Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 102 543
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз не бих си спестила хистологията колкото и да е сигурен докторът в резултата.

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 11:13 от missence

# 631
Препоръчайте ми добър дерматолог, който премахва с лазер бенки или хирург, който ги отстранява без много белези за Бургас 🙂

# 632
  • Sofia
А за равна бенка на горната устна, не много голяма, която започва върху самата устна и излиза леко отгоре дали е добре да се махне с лазер? Мястото е малко чувствително и мисля, че ще боли повечко.Едва ли е добра идея скалпел да минава през горната устна...

Защо да боли, нали ти слагат упойка, все пак?
Щом бенката пресича контура на горната устна, мисля, че който и метод за премахване да избереш, все ще остане лек белег. Просто няма как изобщо да не си личи, че контурът е прекъснат.

# 633
  • В.Търново
Питането ми беше, заради сина ми. Той скоро ще направи 12г, и по-рано съм писала за нашия случай. Ще изчакаме още, обаче по-скоро е луничка, и се притеснявам с времето да не стане изпъкнала бенка и махането ще е равно на по-голям белег.Той сам се изказа, че вероятно ще я махне, но не знам колко да чакаме.
По тялото му, по-скоро по вратлето се появяват бенчици, които с времето започват да растат.
Преди дни, в класа ни има една госпожица, която се ядосала на момчетата и започнала да им скача и да ги дере с нокти. Нападнала и моя син и го одрала за врата, зачекнала е леко едната му бенчица и имаше съвсем леки следи от разкървавяване в единия край на бенчицата.Промивах го на два пъти и пръсках антибиотик Оксикорт.Дали може нещо да се случи с времето?

# 634
Посещавайте редовно дерматолог за консултация. Има хора и аз съм от тях, които имаме доста бенки по тялото, затова ходя да ги видят, ако за някоя има проблем, да се махне.
Синът ви е още дете, като мъж ще има брада, лекар трябва да каже дали и как да се маха. Плоска бенка няма да стане изведнъж изпъкнала или е такава или не. Тези, които аз махнах, бяха изпъкнали и още от дете са били такива, никога не са били плоски.
По принцип ако бенката расте или се променя, това се счита за проблем. Затова ги следете, както и да се внимава с излагането на слънце.

# 635
  • В.Търново
Бенките му ги нямаше до преди 2-3 години. Бяха плоски и леко започнаха да изпъкват и да растат.Предполагам с годините ще нараснат доста. сега през тази година започнаха да излизат доста лунички по тялото. За сега тази на устата не му създава комплекс, но е склонен да я махнем. След време ще направим консултация. Благодаря!

# 636
  • Sofia
И аз мисля, че винаги когато се споделя личен опит с премахването на бенки, е желателно да се споменава и кой е специалистът, заслужил похвали. Simple Smile

# 637
  • София
Намерих тази снимка в интернет, за който се интересива. Резултатът е страхотен!

# 638
Здравейте,от малка имам ето тази бенка на главата,като я бях забравила с години.Преди няколко дни случайно я забелязах след като я докоснах и усетих,че всякаш ме наболява(може да е раздразнена, тай като е на място,което постоянно е подложено на дразнене-ресане и т.н.). Мисля,тези дни да ида на дерматолог и евентуално да я махна като съм се спряла на Д-р Марияна Влашева от гр.Пловдив. Има ли някого,който е имал/а подобна и това,че е на главата,ще усложни ли процеса на премахване/ще останат ли белези.Благодаря!

# 639
Ето как наричаме всяко образувание бенка. Може и да не е бенка. Върви на доктор да каже какво е. Дали да се маха въобще. Може да е тип брадавица някаква.

# 640
Здравейте, вчера премахнах бенка при д-р Тодор Йорданов в МЦ Дерма с операция. Прилагам снимки преди операцията и днес когато промивах раната. Може би снимките са малко плашещи за по - чувствителните хора
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 11:24 от bubanka

# 641
  • Sofia
А цялата бенка ли е премахната? Защото сякаш все още виждам част от нея.

# 642
Цялата бенка е премахната..нямах много добро осветление. Утре пак ще кача снимка. На мен по скоро ми изглежда, че раната е леко отворена отгоре може би, но не мога да преценя. Надявам се всичко да е минало добре и да не ми остане белег..Или поне да не е по - зле от бенката. След десетина дни ще ми махнат конците.

# 643
Здравейте,от малка имам ето тази бенка на главата,като я бях забравила с години.Преди няколко дни случайно я забелязах след като я докоснах и усетих,че всякаш ме наболява(може да е раздразнена, тай като е на място,което постоянно е подложено на дразнене-ресане и т.н.). Мисля,тези дни да ида на дерматолог и евентуално да я махна като съм се спряла на Д-р Марияна Влашева от гр.Пловдив. Има ли някого,който е имал/а подобна и това,че е на главата,ще усложни ли процеса на премахване/ще останат ли белези.Благодаря!

Това е дермална бенка на главата често срещани Simple Smile Не се притеснявайте, но ще ви я махнат срещу пари, защото това се счита по скоро за козметичен проблем Simple Smile

# 644
Update на белега след две седмици от операцията за премахване на бенка.

Общи условия

Активация на акаунт