Защо (бихте искали да) имате дете?

• 44 071
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • София/Севлиево
Подходящият човек ме срещна в подходящото време и успя да ме убеди, че точно аз съм жената,която ще му роди деца.От години я преследваме тази мечта, вече имаме най-прекрасния син на света(родих го на 25, а го чакахме 3 години), сега се надяваме да имаме и една мъничка дъщеря(не че ако е още един син ще има рекламации).Лошото е, че вече сме на години-аз на 35, той на 40 и едва ли ще се навием за още деца, а искахме поне 3.Но каквото -такова.За анкетата посочих отговори 7,19 и 20.

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 19:40 от Елислава

# 61
Подходящият човек ме срещна в подходящото време и успя да ме убеди, че точно аз съм жената,която ще му роди деца.От години я преследваме тази мечта, вече имаме най-прекрасния син на света(родих го на 25, а го чаках 3 години), сега се надяваме да имаме и една мъничка дъщеря(не че ако е още един син ще има рекламации).Лошото е, че вече сме на години-аз на 35, той на 40 и едва ли ще се навием за още деца, а искахме поне 3.Но каквото -такова.За анкетата посочих отговори 7,19 и 20.
Едни близнаци за вас.

# 62
Исках да имам дете и да бъда майка.
В момента, в който бях подготвена емоционално и материално се появи и мъж, който също да иска дете с мен, мъж, когото харесвах и обичах.
От анкетата не си намерих точен отговор и не съм гласувала.

# 63
  • София
Трябва да има и опция: Защото сестра ми/ приятелката/съседката вече има. Mr. Green

# 64
Забелязвам,че ужасно много жени правят деца без да им е призвание само за да са ,,наред с хората,, ... Ужасно е.

# 65
Ами то няма нужда чак да ти е призвание, само да си ейтолку адекватна и с две мозъчни клетки. Не е казано, че само перфектно треперещите майки, посветили всяка секунда на детето, трябва да имат деца.

Има и още една причина: да видиш какво ще излезе. Изненадващо е какви се получават, всеки - уникален.

# 66
В никакъв случай не казвам,че само майки кърмещи до 5тата година и бдейки над децата си с израза ,,ние се насрахме днес 6 пъти,, трябва да станат майки Simple Smile Просто има жени,които наистина го правят само заради да са ,,наред с хората,, или,защото мъжът им иска,а нямат грам желание и не им идва отвътре. В това число включвам и майка ми. Не всяка жена трябва да става на всяка цена майка.

# 67
Ми с първите две деца хич не ми идваше отвътре, честно казано. Ако трябваше да чакам да ми се прииска бебе, щях да си чакам - нула мерак. Та реших просто да го направя и да видя какво е, за да не ме баламосват после цял живот, че и циганките са преживели това чудо невиждано, а аз- не. Та така, вече знам какво е, не могат да ме баламосват и да ми се правят на примадони:)

# 68
Забелязвам,че ужасно много жени правят деца без да им е призвание само за да са ,,наред с хората,, ... Ужасно е.
Съгласна съм.

Отдали са се на научна работа, бизнес, пътувания и на партньора си като са преценили добре, че не желаят да имат деца и на по 40-50 вече не съжаляват за избора си. Адмирирам хора, които си познават лимитациите.

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 19:19 от Анонимен

# 69
И аз .
Евала правя много на хора,които са наясно какво искат и за какво стават и не се напъват да се като всички.

# 70
Какво има да им се адмирира обаче? Хората са направили каквото са решили. Повод чак за ръкопляскане не виждам. Плюс това не сте им в живота да знаете дали не са искали в някакъв момент, но просто не се е получило и те са го приели без трагедии.

Хубаво би било да си има тема: "Защо не искате / нямате деца" - за мен би била интересна. Обаче в бг-мама не виждам как ще стане Simple Smile

# 71
Какво има да им се адмирира обаче? Хората са направили каквото са решили. Повод чак за ръкопляскане не виждам. Плюс това не сте им в живота да знаете дали не са искали в някакъв момент, но просто не се е получило и те са го приели без трагедии.

Хубаво би било да си има тема: "Защо не искате / нямате деца" - за мен би била интересна. Обаче в бг-мама не виждам как ще стане Simple Smile

Bianka, аз познавам двойки,които откровено и видимо не обичат деца,не искат деца и не ги понасят.
И им се радвам,че не са ги направили.
Познавам и много такива,които са ги направили,но очевидно са от първата категория .
Жалко за децата.
Аплодисментите се за това,че човек има доблестта да отстоява себе си макар и невписващ се в рамките на изискващото общество,часовници и т.н.

ПС: И за мен подобна тема би била интересна.

# 72
Не знам жените как се оправят с часовника, честно Simple Smile

# 73
Не знам жените как се оправят с часовника, честно Simple Smile

И аз не знам,но са факт.
И е много по-добре така.
Отколкото един куп деца,които не знаят какво е да имаш истинска майка,въпреки,че някой те е родил.

# 74
мен много ме учудва големия % отговори тук>

.За да остане нещо ценно след мен на този свят 
Защо Ви учудва?

Като бях на 20-25 мечтаех да пиша бест селъри, да печеля пулицър, нобелови награди... После мечтите станаха по-малко амбициозни, същевременно и цинизмът ми нарастна, за да гледам по друг начин и на бест селърите и на пулицър и на нобеловите награди (особено когато дадоха нобелова награда за мир на човек наредил хвърлянето на над 20 000 бомби само за 1 година).

Мъничко ме блазни идеята, че някаква част от мен ще продължи да мечтае, може би ще постигне някои от тези мечтички Simple Smile

Мъничко, защото от една страна може да има съвсем различни мечти, дори такива, които да ми се струват тривиални, а от друга, защото както казах всичко това отива в категорията отговори "моят ген е най-убав" и "мойто гардже е най-убаво" Simple Smile) А нали се опитваме да сме широко скроени и модерно мислещи и да не робуваме на същите нагони и инстинкти, на които са робували и нашите прадеди пред 50 000 години (и реално не са се променили много от тогава, единствено сме наслоили някаква тъничка цивилизационна обвивка около тях).

Общи условия

Активация на акаунт