Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 67

• 74 387
  • 711
  •   1
Отговори
# 120
C0ll3t, зависи от конкретния случай. Ние все пак отидохме в "Надежда" с история и вече започнали проблеми и при мен. Имам си овулация,лигавицата ми все още е супер, но резервът върви към изчерпване. Така, че Перси явно прецени, че на фона и на тази спермограма, нямаме време за инсеминации, а там наистина си е малко тото цялата работа. Ако при вас няма никакви други проблеми и сте млади, защо да не пробвате естествено?

Добре, а може ли да ми кажете, каквото питах по-рано - ако искаш инсе, за кой ден записваш час 9-10? Ову ми е обикновено около 12-13 ден.

# 121
  • София
Ама при нас всичко е ясно, диагнозата е Тератозооспермия, защото морфологията ни е под техните референтни граници.
В предната клиника пак беше тази диагноза, поради същата причина, само дето референтните граници бяха други.
Това не попречи за успешно оплождане инвитро, не попречи и 2-ма андролози да ни обяснят, че въпреки че стойностите са ни под референтните граници, СГ ни е добра и е идеална дори за естествено зачеване, какво остава за инвитро.

За фонда не се класираме обаче, защото искат 2 критерия. Иска се поне още нещо, примерно подвижността да не е ок, или количеството, или бройката, а при нас всичко това надхвърля границата и то някои даже многократно.
Ние сме с женски фактор Simple Smile

Аз просто се опитвам да помогна, с обяснението което съм получила от Надежда за разликата в нормите от различните клиники. Проблемите ни далеч не са свързани със СГ и МФ, за това и дори няма смисъл да чета.

C0ll3t - мисля, че 10-ти ден, ако ще правите на ЕЦ, иначе на 2-3 ден ако ще има стимулация. Може да се обадиш и да попиташ.

# 122
Много добре съм запозната с диагнозата атенотератозоспермия, И да не съм - то се вижда - от 1 страница изследване 70% от показателите са извън нормата. Просто се чудя на манията на биолозите да пазят мъжкото его.
Апропо ние отдавна правим опити ин витро, но продължаваме да се водим неизяснен стерилитет.

# 123
8-9 ден е ок за инсе или ЕЦ

# 124
  • София
И ние сме вече 3 опит по фонда с мъжки фактор, не помня диагнозата, но влизаме с няколко параметъра + малко количество. Отделно си имаме и женския фактор де. Но за по-лесно и трите пъти кандидатстваме с мъжки фактор.
Д-р Макки също ни беше казал, че СГ не е проблем, с друга жена може и 15 деца да има и че става за донор. Честно казано за мен не е проблем, че му вдигна самочувствието малко на ММ, защото съвсем се беше сдухал Simple Smile А е факт, че всичките ни СГ не са и съвсем еднакви, понякога и са по-лоши, понякога и малко по-добри... Ако имаме яйцеклетки поръчвам IMSI и MACS и се надявам, че сме направили всичко възможно Simple Smile

# 125
Evelinn ние живеем с азооспермията от 7месеца. И на нас ни казаха , че няма какво да не направи, но не се предадохме. Помогна ни др. Макки в Надежда. Ако не сте говорили с него направете го. През изминалите месеци обикалях лекари, гониха ме, обидиха ме единствен този човек се отнесе човешки.

Здравейте момичета,

Sash00, при кои лекари сте обикаляли преди това ако не е лично разбира се Simple Smile
Ние с сме в същата ситуация като вас. Борим се с азооспермията от     година и половина. Имаме една неуспешна процедура при д-р Шефкетова от лятото миналата година, беше голям шок от 8 извадени яйцеклетки, само една се оплоди, но не се хвана.
След като тя вече не е в клиниката ни преместиха при д-р Персенска и нашият преглед протече почти по същия начин (при нас не коментира яйцеклетките, понеже съм на 30) и все пак изводът беше, ще си оплождаме ама накрая ще е донор най-вероятно Disappointed
При андролози сме ходили и при Кацаров и при Бъчваров в Щерев, но честно казано не сме доволни особено.
Много се чудехме дали да отидем при д-р Макки. Той само с биопсии ли се занимава (бях останала с такова впечатление) или провежда и медикаментозни лечения?
На нас сега ни предстои втори опит и много се чудя дали да не отидем и при него за мнение Rolling Eyes

# 126
  • пазарджик
Д-р Маки е страхотен,няма какво да губите ако направите консултация с него.

# 127
Отидете при андролозите, имат приемно време на обяд. Любезни са, обясняват. Мъжът ми в Щерев го изкараха с проблем, а аз добре, НО в Надежда лъсна истината точно обратното. Ако Бъчваров ви е изписал витамини нека да ги приема мъжът випоне 3 м. и много движение без горещи вани. Има и една американска с-ма, която подобри спермограма значително. И ползвайте МАКС и ИМСИ, общо са 300 лв.

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 10:51 от -INA-73

# 128
Elpida919 не е лично. Даже трябва да се обсъжда нашироко да знаят хората. Първо бяхме в Щерев при Бъчваров. Там направихме каквито се сетиш изследвания. При нас всичко си е в нормата и няма видна причина за състоянието. Направихме биопсия и ни казаха, че няма нищо. Защо - не знаем така казаха. Отидох да направя консултация с Кацаров не ми се получи. Говорихме с др. Макки той каза, че при тези резултати няма как да няма, просто не е търсено където трябва. Ходих при още един лекар уролог / не мога да се сетя как се казваше/ , но той само ме насочи към ендокринолог. Отидохме при проф Куманов. Странен малко човек, но той пръв предположи, че е обструктивна азооспермия  , а не както ни казаха необструктивна. Препоръча ни да отидем при др Лазаров. До него не стигнахме, защото нещата се получиха при др Макки. Междувременно направих няколко консултации с др. Мариела Даскалова. От Пловдив е, но разменихме мейли. Ядохме здравословно няколко месеца / не знам дали има връзка  но поне не навреди/ и резултата стана. Можеше и да не стане, но за мен лично това трябва да се потвърди поне от още 1 човек и то с доказателства. Не знам, случва се не е достатъчно. Задължително идете при др. Макки нищо няма да загубите, само може да спечелите. Мисля, че не се занимава само с биопсии. Човека си харесва работата, това е от най-голямо значение.

# 129
Пиша това, защото може да е полезно на други като мен Simple Smile Прегледах много чуждестранни източници на информация от вчера до сега и като заключение мога да кажа, че от 2010 г. насам критерият за нормална морфология по Крюгер е 4% и повече (дори точният процент е между 3 и 4%). Това е утвърдено от Световната здравна организация. Заключението е направено на база на факта, че мъже с подобни резултати (разбира се, това касае не само морфологията, но и всички останали критерии - подвижност, концентрация и т.н. да са в приетите норми) са способни да предизвикат оплождане, в рамките на 12 месеца.

# 130
Sash00, при нас по-скоро става въпрос за необструктивна, но не са открили причина за нея.
До биопсия не сме стигали тъй като след като мъжът ми пи Клостилбегит 5 месеца, после Прегнил му биха и откриха мателиал за замразяване и за опит. Ходили сме и при проф. Куманов, но и той не предложи нещо по-различно.
-INA-73, при първия опит аз лично ходих след като излезнах от упойката и се молих да бъде ИМСИ, а не ИКСИ. Честно казано бях ужасно озадачена от факта, че тези неща въобще не бяха коментирани от страна на тогава лекуващия ни лекар. За МАКС не съм говорила, понеже не съм много запозната, а за ИМСИ сама съм се интересувала и ровила. Мислех си, че все пак според случая предлагат различни варианти, но явно не е точно така. Сега за втория опит ще поискам да е ИМСИ и МАКС и искрено се надявам с д-р Персенска да ги обсъдим по време на процедурата, а да не е само мерене на фоликули без нищо да ти кажат.
Случайно знаете ли дали се чака доста време за час при д-р Макки? Мисля днес да се обадя, тъй като имаме и спермограма в петък, тъкмо да я обсъдим.

# 131
Саш, нещо си спомням че видях ТСХ 3.0? Това на гладно без кафе ли е? Сигурна съм, че сте направили всякакви консултации, просто обръщам вниманието ти към това, ако нещо ви е убягнало. При мен всичко започна с ТСХ 2.0 и се стигна до 2 години стабилизиране на щитовидната и Имуновенин цяла бременност.

# 132
Шакира да на гладно без кафе и вода е. Но е на 3 ден от мц. Май трябва да се прави на чист ден. Може да го пусна пак, видях че го има и по здравната каса

# 133
Пусни го в чист ден за всеки случай. Ако е над 2.0 се консултирай с ендокринолог. Съмнява ме, че разковничето е тук. Но дано не съм права. Щитовидната е много коварна жлеза.

# 134
Ама ние още не сме правили никакви опити. Даже докато се лутахме при разни лекари за мъжа ми, никой не е искал да погледне мен. Всички тези хормони пуснах на своя глава

Общи условия

Активация на акаунт