Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 675
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Не ти ли изписаха нищо? На дъщеря ми там за такова нещо бяха изписали един спрей с ябълчна киселина,не помня името, но тя нищо не слагаше и мина много бързо.

# 556
мне нищо не ми изписаха

# 557
Тогава нищо не слагай
Ден два пази от влага и си готова

# 558
Здравейте! И аз днес си махнах 3 бенки с шейф екцизия, без шевове само изрязване.  Сложиха ми лепенки и казаха, че утре мога да ги махна. Мен обаче ме е страх, ако ги махна да не се възпалят. Знаете ли какво се прави и кога с какво се маже?
Е как не ти казаха какво да правиш като махнеш лепенките? На мен минказаха да мажа с вазелин отгоре още на другия ден за да не хваща кора и да не остане белег. Моя мъж маха при друг доктор и на него му бяха казали аквафор да си вземе и да маже на другия ден. Освен да питаш ли.

# 559
Момичета, някоя от вас премахвала ли е плоски бенки по лицето с лазер ?

# 560
Момичета, някоя от вас премахвала ли е плоски бенки по лицето с лазер ?

Аз ще премахна следващият месец при д-р Павлова. Очудващо, за разлика от всички мнения, които съм изчела до сега, тя ми каза, че белезите са по неприятни в сравнение с хирургичната интервенция. И на мен ще ми е интересно, ако някой сподели как му е протекло зарастването.

# 561
  • Варна
Махала съм с лазер на лице и на деколте. Махнах миналата година хирургично голяма, релефна бенка на шията. Операцията зарасна по-бързо и без болка. С лазера изгарянията боляха и отне повече време. От лазера белези нямам. От операцията засега има малък белег, но пък минаха едва 6 месеца. Може да се махне.

# 562
Махала съм с лазер на лице и на деколте. Махнах миналата година хирургично голяма, релефна бенка на шията. Операцията зарасна по-бързо и без болка. С лазера изгарянията боляха и отне повече време. От лазера белези нямам. От операцията засега има малък белег, но пък минаха едва 6 месеца. Може да се махне.

Може и това да е имала предвид, а аз да не съм я разбрала правилно. След хирургичното махане наистина няма болка, при мен по- скоро е дискомфорт заради конците. А какво е усещането по време на лазера? Слага ли се упойка?

# 563
  • Варна
Да, местна. Но като отпусне после, болката си е точно като болка при изгаряне. Поне при мен беше така.

# 564
Мен болката не ме притеснява, а дали наистина се махат и дали остава белег. Имам доста плоски бенки по лицето, които ме комплексират и бих желала да ги махна.

# 565
Здравейте ! На 19 години съм и от малка имам една бенка точно отляво до носа. Преди беше по-малка,после порастна малко и повече не е мърдала. Отдавна искам да я махна,все ме е страх,но вече съм се решила. Молбата ми е да ми препоръчате добър дерматолог във Варна,който наистина си разбира от работата.  Благодаря предварително !

# 566
  • Варна
Препоръчвам доктор Въжарова в курортна поликлиника. Работи и платено, и по каса. Тя ще ти каже дали бенката има признаци за злокачественост. И ще ти препоръча хирург. Аз така направих и съм много доволна. Моята ме сърбеше и ми създаваше дискомфорт, бях се уплашила, че може да е злокачествена.

# 567
Здравейте! И аз днес си махнах 3 бенки с шейф екцизия, без шевове само изрязване.  Сложиха ми лепенки и казаха, че утре мога да ги махна. Мен обаче ме е страх, ако ги махна да не се възпалят. Знаете ли какво се прави и кога с какво се маже?
Здравейте Simple Smile Кой доктор в Токуда Ви премахна бенките?

# 568
Здравейте, днес бях на консултация при дерматолог с идеята да ме насочи към хирург, който да отстрани няколко стърчащи бенки от гърба ми и корема. Докторката ме посъветва да не ги махам защото риска от меланом е голям ако се разбута пигментацията, каза ми , че в България обучени хирурзи за такъв вид операции са едва 2-3. Някой може ли да сподели опит ? И какви бенки точно сте махнали: плоски, малки, големи, стърчащи.. ? Ще потърся второ мнение, но към момента съм леко наплашена. На 26 години съм и искам да ги махна от естетична гледна точка, не ми пречат. Благодаря!

# 569
  • Варна
Щом така са казали, по-добре не ги пипай. Аз махнах оперативно голяма, релефна бенка, но преди това ходих на дерматолог онколог и тя ми каза, че не вижда никакви индикации за злокачественост. Остави ги, следи ги редовно и всичко ще е наред. Поне аз така бих направила.

Общи условия

Активация на акаунт