Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 608
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, преди години си махнах бенка (беше на гърба, точно къдрто е закопчалката на сутиена), която и сина ми е "наследил". Той има 1-2 които така казано ни претисняват. Водим го всяка година  на дерматолог за профилактично преглеждане на бенките, но ми се иска особено тази едната да я махнем и знам, че в някакъв момент ще се случи, само че исках да попитам има ли определена възраст от която подобна интервенция може да бъде извършена? Той е на 9год. Мисля да го заведа и на друг дерматолог за второ мнение, защото го водим при една и съща винаги, която твърди че вс е ок, за да съм сигурна.

# 601
Някой знае ли др Пенев от Варна кога ще е на работа ? От почти месец има табела в отпуск съм..

# 602
  • Варна
От дерматолог съм чувала, че до пубертета няма нищо страшно по отношение на бенките. Ако наистина е така, аз бих изчакала.

Здравейте, преди години си махнах бенка (беше на гърба, точно къдрто е закопчалката на сутиена), която и сина ми е "наследил". Той има 1-2 които така казано ни претисняват. Водим го всяка година  на дерматолог за профилактично преглеждане на бенките, но ми се иска особено тази едната да я махнем и знам, че в някакъв момент ще се случи, само че исках да попитам има ли определена възраст от която подобна интервенция може да бъде извършена? Той е на 9год. Мисля да го заведа и на друг дерматолог за второ мнение, защото го водим при една и съща винаги, която твърди че вс е ок, за да съм сигурна.

# 603
Споделям опит, ако нещо е полезно за някой, на който му предстои манипулация.
Имах 3 бенки на гърба, големи и изпъкнали над кожата, никога не са ме боляли или създавали грижи, но освен, че бяха грозни, често без да искам ги закачах с дрехи и умирах от страх като ги нараня. Отделно, на плаж никога не излагах гърба на слънце. През бременността, по-скоро хормоните доведоха до тяхното уголемяване и изглеждаха още по-ужасни.
Консултирах се с няколко дерматолога, всички бяха на мнение, че трябва да се махнат оперативно. След това се срещнах с двама хирурзи и избрах варианта само с вътрешни шевове, изрязва се образованието и здрава тъкан около него.
Махнах трите наведнъж. Местна упойка, всичко продължи към час и малко. Нямаше болка, просто беше изморително и неудобно да лежиш неподвижно по корем. Като отмина упойката, първата нощ изпитвах болка, но не нетърпима. След това всичко беше ок. Имах 3 големи лепенки, които трябваше да махна след 24 часа. Като ги махнах, имаше тънка лепенка на мястото на разреза, тези лепенки трябваше да махна след 7 дни, като можех да се къпя без проблем. След седмия ден, имах просто една линия на мястото на всяка една бенка. Докторът ме предупреди, че за пълно възстановяване са нужни 6 месеца. Вече 2 години по-късно, имам едва забележими 3-4см линийки на мястото на бенките. Единствено тази, която беше между рамената, белега е леко по-разширен и забележим, предполагам, защото мястото е такова, че няма как да се предотвратят движения.
Препоръчвам процедурата да се прави в студен сезон. За жените, има значение цикъла, операцията се съобразява да не сте в цикъл.
Платих и за хистология, Слава Богу, беше ок.
Цялото действие се развива в град Варна, операцията извърши доктор Янков.

# 604
А от какви съображения не трябва да е в цикъл жената? Никой не ми го е казвал, нито ме е питал някой. МНого странно. От съображения за кръвозагуба, макар че то каква толкова кръв се лее на мястото на разреза...? Стана ми любопитно.

# 605
  • В.Търново

Може ли да кажете клиниката, където работи д-р Янков??

# 606
  • София
Някой махал ли е диспластичен атипичен невус? Ако да, налагало ли се е ревизия на разреза след хистология т.е. да се реже по-дълбоко?

# 607
Аз мисля, чя бях писала в подобна тема преди години, че премахвах бенка при др ивайло Петров, но имах още една, която тогава не посмях да махна. Събрах смелост надкото ( видях, че е страшно) и я махнах пак при него. Препоръчвам го, изобщо като избирате при кого да отидете, направете консултация, задайте си въпросите, потърсете препоръки, защото съм виждала и мн кофти зарастване и белези след такива процедури.

# 608

Може ли да кажете клиниката, където работи д-р Янков??
Медицински център Дивна и преди 2 години в Терапията също. Но за Терапията не знам дали още е актуално.

А от какви съображения не трябва да е в цикъл жената? Никой не ми го е казвал, нито ме е питал някой. МНого странно. От съображения за кръвозагуба, макар че то каква толкова кръв се лее на мястото на разреза...? Стана ми любопитно.

За цикъла честно казано не помня причината. Иначе ми обясниха ми доста подробно, стори ми се логично и го съобразих като записвахме часа. В самия ден на операцията, докато ме подготвяше, сестрата ме попита пак дали съм в цикъл. Нямам представа дали навсякъде го съобразяват, аз например не го знаех и съвсем друг план имах. Затова го споменах, мисля че е полезна информация Simple Smile

# 609
Здравейте. Искам да попитам за д-р Попова от Токуда и д-р Ботев. Какви са ви впечатленията от тях в областта на онкодиагностиката? За отстраняване на бенка със скалпел и съответно хистология каква е цената при двамата? Процерурата в амбулаторни условия ли е или е с пролежаване? И като цяло доволни ли сте? Благодаря предварително!

# 610
Здравейте,
Моля ви са насока за добър дерматолог, който премахва пигментация със скалпел.
Става въпрос за петно под нокъта на кутрето на крака. Според дерматоложката нямам причина за тревога, но по принцип към пигментацията под ноктите се подхождало с внимание. Лаза да отида след месец, а ако преценя - да го махна, като ми препоръча Д-р Иван Литов. Аз ме аъм чувала нищо за него. Някой кма ли отзиви, препоръка като цяло за добър дерматолог и също преминавал ли е през подобна процедура?

# 611
Има ли някой от Бургас  да е правил такава манипулация?Къде и при кого?Желателно е да има и хистология-става въпрос за голяма бемка като пъпка на главата -какво е всъщност това?

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 16:27 от айрън

# 612
  • В.Търново
Нв ми прилича на бенка.

# 613
В Токуда сме премахвали бенки, включително на косата, стъпалото и т.н ( но не под нокът) при Дерменджиева със скалпел и хистология.  Не помня цена, но не беше фрапантно. Амбулаторно е, не се лежи. Става въпрос за конусовидно изрязване със скалпел и шевове само на бенка, без някакви други манипулаци и усложнения.

# 614
Здравейте група!След премахване на бенка първо със скалпел и след това обгаряне стои ли като черна рана?Колко време е нужно да мине за да заздравее?Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт