Подготовка за малкия човек -2

• 51 834
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Здравейте, много искам да ползвам многократни памперси по ред причини. Тревожи ме това, че чакам първо дете и се чувствам несигурна, че ще съумее да се справя. Другото което не ми става ясно е голямата информация за видове, която признавам си не мога да осмисля съвсем. Уж пише че са универсален размер, но въпреки това в сайтовете имат различни размери със съответни килограми срещу тях. Е имам още време да чета, в момента съм в 7 месец, ще посетя и магазини, където може би ще се ориентирам по - добре чрез разглеждане.
Ако някой знае, нека да препоръча магазини във Варна.

# 706
Здравейте, много искам да ползвам многократни памперси по ред причини. Тревожи ме това, че чакам първо дете и се чувствам несигурна, че ще съумее да се справя. Другото което не ми става ясно е голямата информация за видове, която признавам си не мога да осмисля съвсем. Уж пише че са универсален размер, но въпреки това в сайтовете имат различни размери със съответни килограми срещу тях. Е имам още време да чета, в момента съм в 7 месец, ще посетя и магазини, където може би ще се ориентирам по - добре чрез разглеждане.
Ако някой знае, нека да препоръча магазини във Варна.

Съветвам те да наемеш пробен пакет от някой онлайн магазин или библиотека за пелени. На мен също ми звучаха сложно преди да ги видя на живо и да почна да ги ползвам. Има толкова видове, марки и наименования... аз никога не бях сменяла и  най-обикновен памперс. Изчаках да му падне пъпчето и оттогава само многократни ползвам. Но е хубаво да ги пробваш преди да купуваш. Аз най-много се притеснявах от прифолдите, а после се оказаха за мен най-добрите за новороденото. Успех!

# 707
  • София
От както навърши два месеца и стана към 4 кила ползвам китайски. Евтини и удобни. Тук един памперс да е 30-40лв ми е нелепо. Може и да са една идея по-качествени, но пак е много. Изглежда странно и страшно в началото, но са идеални заместители. Сега ми е кофти като трябва по една или друга причина да сложа еднократен памперс. Свиква се буквално за два дни. За подложки мога да препоръчам отново от Алиекспрес четири и петслойни бамбук и памук, както и на екомама едни розови памук и стей драй слой.

# 708
  • София
Момичета, в Jumbo има ли чанти за колички?

# 709
Аз не ползвам чантата на количката ни. Купих една супер чанта от втората употреба Голяма, с много джобове, предназначена за фотоографи, събира супер много неща. Купих и една чанта на Чико от там за 3 лв Simple Smile Ама още не съм ѝ намерил приложение.
Иначе в Jumbo май съм виждала чанти

# 710
  • Варна
Здравейте и благодаря за информацията относно многократните памперси.
А да ви попитам какво мислите относно кошчето за кола за новороденото. Понеже има колички, които се предлагат с кошче, но може и да си купиш количка и отделно кошче, което да не е съвместимо с въпросната количка. Това голям проблем ли би могло да се окаже според вас - ако кошчето не може да се монтира на количката. Аз не съм шофьор и се съмнявам, че в първоначалните месеци ще използвам особено много кошчето за кола.

# 711
Ами зависи. Ако няма да разхождаш детето в кошчето зс кола върху количката, което междувпрочем не се препоръчва за по-дълъг период от време, може да вземеш кошче, което не се монтира върху количката. Ако все пак държиш на това да може да се слага на рамата, за да отидеш до магазин, на консултация и т.н., ще ти трябва съвместимо столче. Повечето от тях много бързо умаляват, имай предвид и това при избора.

# 712
Аз лично не съм слагала кошчето за кола на количката, въпреки,че си има адаптери, с които се монтира на рамата. Използвах само коша за новородено,защото той основно спеше, когато сме навън и не исках д аму причиня спане в коша за кола.
Иначе, отделно казано много малко съм го возила и в коша за кола, защото колата я загърбих, откакто се роди той. Основно сме пеша, но сме в малък град. Може би ако водиш детето с теб да пазаруваш, на някоя бърза разходка, би ползвала коша за кола, но аз не съм го водила в големи магазини. Едва вчера влезе в такъв и то в раничката.

# 713
  • софия
Момичета, в Jumbo има ли чанти за колички?
Има да,оттам си купих.

# 714
  • Германия
За кошчето за кола подкрепям мненията на другите мамчета. Споделям и личния ми опит: като още търсех количка се насочих към комбинираните 3 в 1 с кошчета. Бо в един момент ми се стори, че не са достатъчно качествени и се отказах от повечето марки. Накрая си взех 3в1 на MaxiCosi, НО аз съм почти всеки ден с колата, така че инвестицията си заслужаваше. Ако карах или возех детето с колата от дъжд на вятър и аз щях сериозно да се замисля, дали да дам 500лв за кошче... ние нашето го ползвахме 6-7 месеца, защото й отесня. Други майки с по-дребни бебета или по-широки кошчета ги ползват и до около годинката.

И да, слагала съм кошчето на рамата когато съм излизала по задачи, или когато бебето спеше и не исках да я будя.

# 715
Факт е, че малко се ползва но е необходимо. Аз си носех бебето на детска консултация с кошчето, нищо че ни е на 3минути от къщи. Няма как на ръце.

# 716
  • Стара Загора
Много съм доволна от ДМ-ската чанта за количка.

# 717
  • София
Даже и не съм обърнала внимание, че в dm има чанти. Ще проверя на тези няколко места, благодаря за отговорите. Питах за Джъмбо, защото очаквам, че там ще има повече шаренийка, повече избор, не ми харесват съвсем изчистените.

# 718
С първото дете имахме кошница за кола на Maxi cosi и адаптери, съвместима беше с количката, но нито веднъж не я сложихме, защото рядко карахме колата из града, че чак да ми потрябва, бяхме в град с лесна достъпност на всичко което ни трябваше.
Сега обаче живеем в чужбина и дори пазаруването ни е с кола, та държахме да са съвместими количката и кошницата, също така си взехме и база Изофикс, за много по-сигурен и лесен монтаж Simple Smile
Та много зависи от ежедневието на майката и семейството Simple Smile
Всички знаем, че спящо бебе не се буди хахаха та едно евентуално местене от кошницата в коша за новородено или другия кош си е евентуално будене на спящото бебе Simple Smile

# 719
Ние имахме кошче за кола на peg perego (част от количката peg perego), което беше до 13 кг и го ползвахме чак до 14-тия й месец. На рамата на количката сме го слагали ако примерно е заспала в колата и вместо да я будим директно слагаме кошчето за кола върху рамата. Също в случаи когато трябва да влезем набързо в  някой магазин/супермаркет. Другото му предимство е че е доста по-леко от коша за новородено, но става само за кратки разстояния заради гръбчето на бебето. За мен е удобство ако кошчето е съвместимо с количката (макар разбира се да може да се мине и без това). Ако трябва обаче да изборате между некачествено столче част от евтина количка или качествено столче, което не е съвместимо - по-добре втория варинат. Сигурността в колата е най-важното.

П.п. Да уточня, че столчето за кола го ползвахме до 14-тия месец но само за колата от 6-тия й месец нататък, тъй като сменихме количката Peg Perego с друга по-лека.

Последна редакция: нд, 29 апр 2018, 11:09 от Anastasiya_S

Общи условия

Активация на акаунт