 може да си изпива нали е на един месец.
Моят спящ принц тази нощ ме влуди. Мислех си че като се събуди ще е гладен но съм в грешка явно. В 2часа се пробуди и яде но заспа на биберона( поне яде около 110 преди да заспи). След това в 5 се събуди, давам му мляко - смее ми се, цокна 20гр и Заспа. Сега в 7 се събуди -този път 10гр и заспа. Вече наистина започвам да се ръководя само от бебето без да се съобразявам с режими и часове. Ще го оставям да се събужда истински да стига до рев за глад и тогава ще давам. Явно потребностите му не са на 3 часа както е общоприето.
Съжалявам за спама в групата.

# 472
  • София
И ние така тази нощ - пробуди се след 5 часов сън и аз светнах, оправих възглавниците и се облегнах да я изчакам да се досъбуди и така още 2 часа близо, сега малко ме боли врата 😁

# 473
  • Down Under
Аз храня само когато ревне, не бутам шишето насила или почасово. Снощи за първи път спа 4,5ч непробудно. Храня в просъница и пак заспива без да го мърдам изобщо.

# 474
Нашето бебе пък се завърта повечето пъти само на дясно,а то и главата му е една кривичка...През по-голямата част от времето съзнателно седи с глава на дясно,но като заспи се завърта и на ляво.Педиатърката ни посъветва,когато е по корем по време на гимнастиката да масажираме вратлето и гръбчето.А също така да редуваме страните по време на сън,но той от раждането спи само на гръб и не иска да е странично.Купихме и тази възглавница със преградите,но се скъсва от рев и се извива на арказ,докато не го сложим по гръб.
Да споделя и за коликите.Ние като цяло ги изкарвахме леко и без много истерии до миналата седмица,когато реших,че мога да изпия няколко дни подред по една бира.Почнаха едни ревове и дранета вечер до 1-2 часа ,друсне,разхождане...Понеже не пия газирано и моят корем се подуваше и спрях бирата на 4-ят ден.На петият като с магическа пръчка всичко си беше по старо му.Бебето нямаше такива зверски колики и пак си заспиваше спокойно.

# 475
  • София
Вики си спи вече нощем, кога пет, кога шест, седем, дори осем часа. После се храни и заспива пак за още 2-4 часа. Имаме и отклонения,де, преди две вечери се будеше през час, но го отдавам на ваксината.
На мен нещо ми намалява май кърмата, та почвам пак с якото цедене...

# 476
И аз забелязвам няколко часа след мое хранене реакция след кърмене при него.Хич не харесва чесъна който ям в сосове домашни или в таратора,дразни му стомаха и го спрях.От другите храни не съм забелязала до сега такава реакция,но към него веднага се вижда разлика в поведението му.Аз пък съм наказана,три дена подред се прибираме с рев и на ръце от разходка,спи 1 2 часа навънка и после не иска и да чуе да седи легнал,иска на ръце и да си зяпа дори и да седя.Останах без кръст при прибирането и носенето му и бутане на количката и днес излязохме само сутринта за 3 часа и пак така стана,но се изтарикатих и оставих количката при позната и се прибрахме с такси,добре че се нави да ни качи без столче за кола човека,а и беше за две кръстовища пътя,но много ми тежи вече постоянно да го нося.Днес го мерих на кантара на приятелка 5820 гр. и 62 см.,почва 12 седмица.И ме изненада приятно,почна да си надига раменете сам и успя да се надигне на дясно почти до средата от гръб към корем самичък.А вчера си лежеше без никакъв индикатор че го може и иска,днеска няколко пъти се опитва и ядосва че не успява,а аз си го окуражавах и се опитваше към мен,така че стимулирайте ги с думи и играчки,вярно с всеки ден научават по нещо ново и се развиват с часове.

# 477
  • Down Under
О да, драмата с количката вече и при нас се случва. Изобщо не иска да стои вътре легнал. Събуди ли се и край, започва рев докато не го взема. Излизам само ако спи или му е време за сън. Разходките не са това, което бяха. Много неприятно .. И в ергономичната раница стои само 10 Мин максимум. Останах без кръст, онази вечер толкова ме боля, че хапче чак взех, а къде е още само на два месеца.

# 478
При първото на 3 месеца минахме на летен кош и обърнат напред, за да има гледка. Само така седеше в количката...

# 479
  • София
С първото дете (родено в края на есента,) съм излизала точно три пъти. Така ревеше в количка, че чак ме спираха хората да питат дали всичко е наред. И си казах, че тази няма да я бъде. Когато стана на 4 м. заоочнах по веднъж в седмица да я разхождам.

Сега бебка пак реве, но има повече разходи от кака си Joy

Общи условия

Активация на акаунт