Февруарски бебета 2018

• 57 243
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
И моят син си смуче ръката и се опитва даже и когато бибата му е все още там. Гледам да не го оставям, като го видя веднага махам ръката и засега не се противи. А иначе за храненията, когато е на разходка, може и четири часа пауза да направи, спи и и спокоен. Но вкъщи ли е, яде горе-долу на два часа. Ака 3-4пъти на ден. А кърменето все още продължава около 40-60мин. При вас как е? (Той направи.вече 8седмици)1-2пъти на ден суче 15-30мин. В повечето случаи е дъъълго.

Колко броя хранения имате?
Аз се опитвам да кърмя моите слънца,но дохранвам и с АМ, че не стига кърма за двете и в момента сме все едно като новородени... По 12-14 хранения (сукане имам предвид) на ден и две до три от шише. И моите сучат по 40-60 Мин.,в редки случаи по 10.
Някой може ли да даде съвет как да ги накарам да сучат по- ефективно? На 8 седмици са, и на един коригиран месец. Мисля вече трябваше да са се засилили...така да се изразя.

# 541
  • София
Момичета, благодаря ви за отговорите за даването на вит. Д. Не успях да кърмя повече от месец, затова няма как да му го давам през сученето, иначе е добра идея. Отделно,знам че се дава на гладно, а и не знам дали не се разгражда твърде бързо,ако се сложи в АМ/вода (по подобие на вит. Ц), затова и не го давам с лъжичка.

Аз давам по 4 капки вигантол и успявам да ги капна директно в устата

Нандин, извявай, тъп въпрос, ама как успяваш? Може и на лични да ми кажеш, моля.

Nestava, а мислили ли сте с педиатъра за инхалатор-аспиратор? Мисля, че е точно за такива случаи ... Който се интересува за тези полезни пособия, ето линк.

Ами тя само първатя капка тръгва бавно, следващите капят по-бързо. А и като подпра брадичката с пръст... той чака нещо да му влезне в устата (хахахаха). А е не у фатално да му капне на устничката, той си го облизва Simple Smile

# 542
  • Велико Търново
Vartoglava, какво имаш предвид под един коригиран месец?

# 543
Vartoglava,
Моя е на един месец. Суче по малко но по 10-12 пъти на ден и пак е преял. Малки са им стомахчетата, ще пораснат и разредят суканията.

# 544
Vartoglava, какво имаш предвид под един коригиран месец?
Коригиран месец е един месец след навършване на термина. Моите слънца са родени месец по- рано от термина си. Реално, ако се бяха родили на термин сега щяха да са на месец и няколко дни.Така ги водят недоносените деца с коригирани месеци. Понякога е доста объркващо за останалите. Хем са на два месеца хем за някои неща чакам да навършат коригираният месец - например за ваксините.

# 545
  • Велико Търново
Благодаря и извинявай за въпроса, но незнаех че така се нарича.

# 546
Vartoglava, той яде осем пъти на ден. По-рядко 7. Имаме кърмения и по 10мин. И по 30мин. Но основно са по час. Пробвам и с комресия, но явно той има нужда да суче. Затова ми беше любопитно как са другите на тази възраст.

# 547
Ние сме вече на три месеца и хранене под 30-40 минути нямаме. Приела съм, че ще е така до захранването май, а кой знае може би и после? Пп едно време към втори месец имаше по-кратки хранения по 20 мин., но тогава можеше да се наяде от едната гърда. Сега обаче потребностите му растат, случва се да изяде и 160 понякога, а аз се боря да произвеждам повече, но не става лесно. Сега пак давам двете гърди на хранене и в общи линии от двете се наяжда. Случва се да има и хранене за по 10 мин., но тях не ги броя, забелязах, че са по-скоро за успокоение, когато е нервен или когато иска да се приспи.

# 548
Almond eyes, благодаря! И на мен не ми тежи вече дългото кърмене, просто се чудех дали е нормално. Радвам се да науча, че не сме сами. Ще започнат и по-бързо да се нахранват, но да видим кога.
Аз пия и чай за кърмачки на Хип, ям овесени ядки за закуска. Повечето хранения са само от едната гърда.

# 549
Консултантите по кърмене ми казват да не ги държа повече от 15-20 Мин...но и аз знам че някои бебета сучат по-бавно и отиват 30-40 Мин.Понеже аз след кърмене давам добавка и храненето се удължава безкрайно дълго... Докато се преборя да им дам добавката и става време за следващо хранене. Така сме в един безкраен кошмарен за мен цикъл.

Затова и на мен ми е интересно бебетата на по един и тези на по два месеца по колко пъти се хранят(кърмят по- точно) на ден и с каква продължителност. Нали моите ги водят на два откакто са се родили и на един коригиран според неонатолозите...демек хем пораснали, хем малки... Иска ми се да сучат вече по-ефективно и да приключваме по- бързо.Иначе нямам време и за физиологичните си нужди.
А и още нещо- познати мами, чиито бебета вече са малко по- големи ми казаха че техните първият месец ядяли по 5-10-15 Мин...и вече на два три месеца поразредили храненията, но пък удължили времетраенето им.

# 550
Vartoglava, по едно време и аз бях в такъв цикъл и реших, че така не се издържа. Затова за себе си реших тогава, че му отпускам максимум половин час и предварително си приготвях изцедена кърма или ако нямам АМ. Като ако давам допълнително, гледах да цедя по-често, но и това не винаги ми се получаваше. Карахме така около 2 седмици и тамън вече се бях примирила, че ако трябва на АМ ще си караме и започна да яде без добавки. Може в резултат на цеденето да ми се е увеличила кърмата ли, не знам. Кърменето ми се случва на магия от самото начало досега. Във всеки случай, ако пак се завъртя в такъв кръг, няма да го изживявам толкова вече, ами ще си давам добавки от кърма или АМ. Все пак и аз трябва да съм в някакво нормално състояние, за да функционирам и да се грижа за бебо.

# 551
То и аз си подготвям добавката предварително, но при мен този цикъл вече е месец и половина.Откакто се заинатих че ще кърмя и ми се оправиха зърната след болницата.

# 552
Моето момиче е на 2м и поливина.В началото ядеше по 30-40 мин и по 8-10 пъти на ден.Сега яде по 5 -10 мин.  Сутрин когато гърдите са по-пълни и струята е по-бърза и по 30тина следобед. Но мисля че го прави за кеф и за приспиване.Иначе винаги я чакам сама да се пусне , ако иска и час да седи.Яде по 6 пъти

# 553
Кой трябва да омеси ритуалната погача за 40 дни?

# 554
Мисля, че беше от младо неомъжено момиче, ама не съм сигурна, че свекърва ми се интетесуваше и поръчваше питката, а на мен тогава ми беше все тая кой я е месил Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт