Февруарски бебета 2018

• 57 244
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Само палеца?! Ако има място мойта и двете ръце ще набута

# 511
  • София
Нашия хубявец е открил палеца. Вече толкова е задобрял, че щом опусне бибата и палеца моментално е в устата. Има ли и други?
Има, има, моя хубавец откакто откри палеца не иска биба изобщо. Не знам кое е по-малкото зло, но тъй като реве неистово при вида на биба, го оставих да си смуче палеца. После как ще го отучвам не знам.

Направи всичко възможно да го отучиш сега., че после става много трудно.

# 512
И моят син си смуче ръката и се опитва даже и когато бибата му е все още там. Гледам да не го оставям, като го видя веднага махам ръката и засега не се противи. А иначе за храненията, когато е на разходка, може и четири часа пауза да направи, спи и и спокоен. Но вкъщи ли е, яде горе-долу на два часа. Ака 3-4пъти на ден. А кърменето все още продължава около 40-60мин. При вас как е? (Той направи.вече 8седмици)1-2пъти на ден суче 15-30мин. В повечето случаи е дъъълго.

# 513
  • Велико Търново
При моето бебе всеки ден е различен. За режим немога и да си помисля - всичко зависи от това в колко часа се събуди сутрин. Спи около 20тина часа общо сумарно на денонощие, ака 5/6 пъти на ден, яде 6 пъти ( насилствено го събуждам или храня в полубудно състояние). По макс 120мл ам. Смуче си главно бибата,  рядко тика ръката и то само ако си е изплюл бибата. Все още не му обличам нищо през главата, страх ме е. За проба бях облякла едно боди, но не посмях да повторя.

# 514
При нас ясенетата са стандартно 6-7 на поискване,  а паузите са по 3-4 часа. Тегаво пишканите памперси ми отговарят на беоя на храненията а аканото е на всяко второ ядене 😊за кърмените бебета знам че е нормално да акат и след всяко ядене.
Момичетата които кърмят доиде ли ви? А как сте с килограните? Аз имам чувството че хормоните покрай кърменето ми пречат да свалям.

# 515
  • Down Under
Ние от както открихме ръцете ги мятаме нон стоп. Не ги лапа изобщо може бе защото не смуче биба. Вече два пъти докато го храня си хваща шишето с двете ръце, аз го пускам и сам си го държи за 2-3мин. От началото на май месец е записан на плуване. Групата е от 10 седмични и нагоре бебошари. Вече имаме бански и нямам търпение 😄

# 516
Къде има групи за плуване на бебоци Simple Smile

# 517
Горди, къде си го записала на плуване?
Не знаех, че има за толкова малко бебе Simple Smile
И аз искам да го запиша.

# 518
  • Down Under
Момичета, аз съм в Австралия. Тук ги записват от 10 седмични, малки групи от бебоци на една възраст с треньор. Има и бебе спа
Скрит текст:
- слагат ги в специални вани тип джакузи с яка около вратлето и си плуват, после им правят масаж 😄 Имаме записан час да видим дали ще му хареса. Тук има толкова много занимания за най-малките.

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 05:24 от gordi

# 519
  • София, България
И в България (София) има бебешки занимания по плуване,моя приятелка водеше детето си, докато беше в майчинство. Във форума има тема по въпроса,линка по-долу.
Има и аргументи (и то валидни...) против бебешкото плуване,обаче. Който се интересува,може да погледне поста на 3М в тази тема.

Момичета, някоя от вас да има някакъв трик за даване на витамин Д сутрин? Много се мъча, мъча и детето - ако се събуди ревящ в 6ч., е сравнително лесно, устата му е отворена широко от рев и лесно капвам едната капка. Ама ако се събуди доволен и се хили, докато му стисна леко устните,пък тая тъпа капка докато тръгне и той вече или е извъртял глава,или затворил уста. Та или  капва на
ръба  на  устните,или не  виждам  къде
отива,въобще  ужас. И понякога май го предозирам в опит да му капна точно в гърлото...

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 07:14 от Lil_Iv

# 520
Аз давам витамин Д като капвам на зърното на гърдата точно преди да засуче. Също така давам не само сутрин, а когато успея през деня, просто гледам да е веднъж на ден преди хранене, така че предполагам може да изчакаш подходящ момент.

На мен цикъла още не ми е дошъл, с баткото се кърмихме година и половина и отървах година и един месец без цикъл. От бременността качих общо 15 колиграма и в момента съм +5 от преди да забременея, но не правя нищо конкретно да ги свалям (ако не се брои тичането след баткото, който се учи да кара колело с педали). Мисля че докъм шестия месец ще се върна в старите килограми, тепърва потреблението на кърма ще нарастне, а и идва лято с повече разходки.

Моя хубостник също си откри палците и постоянно ги бута в устата, чувам го как джвака от другия край на стаята. Упорито ги махам всеки път и правя всичко възможно да не свиква - като започне да се инати го наказвам и му издърпвам ръкава, който не му харесва толкова. Смукането на палеца е много коварно, създаде ли се навик може да не се откаже с години, а в един момент може да създаде проблем с никнещите зъби и захапката. Според мен при всяко положение е по-добре биберон или гърда. Само чакам да започне бебо да държи в ръка играчки и ще му давам да дъвче гумени гризалки вместо палеца.

# 521
Lil_Iv, мерси, полезен линк. Това с разреждането на натрия в кръвта и нарушаване на баланса в организма съм го чела и аз само че като аргумент защо не се дава на бебе да пие вода преди 5ти месец. Тъй като кърма/АМ съдържат 90% вода не било добре да се дава допълнително вода в ранните месеци. Признавам си, че го спазвам (и педиатъра так ме посъветва), но логично си задавам и аз въпроса - добре де, имало таква опасност, ами после след 5ти месец магически ли изчезва, та вече може? Та не знам, проучвания всякакви, но и май не трябва да изпадаме в крайности.
За витамин Д, на самата листовка пише, че може с лъжичка мляко и така го давам. Той се разтваря по принцип в мляко, но не и чак толкова бързо де, обикновено капката се задържа на повърхността, за всеки случай като глътне му давам да си я дооближе. Пробвах да слагам директно в устата, но или не попада там или веднъж даже 2 капки капнах без да искам и ме е малко страх, защото предозирането си е опасно.

# 522
  • София
Аз давам по 4 капки вигантол и успявам да ги капна директно в устата

# 523
  • София
Аз като давам Биогайа в малко кърма с лъжичка сутрин, капя там и витамин д.

За плуването съм чувала само плюсове. Ще я запиша за другата седмица.
Трябва да е поне пет дни след поставяне на ваксина.
На мен още не ми е дошло и се надявам скоро цикъл да не видя.
За килограми, останаха ми два-три, но ще ме мъчат.

# 524
Кати, къде мислиш да заришеш плуване?

Общи условия

Активация на акаунт