Всичко за всички марки гел лакове 17

• 69 401
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
За Елора има много клипчета в ютуб правят най различни декорации  но за издръжливост не мога да дам мнения и аз не съм ползвала.

# 556
на Опи кралско синьо с лилав оттенък

# 557
Кукле - страхотен е маникюра. Трябва да си купя малко мостри, да се упражнявам над рисуването на прави линии с лявата ръка, че все ми завивам на нокти.

Круела - на Флормар цветовете мисля, че се изпичат на УВ.

# 558
  • Варна
Здравейте, момичета
Имам едно питане към и съм сигурна,че ще ми  помогнете. Завърших курса със всички модули. Сега ми предстои да започвам работа и да си зареждам лакове. Спряла съм се на Коди и Комилфо ... Моля Ви ,кажете ми как стои въпроса с етикетите ?  Имам закупени от тук няколко неща на Коди и Комилфо с БГ етикет, но аз искам да си ги поръчам от Украйна. Една дама, която ги продава ми каза, че нейните нямат етикет на Бг, а имат само на Украйнски, което не било проблем за РЗИ .... Моля ви кажете ми дали е така ?

# 559
  • Пловдив
Не се занимавам с маникюр, но съм в сферата на търговията, ако няма етикет на бг по принцип е проблем, голям.

# 560
Здравейте, момичета
Имам едно питане към и съм сигурна,че ще ми  помогнете. Завърших курса със всички модули. Сега ми предстои да започвам работа и да си зареждам лакове. Спряла съм се на Коди и Комилфо ... Моля Ви ,кажете ми как стои въпроса с етикетите ?  Имам закупени от тук няколко неща на Коди и Комилфо с БГ етикет, но аз искам да си ги поръчам от Украйна. Една дама, която ги продава ми каза, че нейните нямат етикет на Бг, а имат само на Украйнски, което не било проблем за РЗИ .... Моля ви кажете ми дали е така ?
Не знам кой Ви е казал, че не е проблем за РЗИ. Имам позната там и съм се интересувала по-обстойно. Достатъчно е само това, че Украйна не е държава в европейски съюз, а колко други малки подробности има, които не ги запомних даже. Разбрах само едно - да се продава нещо с бг етикет, не е само залепено листче на български. Вие ще работите, доколкото разбирам законно и легално и няма да са за домашна употреба. Може да си ги криете в някое чекмедже, но не и да ги наредите на рафта.

# 561
  • Варна
Така, значи единствения начин е да стоят скрити в шкафа... ? Аз искам всичко да си е легално да не крия нищо ! Прочетох, че тук има момичета,които си поръчват от Украйна. Вие как работите с тези лакове ... Криете ги в шкафа ли ? Извинявам се за моето невежество, но тепърва ще се сблъсквам с тези неща и не знам как стоят нещата , даже не знам кого да питам. Ако реша да питам, ме лъжат...  Какво им става на хората не знам . Въпросната жена,която ми каза,че не е проблем да са без етикет ( те били й идвали на проверка,защото и тя работела с тези лакове, но нямало проблем. Било пишело на кирилица) ... И разни такива ми ги говори. Та момичета вече не знам кого да питам и кой да ме светне за тези неща ....

# 562
  • София
Майка Зайка, кои номера са розовите? Може би ще са добре за френски?

Сега погледнах поръчката, единя е 06, другия е 10. Довера ще погледна точно кой, кой е, понеже в сайта не виждам голяма разлика.
Ето линка: https://www.aliexpress.com/item/CHE-GEL-12-Colors-Top-Coat-UV-Ge … 042311.0.0.VHFuVY

# 563
За етикетите - прочетете съответната наредба и се запознайте с реквизитите. Правите си лепенки с всички задължителни такива. Ако не можете вие, има печатници. Сега погледнах един топ на Голдън Роуз - смешно етикетче като за цена отстрани на шишето. Най-щекотливото е, че трябва да има инфо за вносителя. Ако е необходимо си регистрирайте фирма, която да впишете на етикета като вносител и през която ще ги внасяте. Или познат с фирма, която може да свърши работата. Консултация със счетоводител за фирмата. И за най-лесно погледнете какви са етикетите на някои от известните марки. Не пише извънземни неща на етикетите все пак.

# 564
Така, значи единствения начин е да стоят скрити в шкафа... ? Аз искам всичко да си е легално да не крия нищо ! Прочетох, че тук има момичета,които си поръчват от Украйна. Вие как работите с тези лакове ... Криете ги в шкафа ли ? Извинявам се за моето невежество, но тепърва ще се сблъсквам с тези неща и не знам как стоят нещата , даже не знам кого да питам. Ако реша да питам, ме лъжат...  Какво им става на хората не знам . Въпросната жена,която ми каза,че не е проблем да са без етикет ( те били й идвали на проверка,защото и тя работела с тези лакове, но нямало проблем. Било пишело на кирилица) ... И разни такива ми ги говори. Та момичета вече не знам кого да питам и кой да ме светне за тези неща ....
Здравей,можеш да прочетеш това:http://econ.bg/Нормативни-актове/Наредба-36-от-30-ноември-2005-г-за-изискванията-към-козметичните-продукти_l.l_i.129568_at.5.html

Но аз те  съветвам,когато отидеш в РЗИ най-добре попитай на място,защото наистина всички дават различно обяснение.И недей да се притесняваш толкова,защото дори и да има нещо нередно при първата проверка те правят само предписание и срок за изпълнение,не пишат веднага актове.Така или иначе ще трябва да отидеш до там,защото ако отваряш собствен салон трябва да го обявиш там като такъв обект и ако нямаш здравна книжка ще трябва да си извадиш такава.Хубав ден желая на всички и дано съм била полезна Simple Smile

# 565
  • на брега на морето
Кукле, не се сърди! Hug И аз не съм ги чувала елора, нито ползвала.
Може и да си повториш въпроса, някой път има толкова много въпроси, че човек може да пропусне...
Аз също веднъж питах за някой дали е правил ефекта "капки дъжд" с обикновена база да направи капките върху цветния лак, но не получих отговор. Сигурно никой не е пробвал, затова. Не е кой знае какво, щото аз съм толкова обсебена от печатите в последно време, че надали ще тръгна да правя такъв ефект. Laughing
Като казах печати, вчера си правех педикюра и както винаги бях решила да си направя печат на гол. пръсти. Реших да пробвам с обикн. лак/а не лак за печати/ на депенд. Става. Само че много "бледичко". Цветният лак на нокътя беше цикламено розово на 1я пръст и ментово зелено на другия/хаха, убийствена комбинация Laughing/. И лакът, който пробвах за печат-светло розово, някак се губеше върху цвета, не се забелязваше, иначе се отпечата добре. Затова го изтрих и накрая си се напечатах пак с черно на борн прити, да си го виждам от високо, хаха.

# 566
  • София
Мелина_3, пробвай и тези боички, супер са като контраст Simple Smile
https://www.aliexpress.com/item/LOWEST-PRICE-Zjoy-1-PC-Stamping- … priceBeautifyAB=0

https://www.aliexpress.com/item/24-Colors-Gel-Nail-Polish-UV-Gel … 042311.0.0.EbdDdW

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 13:34 от nad_tab

# 567
За етикетите - прочетете съответната наредба и се запознайте с реквизитите. Правите си лепенки с всички задължителни такива. Ако не можете вие, има печатници. Сега погледнах един топ на Голдън Роуз - смешно етикетче като за цена отстрани на шишето. Най-щекотливото е, че трябва да има инфо за вносителя. Ако е необходимо си регистрирайте фирма, която да впишете на етикета като вносител и през която ще ги внасяте. Или познат с фирма, която може да свърши работата. Консултация със счетоводител за фирмата. И за най-лесно погледнете какви са етикетите на някои от известните марки. Не пише извънземни неща на етикетите все пак.
Обадих се специално да попитам моята позната. Както ви казах по-горе не е толкова проста работа да се напечата етикетче на български. Ние сме държава в европейски съюз, има наредба за козметичните продукти и за да ги внасяте в страната трябва да имат европейски сертификат. От там се започва, че трябва фирмата ти да има регистрация в европейския сайт за козметични продукти (плаща се такса). Европейския сертификат, за да се издаде (ако няма такъв) е много време и пари, лабораторни изследвания и т.н.. Т.к. ти внасяш нещо и носиш отговорност, трябва да се регистрираш още в няколко държавни институции (плащаш). Т.к. внасяш нещо трябва да се регистрираш за оползотворяване на опаковки и отпадъци (плащаш) - все пак се намират в опаковка, която рано или късно ще се изхвърли в кошчето и ти като вносител на боклук в държавата трябва да платиш за това. Може и да съм пропуснала нещо, но пък за храните да знаете колко ми ги изброи. Та затова искат името на фирмата на етикетите, като се направи проверка се проверяват всички тези работи. Както казах, не е просто една лепенка на български.

# 568
  • Paris, France

Повечето пишещи в темата сме любителки и не работим професионално. Купуваме откъдето си искаме и каквото си искаме, но за лична употреба. За професионална употреба в ЕО има много, много строги изисквания. За да се внесе нов продукт, той трябва да мине изследвания в сертифицирана лаборатория. Това е за всеки продукт, тоест всеки цвят лак, например. Затова и не всеки цвят на ОПИ го има за продан в Европа. Един тест струва около 1000€. Разрешителни, преводи, етикети итн. Затова и американските марки са толкова евтини в Щатите и безумно скъпи тук. Коди се продава във Франция и продуктите им са по ЕО стандарт. Франция има най-строгите закони и ако нещо козметично се продава легално тук, то то е в норма в Европа.

За да не става дълго - ако ще купувате само за салона ви, е по-евтино да си закупите CND Shellac от официалния представител отколкото да регистрирате и внасяте Коди.

Има много европейски марки с качествата и цените на Коди. Може да се ориентирате към тях. В предишни теми сме ги нищили. NDED е една от тях. Лампите и ел. пилите на НДЕД имат 3 годишна гаранция. Гел лаковете им са бетон, издържат по 6 седмици и едвам се свалят без каре. Материалите им са хипоалергенични и произведени в Германия. Поръчките за над 99€ са с безплатна доставка. За етикет на бг не зная, но може да ги питате. Гел лаковете са с цена 3-7 евра на дребна за 5-15мл.

Камалия мерси. Жесток е лака. Прилича малко на един Шилак, но н2 се сещам името.

Забравих за какво влязох в темата

# 569
  • София
Получх полигела на брн прити,пробвах да го нанасе чрез течност за сваляне на лепкав слой на макс,става на изкуствен нокът.
Имам и топ за мокро в мокро,не ми харса,но като съм по свободна ще пробвам.Бял витраж също взех,ще се правя в събота.
Вече на 100 съм сигурна че лаково каре на цял нокът с микросел не ми държи.
Чудя се дали да не пробвам полигела върху моите нокти,вместо база,какво ви е мнението?

Общи условия

Активация на акаунт