Стани богат от 1 април 2018 г. по БНТ 1 с водещ Джаро - Михаил Билалов!!!

• 210 584
  • 3 086
  •   1
Отговори
# 2 970
Жокерът му беше смотан - отговорът излизаше най-отгоре в Гугъл, ако въпросът е зададен на английски.

# 2 971
Този участник, младия, беше истинско удоволствие !

# 2 972
  • тук, на мястото си
Беше истинско удоволствие да гледам това момче. Това беше играч за Стани богат. Браво! Радвах му се и му ръкоплясках като дете.
Търсих отговора на последния въпрос, но на български и не го открих.

# 2 973
Аз открих на български и там бяха 7 Grinning

# 2 974
Ето - само трябва да се изпише въпроса: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=eR6ZXMPE … s-wiz.vnQj6J4NfLI

П.п. моят английски е малко смотан, но Гугъл ми помага - подсказва като започна да пиша... А иначе разбирам всичко (или почти всичко)...

# 2 975
  • Русе
За Верона му подсказаха. До този отговор не може да се стигне с разсъждения, защото семейството се мести на различни места в зависимост от това, къде изпращат бащата - офицер от австрийската армия. При това разсъжденията му бяха погрешни. Ето някои от тях:

На Русия като освободителка е дадено правото да избере княз на България.
Не е вярно. Според условията на Берлинския договор българският княз трябва да бъде избран от народа със съгласието на Великите сили и Османската империя и при условие, че не бива да бъде представител на някоя от европейските управляващи династии, т.е. не може да бъде руски поданик, както предположи Николай.
Русия няма право на мнение (тук сам си противоречи!).
Има, разбира се, тя е част от Великите сили.
Батенберг не се е разбирал с Александър ІІ.
Александър ІІІ е, но чак такива подробности не са важни.

Италия винаги е била съюзник на Германия.
През 1857 г., когато се ражда Александър Батенберг, Италия не съществува като държава, обединението на италианските държавици започва след 1861 г.

Александър Батенберг е роден във Верона по една случайност и това просто трябва да се знае, не може да се постигне с логически разсъждения.

# 2 976
  • Русе
Това, което каза за Елизабет І, беше доста фриволно, според мен.
Елизабет І е имала адамова ябълка, на много картини изобразена.
Няма чак толкова много картини, на които тя да е изобразена и на тях тя е с модната по онова време гофрирана яка (силно надиплена висока яка), която напълно прикрива шията. Впрочем под такава яка би могла и да се скрие адамовата ябълка.

Елизабет можела да бъде наследница, а брат ѝ не можел и трябвало "да преструват момчето на жена".
Е, не знам дали тук има нужда от коментар.

Отговорът за Луи ХІV беше също случайно попадение, но в тази игра трябва да се разчита и на това. Доколкото си спомням обаче, френските кралици е трябвало да раждат публично, не само пред очите на краля, но и пред всички граждани, за да бъде удостоверен със свидетелства произходът на детето. Само че не помня кога е въведен този обичай, може би наистина от времето на Луи ХІV.

Не може да се отрече, мисля, че Николай въпреки тясната си специалност има доста широки интереси въобще в хуманитарната област. Има ли любознателност, знанията ще се задълбочат.

# 2 977
И аз съм го чувала това за Елизабет и подмяната с брат й. Естествено няма категорична фактология, теория на конспирацията е. Той разсъждаваше на база да го е чул, а не че знае защо точно е така.

Иначе и аз на някои места му загубих нишката. Имаше огромен късмет да познае, защото фактически логиката му не водеше до верен отговор. Но пък показа допълнителни знания, които просто чухме.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 22:33 от Emiliana V55

# 2 978
Хм, честно казано съм със смесени чувства от играта на Николай  Определено има солидна обща култура, но в същото време бе и доста хаотичен в размишленията си, част от които нямаха и нищо общо със същността на въпросите. Не ми допадна и като уравновесеност, език на тялото, малко аутистично-психопатски ми се стори на моменти. Разбира се, на фона на 80% от участниците Николай се явява своеобразен диамант, но въпреки някои добри попадения от негова страна и суперлативите от водещия, мисля че той бе много по-добър в имитациите, отколкото в представянето си, нищо че на практика достигна до 13-ти въпрос и между другото, доста глупаво рискува с мотива, че "бил за шоуто и тръпката", но по-скоро ми се стори самонадеян от познаването на 11-ти и 12-ти въпрос, за което и вътрешно бе убеден, че са плод на "невероятната му логика и информираност", а всъщност(поне за мен лично) си бяха плод на страхотен късмет. Защо?
Просто защото въпросите бяха толкова строго конкретизирани, че в действителност работата бе -  или го знаеш, или не го знаеш!
Разсъжденията, които показа по въпроса за Княз Ал.Батенберг на практика по никакъв начин не определят/"променят"(в контекста на играта и останалите отговори) фактът къде е роден.
Той, едва ли не го "натъкми" в един паралелен свят(Българската история и Световната политика), все едно че през 1879 се е родил и хайде сега, да се направи някакъв своеобразен "reverse" във времето.

Иначе, малко парадоксално, но по оста ниво-сложност, мисля че въпросът за президентите беше по-лесен и с повече възможности и нишки от предходните два, и може би тук си пролича и истинската същност като играч на Николай - интелигентен, но хаотичен в мислите си, с някои прекрасни проблясъци, но и с вътрешно убеждение за себе си като "jedi master", което в крайна сметка на третия път и му счупи стомната.

# 2 979
Хм, честно казано съм със смесени чувства от играта на Николай  Определено има солидна обща култура, но в същото време бе и доста хаотичен в размишленията си, част от които нямаха и нищо общо със същността на въпросите...
Или фриволен, както отбеляза Евпетра Simple Smile
И все пак добре игра момчето и знаеше доста. Е, понякога не точно това, което му трябваше, или не съвсем вярно Wink, но не се плашеше лесно, не се отказваше и нацелваше отговорите, което всъщност е най-важното в тази игра.
Харесах го!
Ако е съфорумецът, който преди време се обяви в темата - поздравления за играта!

# 2 980
Аутистично-психопатски?
На базата на какво образование ги измисляте тези определения? Момчето беше доста социално, или просто така си говорите?!
Може и да прочете мненията ви. Лично на мен ми беше много интересен. Особено на фона на другите участници.

# 2 981
Да, точно така - аутистично-психопатски(на моменти)! И не го казвам като някаква обида, а като лично усещане наблюдавайки езикът на тялото, жестове, говор, мимики и т.н.
По-лесно му било да мисли на английски...
Ни в клин, ни в ръкав влиза в роля...
Погледът му "се изменяше" често - от проницателен до блуждаещ, гарниран с резки/особени движения на ръцете...
100 пъти повтори след играта, че е "важна емоцията и шоуто, парите се изкарват", което в този контекст на психологичен език се превежда/тълкува точно обратното...
В един момент се почувства недосегаем, вездесъщ, като класически злодей(в контекста на част от имитациите му), та той дори не се зарадва сърдечно при верните отговори, пуснете си репортаж и ще се убедите сами.
Интелигентно момче, но...

# 2 982
Естествено, че го е било яд за парите хаха, мъжете току така не си признават, че са сгрешили Grinning
В крайна сметка, пред камера е трудно и доста хора се държат неадекватно. Притеснението ги избива в различни посоки.

# 2 983
Не мисля, че му има нещо - просто беше ексцентричен.
Аз бих взела парите, той рискува, защото му се играеше. Ако аз отида в такава игра, ще е 20% от любопитство и 80% заради парите.
Това за Елизабет не съм го чувала; в крайна сметка тя е третата наследница на Хенри Осми - първо е брат й, който умира, след това сестра й Мери, която също умира и накрая е тя.

# 2 984
Николай ми хареса. На фона на останалите млади участници си личеше, че момчето чете. И има обща култура.

Общи условия

Активация на акаунт