Подготовка за малкия човек -2

• 51 882
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Къпем заедно и таткото не хареса нито "анатомичната" приставка, нито тази с топчетата. Къпем го легнал като единия придържа врата. Като почне да сяда ще махнем стойката.

# 541
  • Телиш/Плевен
Първоначално и аз къпех дъщеря ми на мивката, беше ми най-удобно. След като падна пъпчето започнах да я къпя в корито (съвсем обикновено) с подложка. Не си спомням вече каква марка беше подложката, но ще кача снимка (извинете ме, че не е на фокус, но мисля, че става ясно каква е идеята). Вършеше ми страхотна работа, дъщеря ми я харесваше и си лежеше удобно в нея. Махнах я когато започна да сяда сама, след шестия месец е било, но не си спомням точно кога.
Скрит текст:

# 542
О, Лаленце, много ти блягодаря.

# 543
Ние взехме такава - [url]https://www.hippoland.net/cangaroo-komplekt-vana-bubble/url]
Обаче аз все още си ги къпя на мивката - по- бързо и по-удобно ми е.По настояване на таткото започнах във ваната,НО ми е изключително неудобно.Кръстът много ме боли,стойката се оказа ниска за моят ръст 180 см,а и младежа нещо не се кефи във ваната.Клекнала също не ми е удобно.Затова се върнах на мивката.Само че минаха 4 кг и ми тежат.Затова пробвах със столчето в мивката Grinning оказа се удобно и сега така ще ги къпя докато им отеснее мивката.После ще му мисля как.
Накратко имайте предвид и ръста при избора на стойка.Не си позволявайте да се привеждате и да ви е неудобно....е това няма как да се предвиди в магазина. 

# 544
За миене може на мивката, но за къпане си има обикновена ваничка от Икеа, с гумени ограничители против плъзгане е, подложката е от тези хавлиените, така ни посъветваха на училището, че е най-удобно. Обаче за къпане основното действащо лице ще е мъжът ми. Аз ще съм асистент Simple Smile искам да опитаме да създадем нещо като ритуал преди лягане и ще пробваме с къпане във ваничка.

# 545
  • София
Аз съм със същата като на Лале. И първият път и сега. Още малко и ще я махна , че започва да се изправя и да седи.
Никога не съм къпала в мивката.
Къпя основно аз с помощ от голямото дете. Мъжът ми сипва водата, мети температурата й и при ваденето помага.

# 546
  • София
Аз съм с подложка на Севи бебе и съм много доволна. Мила съм го на мивката сумарно 10пъти.

# 547
И аз къпех на мивката, докато не започна да ме боли рамото на водещата ръка. Хем моето бебе беше мъничко. След това с подложката на Angelcare. Вече сяда, но въпреки това си кротува, защото й е много удобно.

# 548
  • София
Аз къпех на мивката, докато не падна пъпа. После започнах да я къпя  сама във ваничка от ИКЕА. Ръката ми минава под гръбчето и държа нейната ръчичка. С другата ръка я мия. Използвам пудра без отмиване. Като ползвах веднъж с отмиване се справих, но определено четири ръце ще свършат по-бързо работата.

# 549
Аз на мивка само дупето мия.
Къпем го всеки ден. Много му харесва и спи по-спокойно след това.
Другата седмица мисля да го водя на плуване за бебета, само да е здрав.

# 550
  • Телиш/Плевен
О, Лаленце, много ти блягодаря.
Няма за какво. Hug

# 551
  • София
Герда, тази ваничка, която беше показала ми се струва малка. Т.е. бебето ще дръпне на височина и тегло и ще купуваш нова.
Аз бях с най-обикновена + стойка и подложка (пластмасова) за бебето.
Минахме през няколко етапа: на мивката, във ваничка, в седящо столче за вана.

Скрит текст:

Разликата в снимките е 7 месеца. Подложката се купуваше отделно от ваничката.

Скрит текст:

# 552
Ние къпехме първо на мивката, докато падна пъпа (25дни), после на хавлиената подложка, като шезлонг, после с пластмасова, а когато започна да стои на крака и да се задържа, направо под душа и сега на 1г6м всяка вечер си взима душ и ляга. Според мен ритуала е важен, моята много държи да се случва всичко, както тя знае, но пък започват да разбират и да свикват, чак след третия месец.

# 553
Наистина подложката, която е като пързалка е много удачна.

# 554
Колебая се между термометър биберона и термометър за ухо?

https://www.emag.bg/termometyr-za-uho-laica-th2002-803322460-164 … P-1320_1553_16149

Този за ухо, дали го бива, удачен ли е за мерене на температура?

Общи условия

Активация на акаунт