Февруарски бебета 2018

• 57 244
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
Almond eyes - предполагам идеята с водата е, че около и след пети месец зпочва захранването, а с поемането на твърда храна трябва детето да започне да поема и вода. Аз също го следвам и не давам вода. Единственото, което виждам като проблем е, че децата на които в първите месеци не се дава вода после в началото отказват да пият и им трябва време да свикнат. С баткото започнах да предлагам вода на 4.5 месеца (един месец преди да започна захранването) - слагах му няколко глътки вода в неразливна чаша със силиконов накрайник и му давах да си играе с нея. Като я надигаше глътваше по малко вода - в началото беше скандализиран какво е това, което му давам и което не е мляко, но за около месец свикна с вкуса и започна да пие. Мисля сега да процедирам по същия начин с малкия и да започна да предлагам вода около месец преди захранването.

# 526
Аз давам също вигантол 2 капки с няколко капки мляко или чай в лъжичка.

# 527
  • София
Първото ми дете беше ужасено от водата. В началото пробвах да й давам една две лъжички след кърменето. Няма да забравя какви физиономии правеше от ужас, чак тръгваше да повръща. Сега бебка я приема добре, не че съм редовна, сещам се веднъж дневно.

# 528
  • София
Кати, къде мислиш да заришеш плуване?

Щерев

# 529
  • Велико Търново
Дори не смея да му изплака устичката след хранене- само като усети че е вода и започва да се дави до повръщане... От няколко седмици ми го прави този номер и просто се отказах да правя опити да му давам вода след хранене. Иначе по разходки винаги му нося водата, хахах за какво и аз незнам, но да има багажи Simple Smile

# 530
Момичета, аз да се оплача. Сина ми две нощи подред има хриптящ нос и тази нощ като е по гръб се задавя. Киха често, но ако му дърпам с аспиратор сополите се задавя... в чудо съм се видяла. Педиатъра даде хомеопатични капки за ринит и имуностимулант. Иначе яде и диша спокойно, но понякога започва да диша тежко и шумно все едно има сополи... ужас!

# 531
Аз също не даавам вода но когато я къпем се опитва да близне някоя капчица с уста, дано да й е все така любопитно.

# 532
  • Велико Търново
Момичета, аз да се оплача. Сина ми две нощи подред има хриптящ нос и тази нощ като е по гръб се задавя. Киха често, но ако му дърпам с аспиратор сополите се задавя... в чудо съм се видяла. Педиатъра даде хомеопатични капки за ринит и имуностимулант. Иначе яде и диша спокойно, но понякога започва да диша тежко и шумно все едно има сополи... ужас!

При бебо също имаше хъркане и хриптене нощем и взех антирефлукс възглавница и дишането по време на сън стана значително по леко - съвсем рядко се чува вече да похърква.

# 533
О, благодаря. Сега ще ги рагледам и поръчам. Heart

# 534
  • София

Днес я водих на преглед. Тя сумти, кашля от време на време, слагам физиологичен разтвор, дърпам с бейби вак веднъж дневно. Педиатърът каза, че е заради връщането на храна.

Каква е тази възглавница?  Повдигнала съм матрака на 35 градуса, но тя се търкаля в леглото и няма особен ефект, след хранене я държа по един час изправена.

# 535
  • Велико Търново
Възглавниците които имам предвид са такива които правят лек ъгъл. Така главичката е на по - високо от телцето. Едната нощ когато й бях изпрала калъфката просто бях поставила одеало под матрака така че отново да създаде ъгъл. Може да пробвате така първо, да видите дали ще има ефект. Тъй като вече бебчетата стават по-шаващи и трудно ще се задържат в една поза на възглавницата.

# 536
 Аз работя във фирма която предлага уроци по  плуване на бебета от 6 седмици до 4 години.Моят малък плувец вчера беше за първи път,накрая на урока заспа и другите майки му се радваха,че не могат да повярват,че е заспал във водата😄

# 537
  • Down Under
Има и възглавници под ъгъл с позиционер, за да не се обръщат

# 538
  • София, България
Момичета, благодаря ви за отговорите за даването на вит. Д. Не успях да кърмя повече от месец, затова няма как да му го давам през сученето, иначе е добра идея. Отделно,знам че се дава на гладно, а и не знам дали не се разгражда твърде бързо,ако се сложи в АМ/вода (по подобие на вит. Ц), затова и не го давам с лъжичка.

Аз давам по 4 капки вигантол и успявам да ги капна директно в устата

Нандин, извявай, тъп въпрос, ама как успяваш? Може и на лични да ми кажеш, моля.

Nestava, а мислили ли сте с педиатъра за инхалатор-аспиратор? Мисля, че е точно за такива случаи ... Който се интересува за тези полезни пособия, ето линк.

# 539
Лил, аз също капя директна в устата - вит. Д, пробиотика, кпките за колики...
Като сменям памперса и слагам. Той знае и очаква и си ги преглъща с кеф Grinning

Общи условия

Активация на акаунт