Нормално ли е?!

• 36 651
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Хайде и на вниманието на бъдещите майки  малко реклама на нещо полезно наречено покривало за тоалетна чиния.
https://olele.bg/product/%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0 … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

# 136
Много са забавни такива категорични изхвърляния на едро-на едро Laughing

Покривалото ми харесва,определено.Тук съм срещала само покривала,ама във формата на седалката и спрей за дезинфекция на седалки.Определено бих купила такова,ако намеря. Всичко се случава,когато пътуваш доста и на дълги разстояния с дете/пък ние явно сме от плебеиите-позлваме тоалетни,нямаме умението да се стискаме с часове до пристигането в къщи,в едната от двете държави,бършем се преди да се измием и други подобни,не толкова аристикратични неща/
Темата не изненадващо пак се превърна  вмерене на кой е по и най Laughing

# 137
  • София
И Лиляна си я представя тая работа с миенето, когато детето вече е в ДГ? Ще тръгне лелята да го дебне кога пикае или ака, за да го измие? При 30 деца? Че тя само ще има по цял ден на мивката да седи дупета да мие! Какви глупости ги пишеш, Лиляна, на моменти не знам нарочно ли го правиш или наистина си вярваш!

# 138
Имайки предвид какъв висок процент жени имат хроничен цистит, за който причина може да е и анатомична особеност, и неправилна и лоша лична хигиена, както и още причини, имам известни съмнения в масовите умения за почистване на дупета.

# 139
  • София - Рим и обратно
Права си. Но попитах, защото хигиената е много важно нещо.. Както и да е, отдалечаваме се от темата. Конкретно: намирам за не особено нормално да се забърсва дупето на 8-годишна госпожица. За осем години би трябвало вече да се е научила да го прави задоволително сама и то вкъщи.
Забърсването е лесно, но за миенето не бих разчитала на уменията на 8 годишно, та те ръцете й не стигат да се извие и да се измие правилно. Ако си взема душ - ок, справя се, но с миенето на тая възраст не бих разчитала, че ще се изчисти като хората. Кое му е потресаващото да поддържаш хигиената и лека-полека да се научи и сама. Или да се забърсва там, както й дойде, па после що момиче на 10 има течение.

# 140
  • Австрия
Ох, не знам.. Нямам дъщеря.

та те ръцете й не стигат да се извие и да се измие правилно

Била съм дете, помня как майка ми ме учеше. От първи клас (6г.) вече действах сама. Да, и тоалетните в училище бяха от първобитните, не с тоалетна чиния, което никак не беше зле. В клекнало положение, ръцете не се оказват къси. Вкъщи в началото ми правеха забележка за количеството тоалетна хартия, което изразходвах - ами, не, не е лесна работа Mask И синът ми така мисли. Горе-долу се справя, но още е с контрол и помощ от нас. В ДГ досега се е въздържал да ака, завалията. Надявам се до половин година да се усъвършенства в бърсането на дупе, че първи клас го чака.. Wink

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 13:05 от DimS.

# 141
Ходенето на училище го разбирам, защото в голям град е по - опасно. Останалите неща НЕ...моята гледна точка е различна и в нашето семейство е различно, детето ни е различно. Къпе се сама от 5 годишна. За бързането след тоалетна е много деликатна и също самата тя не би позволила да я бърше някой друг, та и това прави доста отдавна сама....сега е на 9. Вкъщи се ключва в домакинската работа понякога или когато я помолим, като гледам да не прекалявам. Носи ни вода, както и ние на нея, когато единия помоли другия. Не бих критикувала родителите, защото всеки би трябвало да реши за себе си как ще вижда света и как ще живее живота си : )

# 142
  • Ямбол
И Лиляна си я представя тая работа с миенето, когато детето вече е в ДГ? Ще тръгне лелята да го дебне кога пикае или ака, за да го измие? При 30 деца? Че тя само ще има по цял ден на мивката да седи дупета да мие! Какви глупости ги пишеш, Лиляна, на моменти не знам нарочно ли го правиш или наистина си вярваш!
Никога не съм си измисляла, Андариел.
Първо - никъде не съм говорила за леля, говорех за себе си и за майка си.
Второ - от дупето не се пикае.
Трето - не е необходимо да вярвам на нещо, което твърдя, че се е случвало, то просто е било такова.
Четвърто - моите деца не са единствени, които не са ходили по голяма нужда в детската градина, макар че никъде не съм я споменавала.

# 143
  • София
Никога не са ходили? Ти си била в градината и си следяла онлайн дали са ходили или не и дали лелята или учителката не са им бърсали дупетата? Айде, молим, не на мене тия!

# 144
  • Ямбол
Написах ли някъде, че някой друг не им е бърсал дупетата?

# 145
  • София
Аха, взеха нещата да излизат наяве! Твоето ми прилича на следния диалог
- защо не казахте на годеника си, че имате вече едно дете?
- защото не ме е питал дали имам дете.

# 146
Написах ли някъде, че някой друг не им е бърсал дупетата?
Нали и сама разбираш, че това е напълно излишна игра на думи?

# 147
Това си е пълнене на темата с излишни глупости и словополюции.Ако се разрови още,ще се окаже ,че децата все пак и тоалетни навън ползват и дупета са бърсали сами.Щот иначе ще излезе,че тия хора от къщи не мърдат или си ходят с бутилка топла вода в чантата или портативни собствени гърнета.
Темата стана много смрадлива,обаче

# 148
  • Ямбол
Затова казах, че навлизаме в подробности, които не ми е приятно да обсъждам, обаче Андариел, докато не се изплюе не спира, трябва да си каже стихчето и да не пропусне да отправи обвинения така, че да си длъжен да ѝ се обясняваш. Казах, ако ще да вярва, нейна си работа, можеше да спре, тя продължи да обвинява.
Аз стоя зад думите си, с нищо не съм излъгала, а кое как точно се е случвало, не смятам повече да обяснявам.

Но за да си го върна - към това, което смятам, че за мен не е нормално, е майката да си дондурка децата вкъщи почти до университета и после да философства за другите за самостоятелност.

# 149
  • София
хайде, сега, Андариел виновна, че те хвана, че пишеш глупости! Да не пасемм трева и през плет да не сме виждали деца, че да не знаем или наистина ни смяташ за идиоти! Стой си зад глупостите и ме обвинявай мен, че така е по-лесно! Все някак трябва да се справиш с фрустрацията, та това с връщането беше като по учебник. Муцка!

Общи условия

Активация на акаунт