Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 526
  • 739
  •   2
Отговори
# 480
Тете, нека маже с Гентамицин място и да си мери редовно температурата. Ако вдигне, направо в инфекциозно отделение да ходи, без да губи време, че може да стане голяма беля.

# 481
Мерси, Тони. Всичко й казах, колко й говорих...не ще и не ще. Да беше малко дете, да го хванеш и да го заведеш, ми то голям човек.Bowtie

# 482
Мен много ме е страх от болестите, предавани след ухапване от кърлеж. Моя съученичка почина след усложнения, когато бяхме в девети клас. На лятната бригада я ухапа кърлежа, по Коледа я погребахме. Беше голяма трагедия.

# 483
Ужас. И аз съм от страхливите...като си открих кърлеж, с 200 се изстрелях към ЛЛ...

# 484
Еее, не е толкова страшно, а и никой лекар в момента нищо не може да направи Simple Smile Трябва да се следи състоянието и при заболяване при следващите месеци да се има предвид ухапването, за да се разгледат и диагнози в тази посока. Повечето инфекции, пренасяни от кърлежи, са лечими, стига да се установят правилно. Иначе, ако иска, след 4 седмици (ако не се лъжа) може да се направи изследване за лаймска болест, в момента няма никакъв смисъл.

# 485
Шансът е минимален наистина. Да не се случва никому.

# 486
Снощи както правех салата за вечеря, усетих болка в основата на палеца на дясната ръка и съответно цялата ми ръка сякаш нямаше сила и болеше. Подложих я на студена течаща вода, вдигнах я на високо, тъй като се изплаших да не е нещо свързано с вените и сърцето. Предната вечер ме болеше пък лявата пета и подбедреница отзад и ЛЛ каза, че е по хода на вена и да пия Детралекс и да се мажа с Лиотон. Ей, дойдат ли повече почивни дни , все нещо ще ме боли. А сме и на село.
Мислех си ,че на сутринта ще ми е минало, но не, боли ме вече цялата ръка и не мога да държа нищо с нея, не мога да свия в юмрук, сякаш е и подута .
Какво може да ми е?

# 487
  • Burgas, Bulgaria
maq-mi - много неща може да са .  Петата и бедрото и мен ме болят , но е от дискова херния , дори на моменти част от самото бедро е нечувствително . Ръката ти и тя може да е така я от шип, я ако те е надухал вятъра и се е възпалил нерв , може и вена ,  доста варианти има .

Змия , момичета -  доктора каза , че  да чудо си е , но ако изобщо се развие и продължи тази бременност ,  то риска за мен ще е огромен .
На този етап чакаме да се види ..  точката и тогава ...... 😕

# 488
  • Пловдив
Опитах това с колата. Май наистина излезе нещо.
Но болката е ужасна. Не мога да си преглътна слюнката. Знам, че гнойната ангина минава бавно, но мога ли да разбера дали аб действа? Две хапчета съм изпила до сега.
Има ли някакво обезболяващо, което мога да взема?

# 489
Нурофен експрес форте например за болката...мен ме обезболява-от болно гърло до зъбобол.
Гаргара със сода, сол или лимонов сок, но само временно за около половин час обизболява. Но пак си прави гаргари често-изчистват поне.

# 490
maq-mi - много неща може да са .  Петата и бедрото и мен ме болят , но е от дискова херния , дори на моменти част от самото бедро е нечувствително . Ръката ти и тя може да е така я от шип, я ако те е надухал вятъра и се е възпалил нерв , може и вена ,  доста варианти има .

Ясно е, че може да е от много неща, но се притеснявам, че нямам възможност сега да отида на лекар и това ме плаши. Гони ме хипохондрията и си мисля, ако е нещо опасно и спешно?
Да намажа с Репарил гел или с Лиотон, и да пия един нурофен?

# 491
  • Burgas, Bulgaria
Нетърпима болка ,  подуване , зачервяване , топлина - това трябва да те притесни за вена  .
Нурофен ? Той вдига кръвното , като обезболяващо ли да го пиеш ? Иначе аз не съм лекар, пациент всестранно развит съм ,  мажи с тези,  то не пречи ,  ако стомаха ти е ок ,  пийни си и аспирин .

# 492
Опитах това с колата. Май наистина излезе нещо.
Но болката е ужасна. Не мога да си преглътна слюнката. Знам, че гнойната ангина минава бавно, но мога ли да разбера дали аб действа? Две хапчета съм изпила до сега.
Има ли някакво обезболяващо, което мога да взема?
И аз бях така -3 хапчета изпих антибиотик Зинат,ефект никакъв,отново на доктор и смени антибиотика с Аугументин плюс инжекции за 5 дни.Вече съм добре .Според мен щом нямаш подобрение от трети прием на антибиотика ,трябва пак да идеш на доктор ,за  да реши как да действате нататъка  Peace

# 493
  • Пловдив
Изписаха ми фромилид. Довечера ще ми е 3тото хапче. Вече не вдигам темп, но гърлото ми е зле.
Сега по празниците няма къде да търся лекар. Ще търпя и ще пия аб до понеделник. Ако оцелея, във вторник ще ходя за смяна на аб.

# 494
Изписаха ми фромилид. Довечера ще ми е 3тото хапче. Вече не вдигам темп, но гърлото ми е зле.
Сега по празниците няма къде да търся лекар. Ще търпя и ще пия аб до понеделник. Ако оцелея, във вторник ще ходя за смяна на аб.
Аз изобщо нямах никаква температура ,но гърлото ми беше адски зле.Незнам ,как ще издържиш до вторник ,че сега нали се почива ,в случай че Фромилид не ти подейства.Аз пръсках и с Тантум верде

Общи условия

Активация на акаунт