Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 67

• 74 359
  • 711
  •   1
Отговори
# 585
Лепило и PBMC (това, което са слагали на Аби и струва 250лв ) са различни неща. Лепилото струва 50лв. На мен са ми слагали лепилото непосредствено преди трансфер, но съм чувала при други момичета да го слагат и преди деня на трансфера. Не знам как точно го преценяват и защо.
Благодаря ти Натали,

Явно за това лепило става въпрос. Ако  всичко е ок с ембриона, явно Перси смята на 3 ден трансфер и затова ме вика в петък за лепило.
Значи правилно съм се насочила - утре като ми се обадят ембриолозите ако всичко с ембриото е ок - записвам час за петък за лепило и евентуално в събота трансфер.

Благодаря ви,

# 586
На последния трансфер имах лепило от 50 лв. Сложиха ми го ден преди трансфера, изрично ми казаха да си запиша час за датата, но аз правих ЗЕТ.
Доктора не беше съгласен да слагаме но аз настоях.
Според мен, щом докторката е преценила , че трябва да се сложи, явно има нещо предвид. Правила ли си биопсия?

# 587
На последния трансфер имах лепило от 50 лв. Сложиха ми го ден преди трансфера, изрично ми казаха да си запиша час за датата, но аз правих ЗЕТ.
Доктора не беше съгласен да слагаме но аз настоях.
Според мен, щом докторката е преценила , че трябва да се сложи, явно има нещо предвид. Правила ли си биопсия?
Не не съм правила биопсия.
Евентуално това ще ми е първия трансфер.
А лепилото кой го слага. Лекуващият ти лекар или някой друг?

# 588
  • София
Лепилото го слагат акушерките, както и те правят инсеминациите.

# 589
А на мен ми е интересно как преценяват на кой ден от оплождането да направят трансфер на ембрионите. За себе си установих, че 5дни е по-добре да се изчака за да се видят ембрионите как ще се развият и дали ще оцелеят. Даже последния път играх руска рулетка и се съобразиха с желанието ми ембрионите да станат на 5дни. Чела съм статистика при която на 5дни са по-успешни имплантациите, отколкото на 3дни. Някой има ли по-нова информация?

# 590
  • София
Да, в Надежда май човек няма чак много гласност за избора на ден за трансфер, за разлика от други клиники.
За мен трябва да има равновесие - да ти се обясни защо според биолозите, избрания от тях ден е по-добър, но все пак ако много настояваш да имаш право на избор. Все пак става дума за нашите ембриони.

# 591
  • София
Шакира, аз също съм се чудила как преценяват.
На мен при първия опит ми върнаха 2бр. на 3-ти ден. От останалите 2бр. оплодени само едно оцеля до 5-ти ден, на стадий бластоцист с клетки, и го замразихме.
При втория опит правихме ЗЕТ + свеж трансфер и тогава изчакахме свежото до 5-ти ден, стигна стадий ранен бластоцист преди трансфера. Предишния месец бяхме правили биопсия (излезна добра) + сложихме РВМС 3 дни преди трансфера. Беше неуспешен.
д-р Персенска заключи - лоши Я.
Третият ни опит беше само на ЕЦ, с пункция на 17ти ден. Обаждат ми се ембриолозите и ми казват "Оплодила се е Я, хубава е, трансфер на 3-ти ден.". Аз казах НЕ и че много държа да го изчакаме до 5-ти ден, за да видим реално дали се развива. Съгласиха се и на следващия ден ми потвърдиха, че докторката и тя се е съласила и ще го чакаме. И така на 5-ти ден ми трансферираха "чудесен бластоцист". Този опит беше успешен.
Аз лично смятам, че е по-добре да се изчакат до 5ти ден, защото като трансферират на 3ти и само се чудиш дали изобщо са продължили да се развиват. Защото след това при неуспех си мислиш, че имаш проблем с имплантацията, а то може изобщо да не е това, просто ембрионите да не са били добри, за да стигнат до нея.

# 592
  • София
в каъв смисъл няма гласност, ако искаш да е на определен ден се разбираш с лекаря си или казваш на ембриолозите като звъннат.
също може и с тях да се коментира защо точно този ден предлагат.
тук например не се доплаща все още за отглеждане до пети ден, в доста клиники си е сериозна сума  Rolling Eyes

# 593
  • София
Просто съм чувала, че няма кой знае каква възможност за коментар.
Предстои ми да разбера съвсем скоро.

Аз лично също имам предпочитание да се изчака до 5-ти ден, но също така съм отворена ако ми се обясни добре защо в моя случай не е ок изчакването, да се съглася. Но не знам дали по телефона това обяснение може да се случи, както и ако си при Стаменов специално, как може да се видиш с него, за да коментирате, особено ако преди това, той ти е казал - "нека да видим какво ще стане и ще преценя" Simple Smile

Сигурно много зависи от пациента и колко се интересува, колко пита и колко му е удобно да го направи.

Но от опита ми в други клиники примерно и тук има разлика. В миналата клиника на 3-ти ден отиваш на място при доктора, обсъждате качеството на ембрионите, биолозите също присъстват, отговарят на всички въпроси и се взима решение заедно, така човек се чувства малко по-сигурен.

Аз лично се доверявам на доктора, просто понякога имам нужда да ми се обясни, че това е правилното решение, за да ми е ок, а не да гадая Simple Smile

# 594
  • София
ембриолозите като се обаждат са доста кратки, обаче ако започнеш да питаш отговарят и обясняват.
така че питайте.
със стаменов е същото, и като каже ще видим и ще преценим обяснявам, че няма да има кога да се видим, затова обсъждам вариантите предварително.
защото след пункция като го видя не съм съвсем на себе си.
после да се гоним и дебнем пред кабинета не е много приятно.

# 595
  • София
С трупането на опит ще се науча и аз хаха Simple Smile

# 596
Ели, Шакира,
И на мен това ми е притеснението. Миналия месец Персенска сама беше казала да изчакаме ембриона до 5 ден , явно не е бил съсвсем хубав и той на 4 ден спря развитие.
А сега преди даже да знаем дали се е оплодила Я, лепило да слагам в петък, като за трансфер на 3 ден. За мен няма логика.
С едно спонтанно забременяване януари и БХ накрая и един спрял развитието си ембрион, очевидно проблема е в ембрионите.
Смятам, че в този случей изчакването до 5 ден е задължително.
Определено ще поговоря повечко с ембриолозите по темата.
Благодаря ви за мненията.

# 597
  • София
Лепилото го слагат акушерките, както и те правят инсеминациите.
Това се отнася за пациентките на Стаменов.
Персенска си слага и лепилата и инсеминациите си прави. За Цветков ве знам.
На кой ден ще се върнат ембрионите - пробват едното и другото. Аз и двата пъти забременях с бластоцисти. Имала съм ЕТ с 3 дневни с отр. резултат.
Обаче познавам момичета забременели от 3 дневни ембриони, едната даже има близначки. А другата има неуспешни трансфери на бластоцисти. Та е мн индивидуално колко дневни ембриони да се върнат.

# 598
  • София
На моето инсе, имаше 2 жени, които не бяха пациенти на Стаменов, но и техните ги направиха акушерки. Може само за Персенска да не се отнася, не знам.
За лепилото пак бяха акушерки (в същия ден, чаках с тях), имаше 7-8 жени за лепило и се редяхме пред два различни кабинета. Вътре нямаше доктор. Но не знам на кого за били пациенти. Знам само, че акушерката, която слага лепилото и другата за инсето бяха закъснели и се получи голяма навалица.

# 599
  • София
На мен и лепило и инсе си ми е правила Персенска.
За лепилата (РВМС) винаги първоначално чакаме пред 7 к-т, но после ни викат пред кабинета на Перси
Пиша го за инфо, не да се заяждам или да споря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт