Раждане Стара Загора

• 68 844
  • 615
  •   1
Отговори
# 240
При д-р Цонева може да се ходи на тонове и в частния й кабинет, за пациентите й е безплатно.

# 241
При д-р Цонева може да се ходи на тонове и в частния й кабинет, за пациентите й е безплатно.
То, докато чакаш ред в кабинета и, може и да родиш. Пълен хаус е. 1000 човека записани в един час и в крайна сметка Цонева не вика поименно, по чадове, а кой както се е наредил 🤦‍♀️🤷‍♀️

# 242
Най-доброто решение за мен е след последната ми консултация на 18ти,да си взема направление и да се прехвърля към Анастенова (при която искам да раждам), и ще си ходя на консултаций при нея в останалите три месеца. И като дойде време да раждам да си ме поеме да ме изроди.

# 243
То, докато чакаш ред в кабинета и, може и да родиш. Пълен хаус е. 1000 човека записани в един час и в крайна сметка Цонева не вика поименно, по чадове, а кой както се е наредил 🤦‍♀️🤷‍♀️
Всеки сам си преценя дали му е ок или не. За мен чакането пред кабинета не ми е било проблем.  Отношението и вниманието, което получавах и при прегледите, и при раждането ми бяха страхотни.  Докато бях в болницата д-р Цонева идваше абсолютно всеки ден да ме види и провери как се чувствам, независимо дали е на смяна или не. Не видях подобно отношение от друг лекар към пациентите му. Аз я препоръчвам като човек и специалист с две ръце. Още повече, че и при други лекари съм ходила през годините на прегледи, и пак съм чакала не малко пред кабинетите им, но вниманието не е било същото, каквото имах от д-р Цонева.

# 244
Някой с мнение за Д-р Величка Анастенова? Като Аг и впечатления при раждането.

# 245
Здравейте! Предстои ми раждане в 37гс съм и се насочих към АГ-то. По простата причина, че изчетох и доста коментари, колеги и приятели ме съветваха, че условията там са много прилични, както и докторите са си специалисти.  Имам един въпрос обаче... надявам се да ми помогнете.
В момента ме следи Христова в НиаМед, по здравна каса и четох доста положителни коментари за нея. Като цяло мнението ми е, че да, специалист си е, разбира си, но изобщо не се задълбочава в обяснения все за 3-5 мин ме преглежда и бърза следващия да влиза. Добре, че бяха приложенията за телефон и интернет, та научих какво се случва и какво да очаквам през цялата си бременност. До тук добре, бремеността върви нормално.
Вече 3 пъти говорим да ми даде документите, като всеки път забравя и отлага. Не искам да раждам при тях, защото 90% ги натискали или нещо уж се обърквало и ги карат да раждат секцио + това доста е скъпо.
Последния път ми заяви, че ако си ги взема, приключва прегледите с мен, това вярно ли е? След това трябва просто да седя и като започна да раждам, директно да отиваме към АГ-то? Трябвало в момента, в който влезна в 9-я месец да ми даде направление за раждането - не ми е дала още.
Нямам избор на екип там, защото когато четох мнения за доктори, много разногласия имаше. Други видях, че съветват да си отида без екип, докторите и акушерките били достатъчно добри и няма да има проблем.
Купих всичко необходимо от списъка им.
Само идва въпроса какво да правя през останалите няколко седмици до термина ми след като тя казва, че няма да ме преглежда вече?
Ще съм ви благодарна ако споделите опит.
Какво се случи с теб? Как се развиха нещата?

# 246
Здравейте мами.
Как стоят нещата с раждането в държавната в Стара Загора?
С уговорка и без и какви парички искат.
Интересува ме при естествено раждане, и в случай, че нещо се обърка и трябва да ме режат също каква е цената.
Много ще съм благодарна за малко информация.

# 247
Мисля, че всичко това(и още други полезни теми) е обсъждано по-нагоре в темата. Поразрови се назад. Всеки от потребителите е писал  доста полезни неща.

# 248
Копирам мнението си от другата тема... звучи ядосано, но с дистанция на времето просто съм разочарована...

“Мина доста време от раждането ми и сега реших да споделя и аз опит... Ако искате да се държат с вас като с глупаци, да ви държат тон, да ви се троскат насреща и да ви направят секцио без причина- вървете в Ниамед. Заради това, че на мъжа ми приятелки са раждали в тази клиника, подлъгах се и аз да ида там да се следя и докато се усетя за какво иде реч, върви търси друга клиника и лекар... Не можах да намеря друг гинеколог преди раждането (Иванов от “Гален” ми допадна, но не можахме да се разберем да ме изражда, ходих на няколко прегледа само- много вниманителен и обяснява). На Лазаров, който според мен е супер готин и спокоен, обяснява и говори, попаднах чак след раждането, търсейки как да се спася от Ниамед поне за последващите прегледи, защото повече не исках да ходя там. Там още при следенето на бременността ми направи впечатление, че без значение плащаш или си по каса- прегледите са за по 3 минути, след което биваш изпращан с “ще се видим на еди-коя-си дата”. Ама имаш въпроси? Чети си в интенет по-добре, защото като им ги зададеш няма да отговорят- или е рано, или не е сега времето, или “къде го чу това?”. Абсолютен фарс. И се засягат като ги питаш, сякаш не им вярваш! Откъде-накъде ще разпитваш?! Ходих при Салджийска, Христова, Христов- един дол. Без абсолютно никакви здравословни причини при раждането ми бях тикнати едни листи в ръцете с думите: подписвай! На въпросите ми какво е разкритието, няма ли как да родя нормално (при абсолютно безпроблемна бременност и перфектно здраве на мен и бебето, перфектни тонове и родова позиция), не ми бе отговорено. Някак си бях изпързаляна да се подпиша, насред раждането, и ме срязаха. Но не се изненадвам- според техните теории аз съм щяла да родя преждевременно в 7 месец, бяха ми писали епикриза тогава, че съм била със застрашена бременност и кървене (нямала съм кървене никога), а после уплашена отидох при Иванов и се оказа на подробен преглед на шийката ми, че нямам милиметър скъсяване, камоли разкритие, че да раждам преждевременно...

Освен това ходих на частни прегледи при Христов колко пъти, УЖ ако нещо има проблем, той да ми присъства на раждането- нали бил цар на секциото. Еми, не присъства. Оперираха ме други хора. Дойде някакъв анестезиолог- аз супер разтреперана, човешки му казвам “много се притеснявам!” Отговор: И мен какво ме интересува! (Ще ми се да е преувеличено, но не е. Замръзнах от ужас от тия думи).

После при престоя ми се прилагаха някакви съмнителни методи за тръгване на кърма,  които бяха да ти се изреди цялото отделение да ти стиска гърдите и то грешно- в последствие виках консултантка по кърмене и тя ми показа техниката. Абсолютно грешна е била в болницата. И като се разплаках от притеснение и болка от стискането, че може да нямам кърма “услужливо” ми предложиха хапче за спиране на кърмата, защото явно не съм била склонна да изтърпя болките да съм майка. Накратко казано: личното отношение си го показват, където не му е мястото. За мен това е проява на нисък професионализъм, защото да си лекар, не значи да си касапин- само да режеш и всички да са живи накрая. Да си лекар е и в отношението- насреща си имаш уплашени майки, които търсят една усмивка и една добра дума.

Съжалявам за избора на Ниамед- нанесоха ми психическа травма, вгорчиха ми първите мигове с детето. Жалко за санитарките и сестрите- повечето бяха много мили, но кой знае как се държат и с тях, че не смееха да си говорят особено с пациентите даже.

П.П. Интернет? Няма такова животно. Харесали сте си нещо от допълнителните пакети на сайта им? Няма такива. Избор на екип? Няма такова. А явно персоналът е бая наплашен, защото предложих на 1 сестра 50 лв да ми помогне да се измия и да си оправя няколко неща и ми каза, че ако разберат, ще я уволнят. С пари, без пари, седиш и търпиш. 5 дни в Ниамед за баня забравете, освен ако не се миете като мен на мивката. И не, това не е нормално. Говорих с акушерки в Плевен- на 3-ти ден от операцията следва да се махне превръзката, да се изкъпеш, да се сложи нова превръзка... до утре мога да ви обяснявам как тази частна болница далеч няма нивото на такава.

И гледайте да ди проверите документите на изписване, че половината ми липсваха и ходи се разправяй после с малко бебе на ръце и след операция с “така любезния” персонал и главната сестра, на която ѝ липсват първите 18 години минимум.”

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 20:37 от Alichka_Balichka

# 249
Много съжалявам, че е трябвало да преживееш това и то при раждане.
Пълен ужас. Явно хората там гледат само парите и не проявяват никакво старание нито дори престорена човечност.
Дано не ходят повече хора там.

Веднъж ходих там на гастроентеролог и ми откриха камъни в жлъчката. Веднага ми предложиха да ми я махат. Ходих при друг в Пловдив и ми каза, че не е задължително.

За раждането аз бях в държавното, там няма такова нещо като това, което казваш. От никой не съм видяла лошо отношение  а раждах нормално. В такъв момент и в малко сконфузните ситуации на клизма, да те гледат хора, носят отнасят подлога, чакат те да родиш и какво ли още не, никой не е направил лош коментар или да ти се карат и троскат. Там има много специалисти и дори да беше отишла в последния момент, при който и да се паднеш щяха да ти помогнат и всичко да е наред. И баня има (една а на две стаи). Всеки ден сутрин и вечер минава някой да пита как си, имаш ли кърма, как е бебето, трябва ли ти нещо, чисти дрехи за бебето, ако искаш да питаш нещо, което те интересува.... Въобще каквото ти е нужно го има, отношение най вече.

Благодаря ти за споделеното, ще е полезно за много хора. Все пак в Ниамед взимат най-много пари за раждане и секцио. Не трябва да е такова отношението към хората.
Жалко е само, че така ти се е случило. Поне с детето беше ли всичко наред?

# 250
  • На изток от Ада
Да една позната роди в държавното АГ, беше при Иванов,, но понеже открили хипатит Б, не искал да в изражда. Че къде къде отиде в АГ в последния момент. Секцио роди

# 251
За жалост доста сходна картинка е и в Тракия.
Много жалко как помрачават тези прекрасни мигове с детето. Макар да е най-важно здравословното състояние на мама и бебе, все пак тези неща си оказват влияние и то лошо такова, особено на разтресена от хормони родилка.

# 252
Това ми бяха казали хора- в Тракия пък другия персонал бил доста груб. Освен това там изражда Ина Цонева, при която също ходих на преглед, в търсене на вариант преди раждането. Е, тя пък като питах да ми обясни как протича едно нормално раждане, има ли опция леки обезболяващи венозно и газ (това са съвсем реални варианти, които се предлагат на много места извън СТЗ, за да се избегне епидурална упойка) ми дръпна лекцията как “Ако съм била добра майка и ме е грижа за детето, ще родя без упойка, че иначе щяло да излезе упоено и мозъкът му “на компот”. После в колата с мъжа ми обсъждахме темата, че явно тук в града много държат да си казват личното осъдително! мнение, където не му е мястото. Все си мисля, че мнението им би трябвало да си остава за кафе с приятели, а не пред жена, която я блъскат хормоните и я е страх. Или поне ако искат да обяснят защо нещо е вредно а детето, да се въздържат от тон, реплики и епитети. Като цяло наистина- Иванов и Лазаров ми направиха адски приятно впечатление как не се засягаха от въпроси и не реагираха емоционално и грубо.

П.П. Още нещо се сетих: Христов по време на бременността 1 ден бях на преглед, привечер нещо ме болеше корема и му се обадих. Каза ми: “аз съм работил цял ден, изморен съм и си заминавам, ако искаш идвай, звъни на звънеца ако е след 18:30 и да те настаняват”. Ама защо да ме настаняват, кой ще ме преглежда, аз за какво плащам... и т.н. кого го вълнува? Както ще да е...радвам се, че е здраво бебето, но сметнах за отговорно да споделя опита си, за да се предпази някоя друга жена.

За жалост доста сходна картинка е и в Тракия.
Много жалко как помрачават тези прекрасни мигове с детето. Макар да е най-важно здравословното състояние на мама и бебе, все пак тези неща си оказват влияние и то лошо такова, особено на разтресена от хормони родилка.

# 253
Ина Цонева е фенка на цезаровото сечение. Може за това така да е отговорила-да те хване страх от естественото раждане и да поискаш операция.

# 254
Здравейте момичета.
Не намирам информация за сина на Иван Тодоров. Имате ли някакви наблюдения за него и информация ? 💐

Общи условия

Активация на акаунт